مصوبه دستور العمل اجرایی ترابرد پذیری شماره های تلفن همراه به صراحت اپراتور های موبایل را خطاب قرار می دهد و آب پاکی را روی دست مخابرات و FCP ها می ریزد.
وزارت ارتباطات ظاهرا برای اجرای طرح ملی ترابرد پذیری شماره های تلفن همراه یا همان Mobile Number Portability با موانعی برخورد کرده که اجرای آن با چالش و تأخیری چشم گیر مواجه شده است.
ترابرد پذیری امکان مهاجرت بین اپراتوری را برای مشترکان بوجود می آورد، به این معنی که اگر مشترک یک اپراتور از سرویس آن ناراضی باشد، امکان اینکه با حفظ شماره بتواند به اپراتور دیگری برود وجود داشته باشد.
این طرح برای اولین بار قرار است در کشور اجرا شود ولی سال گذشته به بهره برداری نرسید. این در حالیست که همزمان با روز جهانی ارتباطات، وعده رونمایی از MNP در 27 اردیبهشت ماه سال جاری داده شده بود که باز هم در این تاریخ وزارت ارتباطات موفق به رونمایی از این سرویس نشده بود.
بر طبق قوانین ترابرد پذیری شماره ها، هر شماره تلفن همراه می تواند حداکثر دو بار در سال تقاضای ترابرد به اپراتور دیگر را داشته باشد و همینطور سه ماه بعد از تاریخ فعالسازی سیم کارت، اولین تقاضای مشترک برای ترابرد شماره می تواند صورت گیرد.
هدف از این طرح ملی، ایجاد رقابت و تشدید آن بین اپراتورهای فعال کشور در جهت ارائه سرویس با بالاترین کیفیت می باشد و به بیان دیگر می خواهد عدالت ارتباطی را برای مشترکان موبایل به وجود آورد. این طرح، بر طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات، به شرط تسویه حساب بین مشترک و اپراتور فرستنده قابل انجام است.
بر خلاف اظهارات وزیر ارتباطات، تمام تست های مربوط به ترابرد پذیری صورت گرفته و هیچ کدام از اپراتور های فعال موبایل مشکلی در این حوزه ندارند، ولیکن پیش از این رئیس سازمان مقررات و ارتباطات رادیویی معتقد بود در طول انجام این تست ها، دو اپراتور با مشکل روبرو شده اند.
با این وجود، طرح ترابرد پذیری در صورتی به میان آورده شده که قبل از آن بر پایه پروانه های ارتباطات ثابت، شرکت های FCP هم توانستند سر شماره 094 را برای عرضه سرویس تلفن ثابت و سیار را دریافت کنند. در این صورت انتظار می رود که آنها هم مورد خطاب مصوبه MNP قرار گیرند و امکان انتقال شماره برای مشترکین یک اپراتور به اپراتورFCP نیز وجود داشته باشد.
مصوبه دستور العمل اجرای ترابرد پذیری شماره ها با صراحت کامل بیان می کند که ترابرد پذیری یا MNP در راستای افزایش رقابت و ارائه کیفیت در سرویس همراه به مشترکین تلفن همراه می باشد و شامل ترابرد شماره های تلفن ثابت و یا هر نوع ترابرد دیگری نخواهد شد.
در این صورت علی رغم تجربه بعضی از کشور ها در رابطه با بخش ترابرد پذیری (تلفن های ثابت و سیار) اجرای طرح ترابرد پذیری در ایران با تاخیر انجام می گیرد و فقط اپراتور های موبایل را شامل می شود و همچنان برای FCP ها و مخابرات هنوز دستور العملی تنظیم نشده است.
FCP ها چشم انتظار ترابرد پذیری / تاخیر در اجرای ترابرد پذیری
برچسبها:اپراتور, ارتباطات, ترابرد پذیری, سیم کارت, موبایل
نظرات کاربران