[stextbox id=”grey”]
هفته ها از تاریخ موعد اجرای طرح ترابردپذیری یعنی 27 اردیبهشت میگذرد اما تا کنون به دلایل متعدد عملی نشده است.
در این طرح مشترک با حفظ شماره خود میتواند به اپراتور دیگری مهاجرت کند و از خدمات آن اپراتور بهره ببرد.
[/stextbox]
اجرای این طرح نیاز به هماهنگی سه اپراتور از یک طرف و از سویی سازمان رگولاتوری داشت که مشکلات فنی در ابتدای کار باعث تاخیر در اجرای طرح شد.
با نزدیک شدن به زمان اجرای این طرح از محسن بهداری مدیر پروژه ترابرد پذیری جزییات برنامه های راهبردی همراه اول برای ترابردپذیری را جویا شدیم:
آیا با وجود خرید آسان دو سیم کارت تغییر اپراتور لازم است؟
بهداری گفت: ترابردپذیری این امکان را به مشترکین می دهد که بتوانند با حفظ همان شماره، سیم کارت خود را به اپراتور دیگری انتقال دهند؛ چون ممکن است مثلا یک اپراتور پوشش ضعیف تری داشته باشد و در شهر و محله یک مشترک آنتن دهی خوب نباشد. این کار از سال ها قبل در بسیاری از کشورهای انجام شده است و در ایران هم با تاخیر انجام میشود.
با توجه به دو سیم کارته بودن بسیاری از گوشی های دو سیم کارته آیا از ترابردپذیری استقبال می شود؟
وی گفت: طرح ترابردپذیری نسبت به سایر کشورها کمی دیر در کشور ما اجرا میشود و بسیاری از مشترکین برای رفع نیازهای خود و استفاده از خدمات اپراتورهای دیگر از گوشی های 2 سیمکارته استفاده می کنند که برای این دسته از مشترکین ترابردپذیری جذاب نخواهد بود و مورد استقبال این افراد قرار نخواهد گرفت.
دلیل به تعویق افتادن اجرای طرح ترابرد پذیری چیست؟
بهداری اعلام کرد: علیرغم اعلام آمادگی اپراتورها، در انجام تست ها مشکلاتی پیش آمد که باعث تاخیر در ارایه سرویس ترابردپذیری شد. استاندارد نبودن پیاده سازی این سرویس در ایران به دلیل وجود المان های مختلف در شبکه، حضور بازیگران متعدد و.. فرایند ترابردپذیری را پیچیده کرده است.
اطلاع رسانی به مشترکان قبل از ترابردپذیری
مدیر پروژه ترابردپذیری همراه اول گفت: دراین طرح اطلاع رسانی دقیق و کاملی به مشترکان ارایه نشده و شاید ابهامات کاربران، علاوه بر پیچیدگی فرایند ترابردپذیری ناشی از نبود اطلاع رسانی در این زمینه باشد. در مورد از بین رفتن شارژ پس از ترابرد نیز یکی از مواردی است که باید به مشترکین اطلاع رسانی شود.
افزایش نرخ تماس برای مشترکینی که به اپراتور دیگری مهاجرت کرده اند
بهداری گفت: در حال حاضر ارزانترین نرخ تماس در این اپراتور بین خانواده 94 میلیونی مشترکین همراه اولی و تلفن ثابت وجود است. در صورت ترابرد مشترکین از همراه اول، نرخ تماس ایشان با مشترکین همراه اول و تلفن ثابت افزایش خواهد یافت. همچنین هزینه مشترکین تماس گیرنده با این مشترکین ترابرد شده نیز افزایش خواهد یافت.
اما در خصوص هزینه های داخل و خارج از شبکه عنوان کرد: سازمان تنظیم مقررات مصوبه ای در این زمینه دارد و ما در همراه اول پیام ضبط شدهای را به اطلاع مشترک میرسانیم که در آن به تماس گیرنده هشدار داده میشود شمارهای که با آن تماس گرفته، ترابرد شده است که نادانسته هزینهای به مشترکان تحمیل نشود.
آیا پس از ترابرد، فروش سیم کارت ممکن است؟
بهداری توضیح داد: بر اساس قوانین سازمان تنظیم مقررات شماره تلفن همراه جزو اشتراک مشترک و متعلق به اپراتور پایه است و تمامی مشترکین در صورتی که به سایر اپراتورها مهاجرت کنند ،در صورت نیاز به فروش خط باید به اپراتور اولی شان بازگردند که این خود شامل اجرای مراحل ترابرد به همراه اول خواهد بود.
بهداری در خاتمه این مصاحبه افزود : این طرح هم مثل بسیاری از طرحهای دیگر است و از طرحهایی که ارتقای کیفیت سرویسها و نفع مشترکان در آن دیده باشد استقبال می کنیم. در زمینه ترابرد هم همواره آمادگی خودمان را برای اجرای آن اعلام کردهایم. همانند هر طرح دیگری ترابرد هم میتواند در ابتدای کار اشکالات خود را داشته باشد که به مرور مرتفع خواهد شد.
نظرات کاربران