آکادمی اطفال آمریکا طی سالهای گذشته دستورالعملهایی را برای محدود کردن زمان استفاده از صفحات نمایشگر به یک تا دو ساعت در روز و برای کودکان بین دو تا پنج سال ارائه کرد؛ اما تحقیقات جدید نشان میدهد که این توصیهها مزایای روانشناختی مورد نظر را ندارند و بسیار سختگیرانه هستند.
به گزارش بادیجی ، در مطالعات جدید انجام شده در دانشگاههای آکسفورد و کاردیف، تأثیر زمان استفاده از نمایشگر روی کودکان دو تا پنج ساله مورد ارزیابی قرار گرفت.
در این تحقیقات، محققان با نزدیک به 20 هزار نفر از والدین به صورت تلفنی صحبت کردند و از آنها در مورد سلامت عمومی فرزندان آنها و مدت زمانی که ازصفحات نمایشگر استفاده میکنند سوالاتی را پرسیدند و آنها را از نظر وابستگی، انعطافپذیری احساسی، کنجکاوی و خلقوخو مورد بررسی قرار دادند.
نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که مدت زمان زیاد استفاده از صفحه نمایشگر، بر روی کودکان اثر منفی نداشته است.
گفتنی است؛ این تحقیقات براساس قومیت کودک، سن، جنس، درآمد خانوار و … انجام شده است و نتایج این تحقیق حاکی از آن بود که کاهش زمان استفاده از صفحه نمایشگر سبب انعطافپذیری بیشتر در کودکان شد در حالیکه نتیجهای معکوس بر خلقوخوی آنها دارد.
محققان همچنین دریافتند که زمان استفاده از صفحه نمایشگر همزمان با افزایش سن افزایش مییابد و این میزان در پسران، کودکان با والدین کمتر تحصیل کرده و خانوادههای فقیر بیشتر از سایرین است.
بر اساس نتایج اعلام شده، به والدین پیشنهاد میشود که نگران استفاده بیش از حد کودکان خود از صفحات نمایشگر نشوند اما از طرف دیگر این مهم است که توجه داشته باشیم این مطالعه تنها به اندازهگیری فاکتورهای روانشناختی محدود شده است.
تحقیقات دیگر نشان میدهند که استفاده بیش از حد از صفحه نمایشگر در میان کودکان و نوجوانان منجر به بروز مشکلات خواب، تاخیر گفتاری و مشکلات رفتاری میشود.
انتهای پیام/
نظرات کاربران