معاون حقوقی پلیس فتا اعلام کرد : پلیس فتا به دنبال منتشر کننده دیتابیس 20 میلیون مشترک ایرانسل است.
اطلاعات برخی مشترکان این اپراتور تلفن همراه به دلیل هک بانک اطلاعاتی (دیتابیس) این اپراتور از روز گذشته در فضای اینترنت، دست به دست می چرخد. اکنون باید دید ایرانسل چه برنامه ای برای جبران ضرر و زیان ناشی از لو رفتن اطلاعات مشترکین خود دارد.
این در حالی است که این اپراتور هنوز از رسانه های خود (سایت، اینستاگرام، کانال تلگرام و …) این خبر را اعلام نکرده و حتی از کاربران خود بابت عدم حفظ امنیت اطلاعات خصوصی مشترکین خود عذرخواهی نکرده است.
شنیده ها حاکی از آن است که این اطلاعات توسط یک روبات تلگرامی که توسط هکرها ساخته شده این امکان را به افراد می دهد که با دادن شماره به این روبات، تمامی مشخصات دارنده شماره و هویت وی را مشاهده کنند.
گفته می شود این اطلاعات مربوط به ۲۰ میلیون مشترک می شود. افشای اطلاعات مربوط به این کاربران، بدون شک حریم خصوصی آنها را به خطر می اندازد.
پیش از این حدود ۳ سال پیش نیز گفته شده بود که اطلاعات مشترکان یکی از اپراتورها در قالب فایل اکسل لو رفته بود و خریداری میشد.
رييس مركز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در این مورد عنوان کرد: قطعاٌ اپراتور مذكور با همكاري پليس فتاي كشور و دستگاههاي مسئول پيگيري هاي لازم را براي شناسايي فرد يا افراد متخلف را انجام داده و اطلاعات آن متعاقبا در دسترس مردم قرار خواهد گرفت.
شماره موبایل برای افراد اهمیت مادی و یا معنوی دارد یعنی اینکه این شماره در اختیار دوستان و آشنایان است و یا با آن کسب و کاری انجام می شود که در هر دو صورت دور انداختن شماره که تنها راه فرار و مسکنی برای این مشکل است به مشترک خسارت مادی و معنوی وارد میکند و حتی با ترابرد کردن به اپراتورهای دیگر نیز نمیتوان این مشکل را برطرف نمود.
اما آیا این پیگیری ها و شناسایی افراد منتشر کننده برای افرادی که مشترک این اپراتور بوده اند در برابر افشای اطلاعات خصوصی جبران خسارت خواهد بود؟ در این راستا وزارت ارتباطات و قوه قضاییه برای درخواست خسارت مشترکین می بایست وارد میدان شوند و محلی را برای دادخواهی معرفی کنند.
نظرات کاربران