سرویس ترجمه بادیجی: سامسونگ کمی مانده به تابستان که فصل اوج تمرینات ورزشی است، از tracker ورزشی جدیدی رونمائی کرده که ممکن است کسب و کار گجت های Fitbit را تخته کند. Fit2 سامسونگ با قیمت 180 دلار، هم کل قدم های روزانه فرد را می شمارد، هم وضعیت خوابش را تحلیل می کند، هم برای سنجش دقیق تر فواصل و گام های دونده ها و دوچرخه سوارها به GPS متصل است. GPS تا پیش از این به دستگاه های سطح بالا مثل Fitbit Surge و Microsoft Band 2 که قیمت های حدودا 250 دلاری دارند محدود می شد. قیمت Fit2 از قیمت Fitbit Blaze جدید 200 دلاری که GPS هم ندارد پائین تر است. اما نقطه ضعف اصلی دستگاه چیست؟ Fit2 برخلاف دستگاه های Fitbit با آیفون سینک نمی شود. برای سینک کردن موزیک و اطلاعات ورزشی تمرینمان باید از یک گوشی اندروئیدی – البته نه لزوما سامسونگ- استفاده کنیم. براساس گزارش موسسه تحقیقات بازار تکنولوژی IDC، بااینکه سامسونگ پنجمین تولیدکننده بزرگ دستبندهای الکترونیک است، با این حال اکثر دستگاه هایش ساعت های هوشمند معمولی هستند که تمرکز خاصی روی قضیه تناسب اندام ندارند. اما در Fit2، بحث تناسب اندام مهم ترین جنبه دستگاه است؛ البته ساعت برخی از قابلیت های دستبندهای هوشمند مثل امکان پاسخ دادن به پیغام ها را دارد؛ درحالیکه تعدادی از tracker های رقیب فقط می توانند پیغام را به فرد نمایش بدهند. پاسخ دادن به پیغام معمولا به ساعت های هوشمندی مثل اپل واچ و Gear S2 سامسونگ محدود می شود.
امکان سفارش دهی Fit2 از همین جمعه در ایالات متحده آغاز می شود، ارسال محصول هم یک هفته بعد خواهد بود. سامسونگ اواخر سال جاری هدفون های IconX 200 دلاری اش را هم عرضه می کند که علاوه بر پخش موسیقی، ضربان قلب و تمرینات ورزشی فرد را هم می سنجند. IconX طوری طراحی شده که به عنوان یک tracker مستقل هم کار می کند و لزوما نباید در کنار Fit2 قرار بگیرد. کمپانی Armour هم قرار است هدفون های 250 دلاری عرضه کند که ضربان قلب را اندازه گیری می کنند. IconX قابلیت دیگری هم دارد که می تواند بااستفاده از سنسورهای داخلی اش فواصل را بسنجد، هرچندکه بدون وجود GPS احتمالا چنین سنجشی زیاد دقیق نخواهد بود. IconX صفحه نمایش ندارد، به همین خاطر بعد از هر یک یا چند مایل (که خودمان مشخص کرده ایم)، فاصله طی شده را به صورت صوتی اعلام می کند. در شرایطی که آمار فروش ساعت های هوشمند افت کرده، سامسونگ با انتشار این خبر، علاقه روبه رشدش به بحث سلامتی و تناسب اندام را ابراز کرده است. Fitbit در طول سه ماهه نخست سال جاری، 4.8 میلیون دستگاه ارسال کرده که نسبت به آمار سال گذشته اش 25% رشد داشته است. این میزان، یک چهارم کل دستبندهای الکترونیک موجود در سرتاسر جهان است. براساس گزارش موسسه IDC، سامسونگ در همین مدت تنها 700 هزار دستگاه فروخته که نسبت به سال قبلش کمتر از 5% رشد داشته است. دستگاه های سامسونگ را باید حتما به یک گوشی اندروئیدی متصل کرد، اما دستگاه های Fitbit را می شود با گوشی های ویندوزی یا آیفون ها هم سینک کرد.
سامسونگ هم از Fitbit درس گرفته تا خانواده ها را تشویق کند همدیگر را به چالش بکشند؛ این حوزه یکی از مهم ترین نقاط قوت Fitbit بوده؛ معمولا افرادی که می خواهند خانواده یا دوستانشان را به چالش بکشند، با احتمال بیشتری دستگاه های Fitbit را انتخاب می کنند. مدل سامسونگ از طریق اپلیکیشن S Health کار می کند، درنتیجه کاربران گوشی های اندروئیدی به یک tracker مخصوص محدود نمی شوند. با این حال احتمالا دشوار است که بتوانیم فردی که علاقه چندانی به تناسب اندام ندارد را مجاب به خرید tracker کنیم. هم Fit2 و هم IconX به کاربر امکان می دهند موبایلش را در خانه بگذارد؛ کاربر می تواند هنگام تمرینات ورزشی آن هم زمانی که گوشی اش در دسترس نیست، صدها آهنگ دانلود کند، البته بدون گوشی نمی تواند از اسپاتیفای یا سایر سرویس های آنلاین استفاده کند. گوشی باید دست کم سیستم عامل اندروئید KitKat 2013 داشته باشد. ممکن است IconX با گوشی های غیرسامسونگ سینک نشود و لازم باشد کاربر از یک دستگاه PC استفاده کند.
معرفی این دستگاه ها در کنار ساعت های هوشمند که قابلیت های تناسب اندام هم دارند، نشان دهنده تلاش سامسونگ در جهت پرداختن به مقوله تناسب اندام هستند. دستگاه Gear Fit اصلی سال 2014 عرضه شد، اما تعدادی از قابلیت های اصلی را نداشت. Fit2 این مساله را به کمک GPS و یک صفحه نمایش بزرگتر که داده های بیشتری را ثبت می کند و نمایش می دهد، حل کرده است. با این حال Fit2 هم درست مثل اکثر tracker ها، بیشتر کنترل های stopwatch ها را که روی دستگاه های ورزشی مخصوص مثل Garmin Forerunners وجود دارد، به همراه ندارد.
منبع: http://phys.org/news/2016-06-samsung-fitbit-tracker-gps.html
نظرات کاربران