مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان از راهاندازی بانک اطلاعات سلامت یکپارچه در کشور خبر داد که برگرفته از رسالت سیمرغ افسانهای، رسالت درمانگری دارد و خدماتی نظیر نوبتدهی آنلاین، مشاوره پزشکی از راه دور، ارائه اطلاعات مراکز درمانی ارائه میکند.
به گزارش بادیجی ، مهدی خدادادی در تشریح رسالت کاری استارتاپ “دکتر ساینا” با بیان اینکه از سال 88 این برند به ثبت رسیده است، اظهار کرد: دکتر ساینا پل ارتباطی بین بیمار، پزشک و مراکز درمانی است و قصد دارد به تمامی مقولاتی که به تسهیلگری این فرآیند کمک میکند، ورود کند.
این فعال فناور درباره انتخاب عنوان “ساینا” به ماجرای افسانهای سیمرغ شاهنامه اشاره کرد و یادآور شد: در این کتاب آمده که مادر رستم در زمان تولدش قادر به وضع حمل نبوده و سیمرغ به کمک او میآید؛ از این جهت این پرنده افسانهای در جایجای شاهنامه فردوسی در قامت پزشکی ماهر و ماورایی ظاهر شده است.
وی “ساینا” را مترادف سیمرغ که نماد درمانگری است، دانست و با تأکید بر اینکه سال 94 کارهای تحقیقاتیمان را با مطالعات تطبیقی در شش کشور امریکا، انگلیس، مالزی، سنگاپور، هند و استرالیا آغاز کردیم، ادامه داد: بر این اساس پی بردیم که نظام سلامت در تمام دنیا کاملا حاکمیتی اداره میشود و بعد از بررسیهای لازم به این نتیجه رسیدیم که در زمینه خدمات پزشکی از راه دور، سلامت الکترونیکی و سلامت همراه که در دنیا با عناوینی نظیر E-Health یا M-Health شناخته میشود، ورود کنیم که بیشتر تمرکزمان بر سلامت همراه بود.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به اینکه در گام نخست به سمت پیادهسازی بانک سلامت که به بیماران کمک میکند تا ادبیات سلامتشان را ارتقا دهند رفتیم، گفت: در این بانک سلامت، اطلاعاتی درباره بیماریها، داروها، مباحث خوددرمانی و گیاهان دارویی وجود دارد و حتی آدرس مراکز درمانی و داروخانهها نیز با تأیید اطلاعات آنها قابل دسترسی است.
خدادادی معتقد است که پیش از فعالیت این استارتاپ جایی اطلاعات این حوزه را به صورت متمرکز و یکپارچه ارائه نکرده و برای نخستین بار است که چنین اطلاعاتی ضمن تجمیع، صحهگذاری میشود و به صورت رایگان از طریق وبسایت و موبایل در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
وی ادامه داد: علاوه بر اطلاعات، نقاط جغرافیایی مراکز درمانی روی نقشه این موتور جستجوی سلامت قرار گرفته که در هر مکانی میتوان به نزدیکترین مرکز درمانی یا داروخانه دسترسی پیدا کرد.
او با تأکید بر اینکه در طی هفته حدود 300 هزار بازدید از این بانک سلامت توسط کاربرانی است که از موتورهای جستجو به سایت ما راهنمایی میشوند، تصریح کرد: دو خدمت دیگر را هم در قالب دکتر ساینا ارائه میکنیم که به شرح “نوبتدهی آنلاین” و “مشاوره از راه دور” است.
خدادادی افزود: در نوبتدهی آنلاین، بیمار میتواند وقت ملاقات پزشک در مطب بگیرد و علیالحساب حداقلی را بابت تضمین مراجعه به مطب پزشک مورد نظرش بپردازد و مابقی آن را بعد از ویزیت توسط دکتر در مطب پرداخت کند.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه در حال حاضر اطلاعات بالغ بر 700 پزشک در سامانه نوبتدهی آنلاین وجود دارد، عنوان کرد: در نظر داریم تا از فروردین ماه سال آینده این خدمت را در استانهای اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، اهواز و یزد نیز راهاندازی کنیم.
وی درباره بخش مشاوره از راه دور نیز گفت: در حال حاضر بالغ بر 50 متخصص و فوق تخصص که عمدتا از اعضای هیئت علمی دانشگاه و اساتید هستند، در این بخش حضور دارند و متقاضیان ارتباط با آنان میتوانند به نسبت هزینه کمی، ارتباط مستقیمی با این پزشکان از طریق گفتوگو، عکس، متن یا نتیجه آزمایش برقرار کنند.
این فعال فناور با تأکید بر اینکه مشاوره از راه دور در دنیا بسیار مرسوم است زیرا مانع از اتلاف هزینههای بابت مراجعه حضوری به مطب پزشکان میشود و عامل مؤثری در پیشگیری از بروز بیماریها به حساب میآید، تصریح کرد: این پزشکان به بیمار مشاوره میدهند و میگویند که مشکل آنها ناشی از چیست مثلا گاهی اوقات بروز برخی بیماریها ناشی از حرکات رفتاری ناصحیح در محیط کار یا منزل است که مشاوران به بیمار میگویند مثلا به طب کار مراجعه کند و این مشاوره را با پرداخت رقم 10 هزار تومان دریافت میکنند که در مقایسه با مراجعه حضوری به مطب پزشکان بسیار ناچیز است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نزدیک به 80 هزار اکانت فعال برای بخش بیماران در سامانه ما ثبت شده و دکتر ساینا با فهم اینکه نظام سلامت یک نظام حاکمیتی و پراهمیت است، به کسبوکار خود میپردازد.
خدادادی با تأکید بر اینکه اطلاعات و رکوردهای حوزه سلامت در کل دنیا جزو حساسترین اطلاعات به حساب میآیند، اظهار کرد: پرونده بیماران، کاملا محرمانه و خصوصی است و در حفظ آنها باید سعی بسیاری شود؛ برای اطمینان خاطر کاربرانمان باید بگوییم که مرکز تحقیقات پزشکی از راه دور کشور که جزو معتبرترین مراکز در این بخش به حساب میآید، سرویس مشاوره ما را تأیید کرده است.
وی اشارهای هم به یکی از کسبوکارهای فعال در قاره آسیا داشت که در زمینه سلامت فعال است و با بسط خدماتش به کشورهایی نظیر هند، سنگاپور و مالزی، اکنون سودای ورود به خاورمیانه را دارد، یادآور شد: این بیزینس توانسته یک میلیارد دلار سرمایه جذب کند و نشان از این دارد که بازار فوقالعادهای پیش پای فعالان این حوزه است؛ قطعا با بها دادن به کسبوکارهای دانشبنیان و نوپا میتوان به درآمدهای خوبی از این بازار دست پیدا کرد.
این فعال فناور با تأکید بر اینکه ما اکنون یک شرکت دانشبنیان صنعتی به حساب میآییم که توانستهایم به درآمدزایی برسیم، عنوان کرد: میانگین سنی افرادی که در دکتر ساینا فعالیت میکنند کمتر از 26 سال است که اغلبشان میتوانستند به خارج از ایران بروند اما ماندند تا دِینشان را به کشورشان ادا کنند.
وی در پایان گفت: ما طی فعالیتمان، یک ریال وام از جایی یا کسی نگرفتیم و سهام شرکتمان صرفا در اختیار سه نفر است که بنیانگذار این شرکت دانشبنیان بودیم.
منبع:باشگاه خبرنگاران پویا
انتهای پیام/
نظرات کاربران