به روزرسانیهایی که به تازگی برای سیستمعامل کروم و مرورگر اینترنتی شرکت گوگل عرضه شده این گمانهزنی را ایجاد کرده که در آیندهای نهچندان دور، سیستمعامل اندروید تنها به گوشیهای هوشمند محدود شده و Chrome OS به سیستمعامل یکهتاز بازار تبلتهای هوشمند تبدیل شود.
به گزارش بادیجی ، جدیدترین به روزرسانی کروم با نسخه ۶۴، حالا به طور رسمی آماده دریافت روی کرومبوکهای موجود در بازار است. نکته قابل توجه در این به روزرسانی، قابلیتهای لازم و در برخی موارد حیاتی است که با تمرکز روی رابط کاربری و محیط تبلتها به چشم میخورد. از جمله این قابلیتها میتوان به امکان تقسیم صفحهنمایش برای استفاده از قابلیت مالتی تسکینگ در حالت تبلتی (Tablet Mode) اشاره کرد. علاوه بر این، قابلیت به ثبت رساندن اسکرین شات که از نسخههای اصلی اندروید به ارث رسیده نیز در این به روزرسانی خودنمایی میکند.
اگرچه این قابلیتها در نگاه اول، به روزرسانیهایی استاندارد به نظر میرسند اما تصویری را از Chrome OS به عنوان گزینه جایگزین اندروید برای تبلتهای هوشمند ترسیم میکنند. موضوع این جایگزینی از مدتها پیش و از آغاز تعامل تیمهای توسعه اندروید و کروم به منظور توسعه کرومبوکهای دو در یک ارزانقیمت هیبریدی مطرح بوده است. این در حالی است که مسئله سازگاری برنامههای اندرویدی برای اجرا روی Chrome OS هم موضوع دیگری است که به طور نصفه و نیمه از سال گذشته میلادی محقق شده و مراحل پیشرفت را با سرعت قابل توجهی طی میکند. به عنوان مثال، گوگل ماه گذشته میلادی این امکان را فراهم کرد تا برنامههای اندرویدی بتوانند در پسزمینه، روی کرومبوکها اجرا شوند. در جولای سال گذشته میلادی هم گوگل تمرکز روی بازطراحی سیستمعامل کروم را به نحوی در دستورکار قرار دارد تا با توسعه قابلیتهای لمسی، این دستگاهها را برای سرویسدهی در حالت تبلتی، دلنشینتر سازد.
اگرچه نباید این سیاستها را به منزله حذف یک سیستمعامل در پرتو حضور سیستمعامل دیگر دانست اما وبسایت Theverge هم در تحلیل خود مدعی شده در آينده نهچندان دور، اندروید به عنوان سیستمعامل قالب برای گوشیهای هوشمند، سرویسدهی خواهد کرد و این در حالی است که Chrome OS به عنوان گزینه مسئول در کرومبوکهایی که حالا با قابلیتهای گستردهتر، بیشتر از پیش به اکوسیستم تبلتها نزدیک میشوند پیش روی کاربران قرار میگیرد.
این ساختار، آينده اکوسیستم گوگل در بخش گوشیهای هوشمند، تبلتها و کامپیوترهای شخصی را شکل خواهد داد. در این راستا، قابلیتهایی نظیر امکان تقسیم صفحهنمایش برای اجرای چند برنامه نیز گزینهای جذاب به حساب میآیند. قابلیتی که نبود آن تا پیش از این یکی از ایرادهای اصلی در محصولاتی نظیر پیکسلبوک گوگل به حساب میآمد. این در حالی است که اپلیکیشنهای اندرویدی روی سیستمعامل کروم هنوز از انعطافپذیری لازم برخوردار نبوده و پشتیبانی از قلم را هم آنچنان که باید و شاید به همراه ندارند.
انتهای پیام/
نظرات کاربران