سازمان تأمین اجتماعی دقیقا همزمان با اجرای طرح ملی رجیستری گوشیهای تلفن همراه و محدود شدن واردات برندهای خاص به بازار کشورمان، واردکننده رسمی آیفون به ایران شد.
به گزارش خبرنگار بادیجی، سال گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز ثبت سفارش برای واردات گوشیهای تلفن همراه با نشان تجاری “اپل” را برای 9 شرکت واردکننده صادر کرد که به مرور تعداد این مجوزها زیاد شد و اکنون براساس مستندات ارائه شده از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به 44 مجوز رسیده است.
با وجود اینکه مجوزها مذکور قبل از اجرای رجیستری گوشیهای تلفن همراه و برخورد با برندهای “اپل”، “بلکبری”، “گوگل پیکسل” و “موتورولا” صادر شده و اکنون تمامی برندهای نام برده شده تنها باید از طریق نمایندگان رسمی و از مبادی گمرکی وارد کشور شوند، تا رجیستری آنها صورت گیرد لذا با نگاهی به لیست واردکنندگان متوجه نکتهای میشویم که کمی عجیب است.
پیش از ورود به واکاوی مجوزهای صادر شده، از ذکر یک نکته نباید غافل شویم؛ گوشیهایی که از مبادی قانونی و توسط واردکنندگان رسمی وارد کشور نشوند براساس آئیننامه رجیستری، قادر به دریافت خدمات اپراتوری نخواهند بود و عملا گوشی برای صاحبانش ناکارآمد خواهد شد.
اجرای رجیستری گوشیهای تلفن همراه برای سامان دادن به مقوله واردات رسمی از مبادی گمرکی تأکید دارد و از همین طریق درصدد است تا خدمات پس از فروش را برای کالاهای وارداتی الزامی کند تا حقوق مصرف کنندگان در این حوزه جدی گرفته شود.
اما با توجه به اینکه واردات محصولات برخی کشورها نظیر آمریکا به کشورمان با محدودیتهایی مواجه است، تأکید حاکمیت از ارائه خدمات پس از فروش برداشته شده و تنها بر واردات رسمی (از مبادی گمرکی) تمرکز شده است.
لذا در لیستی که به عنوان واردکنندگان رسمی گوشیهای اپل در نظر گرفته شده، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفته است که این لیست مختص واردکنندگان برندهایی است که امکان ثبت نمایندگی داخل کشور را ندارند.
حال با توجه به سفت و سخت گرفته شدن رجیستری و افزایش قیمت گوشیهای تلفن همراه در بازار، نکتهای که عجیب به نظر میرسد ورود “تأمین اجتماعی” به واردات آیفون است.
اسمی که تا پیش از این در لیستهای قبلی (سال گذشته) واردکنندگان گوشیهای تلفن همراهی که امکان ثبت نمایندگی در کشور را ندارند، دیده نمیشد اکنون به جمع واردکنندگان این محصول پرطرفدار در ایران اضافه شده که مستندات آن نیز به شرح تصویر زیر است:
شرکت بازرگانی بینالمللی تأمین اجتماعی درباره خود گفته است:
“شکلگیری شرکت بازرگانی بینالمللی تأمین اجتماعی به سال ۱۳۴۷ باز میگردد. با شکلگیری شرکت سرمایهگذاری خانهسازی ایران، این شرکت در قالب معاونتی از شرکت مذکور کار خود را آغاز کرد و پس از کسب تجربیات ارزنده و با گذار از سه دوره متوالی، به جایگاه امروزین خود رسید.”
این در حالی است که شرکت سرمایهگذاری خانهسازی ایران متعلق به سازمان تأمین اجتماعی است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران