اپل در به روزرسانی مستندات مربوط به iOS اینبار اعلام کرده اطلاعات مربوط به کاربران سرویس آیکلاود این شرکت، روی سرورهای ابری نگهداری میشود که مدیریت آنها در اختیار گوگل است. در این مستندات، به طور ویژه به سرویس Google Cloud اشاره شده است.
به گزارش بادیجی ، اپل در تغییرات جدیدی که در مستندات آیکلاود ایجاد کرده، از نگهداری اطلاعات کاربران روی سرورهای گوگل خبر داده است. با وجود این، مسئولان کوپرتینو به طور دقیق اشاره نکردهاند که کدام دسته از اطلاعات کاربران به این سرورها انتقال یافته است. البته در این مستندات، به رمزگذاری دادهها اشاره شده تا خیال کاربران از اتخاذ این تصمیم راحت شود. در بخشی از مستندات مربوط به سرویس iCloud که با سرویسهای Google Cloud ارتباط دارد اینچنین میخوانیم:
iCloud اطلاعاتی از کاربران نظیر لیست مخاطبان، اطلاعات مربوط به تقویم، تصاویر، مستندات و دادههای دیگر را ذخیره کرده و به روزرسانی و همگامسازی این اطلاعات را در میان دستگاههای مختلف کاربران به همراه خواهد داشت. از این سرویس میتوان در اپلیکیشنهای طرف ثالث نیز به منظور ذخیره و همگامسازی مستندات یا اطلاعات کلیدی اپلیکیشنها استفاده کرد. کاربران با استفاده از شناسه اپلی (Apple ID) خود میتوانند پیکربندی آیکلاود را انجام داده و مشخص کنند به استفاده از کدام سرویسها علاقه دارند.
هر فایل به قطعات کوچکتر تقسیم شده و پس از آن رمزگذاری با استفاده از AES-128 و کلیدی که از محتویات هر قسمت، با استفاده از SHA-256 مشتق شده در دستورکار قرار میگیرد. دادههای رمزگذاری شده کاربران، بدون اینکه هویت مالک آن مشخص باشد با استفاده از سرویسهای ذخیرهسازی طرف ثالث نظیر S3 و پلتفرم Google Cloud ذخیره خواهند شد.
همانطور که میدانید S3 بخشی از سرویسهای وب آمازون (AWS) به حساب میآید. نکته قابل توجه اینکه تا پیش از این، در مستندات یادشده به سرویس S3 آمازون و سرویس محاسبات ابری Azure مایکروسافت اشاره شده بود اما حالا دیگر اشارهای به سرویس آژور نشده است. وبسایت CNBC که پیش از منابع خبری دیگر، این تغییر را رصد کرده است، این تغییر سیاست را یک پیروزی چشمگیر برای گوگل و سرویسهای ابری آن میداند.
البته این اولین باری نیست که تغییر سیاستهای اینچنینی را شاهد هستیم. پیش از این و در ماه مارس ۲۰۱۶ میلادی، وبسایت CRN مدعی شده بود اپل به دنبال دستیابی به گزینههایی است تا بتواند کاهش هزینهها در استفاده از سرویسهای ابری را عملی کند. البته در مستندات به روزرسانی شده اپل به این نکته اشارهای نشده که این شرکت از چه زمانی استفاده از سرویسهای ابری Google Cloud را کلید زده است.
پیش از این، تیم کوک اعلام کرده بود مدل تجاری اپل به نوعی نیست تا بهرهبرداری از دادههای کاربران به منظور درآمدزایی در دستورکار قرار گیرد. کوک به طور مشخص قصد داشت با این اظهارنظر، سرویسها و پلتفرمهای اپل را از آنچه در قالب سرویسها و راهکارهای گوگل شاهد هستیم متمایز کند.
سیاستهای جدید گوگل در نگهداری از اطلاعات کاربران روی سرورهای ابری شرکت اپل شاید در نگاه اول، متضاد با این اظهارنظر مدیر ارشد اپل باشد اما درنظر داشته باشید که کوپرتینو تضمین کرده رمزگذاری دادهها و ذخیرهسازی آنها بدون اعلام مشخصات هویتی کاربران در دستورکار قرار میگیرد. از طرف دیگر، گوگل هم این مسئولیت را دارد تا از دادههای مشتریان شرکتی خود، به ویژه با توجه به قراردادی نظیر این که ممکن است صدها میلیون دلار ارزش داشته باشد محافظت کند.
با این تفاسیر، باید پذیرفت این تغییر سیاست و حرکت به سمت استفاده از سرورهای گوگل، بیشتر از آنکه به حریم خصوصی و امنیت اطلاعات کاربران مربوط باشد در واقع راهکاری است که به واسطه آن، اپل میتواند هزینههای خود را در نگهداری از دادهها کاهش دهد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران