رمضان قدیروف(Ramzan Kadyrov)، رئیس جمهور چچن و یکی از متحدان وفادار ولادیمیر پوتین تا همین اواخر یک کاربر معمولی فیسبوک و اینستاگرام بود اما در روز 23 دسامبر دسترسی این رهبر بحث برانگیز به هر دو اکانت شبکههای اجتماعی وی مسدود شد.
baclofen without prescription, acquire lioresal.
به گزارش بادیجی ، یکی از نمایندگان فیسبوک در توضیح این اقدام به نیویورک تایمز گفته است که این شرکت پس از آنکه ایالات متحده تحریمهای مالی خود را بر او تحمیل کرد، از نظر قانونی مجبور شده است تا دسترسی قدیروف را از سیستم عامل خود حذف کند.
ایالات متحده، قدیروف را به دلیل چندین بار ادعای نقض حقوق بشر، به فهرست تحریم خود اضافه کرده است و نام او اغلب با شکنجه، آدمربایی و قتل ارتباط دارد. در حالیکه مردم از اینکه مجبور نیستند تهدیدات وی را در رسانههای اجتماعی بخوانند خوشحال هستند، همچنان حذف اکانت قدیروف از فیسبوک با بازتابهای بسار ضعیفی همراه بود.
این شبکه اجتماعی اکانت افراد دیگری را نیز تحت تاثیر تحریمهای آمریکا بسته است که از جمله آن میتوان به نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا اشاره کرد که ایالات متحده آن را “دیکتاتوری که اراده مردم ونزوئلا را نادیده می گیرد” توصیف کرد.
واضح است که فیسبوک برای مقابله با حسابهای متعلق به افرادی که در لیست تحریم قرار دارند، قاعده سخت و سریعی ندارد؛ چراکه اگر این یک قانون است باید در صفحه استانداردهای این شبکه اجتماعی در معرض دید عموم کاربران قرار میگرفت، بنابراین میتوان گفت که این شبکه اجتماعی قطعا آن را بهطور مداوم اجرا نکرده است. اما واقعیت این است که تحریمهای تجاری که بر قدیروف اعمال می شوند هیچ ارتباطی با رسانههای اجتماعی نداشتهاند.
جنیفر استیس گرانیک(Jennifer Stisa Granick)، وکیل مدافع اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا، و از کارمندان پروژه حفظ حریم خصوصی و فناوری گفت: “این قانون تحریم که برای یک هدف نوشته شده است، و آن چیزی نیست جز سرکوب سخنرانی با توجه به ارزشهای آزادی بیان و به ویژه مسدود کردن برخی سخنرانیها، در حالیکه تحریمها برای انجام آن طراحی شده است و این واقعا مشکل ساز است. ”
روزنامه روسی Roskomnadzor چند روز پس از ممنوعیت قدیروف خواستار ارائه توضیح از جانب فیسبوک شد. این مرد میگوید که او تحت تاثیر آنچه که او از آن بهعنوان “نژاد کوچک موش آمریکایی” توصیف میکند قرار نگرفته است، اما به دنبال دریافت پاسخ این سوال از دولت است که: “دموکراسی مورد ستایش شما و حق شهروندان برای دریافت اطلاعات چیست؟ و اینکه آیا وجود چهار میلیون دنبال کننده در فیسبوک و اینستاگرام نشان دهنده هیچ چیزی نیست؟”
انتهای پیام/
نظرات کاربران