در حالیکه تفکر بازیگران بزرگ حوزه اینترنت و مخابرات کشور به سمت یکپارچهسازی ظرفیتها و ادغام توانمندیهاست اما گویا عدهای همچنان حاضر به تعامل و کار اشتراکی نیستند و روز به روز به تعدادشان افزوده میشود که میتواند نگرانیهایی را از بابت آینده سرمایهگذاریهای بخش خصوصی به دنبال داشته باشد.
به گزارش خبرنگار بادیجی ، خبر ادغام شرکتهای بزرگ اینترنتی کشور در یکی دو هفته گذشته و به نتیجه رسیدن مذاکرات “هایوب” و “پارسآنلاین” بر سر ادغام، شرایطی را رقم زد که بحث بر سر ادغام دیگر شرکتها نیز بالا گرفت.
هایوب که با عزمی جزم به سمت خرید سهام دیگر شرکتهای حوزه FCP (ارتباطات ثابت) میرود زمینه مذاکره برای گفتوگو با دیگر شرکتها را نیز با همکاری پارسآنلاین فراهم آورده است.
در این شرایط که اپراتورهای بزرگ اینترنتی کشور به این نتیجه رسیدهاند برای کسب سهم بیشتری از بازار ICT کشور باید به سمت تجمیع زیرساختها و اشتراک ظرفیتها پیش روند، ظاهرا این رویه در بخشهای کوچکتر که قرار است ذیل شبکه این اپراتورها فعالیت کنند دیده نمیشود.
هماکنون 17 شرکت خدمات ارتباطات ثابت (FCP) مجوز فعالیت در بازار ارتباطی کشور را دارند که با ادغام هایوب و پارسآنلاین عملا به 16 مورد کاهش یافتهاند اما در طرف مقابل با صدور مجوزهای تجاری بسیار برای شرکتهای خدمات دهنده ارتباطات ثابت (Servco)، تعداد فعالان این بخش به 57 مورد رسیده است.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با صدور سه پروانه خدمات ارتباطی ثابت برای شرکتهای “مهندسی ساتیاری ارتباط پارس”، “شبکه اطلاعرسانی و فن آوری اطلاعات آریان رسانه پارس” و “کیشسل پارس” که نخستین دارنده پروانه اپراتور مجازی موبایل بود، در آبان ماه سال جاری موافقت کرد.
بیشتر بخوانید : افزایش مجوزهای Servco در برابر ادغام شرکتهای بزرگ اینترنتی
پیش از این نیز در مهر ماه همین پروانه برای شرکت ارتباطات و انفورماتیک آفتاب صادر شده بود.
ارائه پروانه فعالیت برای 55 بازیگر خدمات ارتباطی ثابت نگرانی اتلاف سرمایهها و منابع مالی را در آیندهای نه چندان دور، در پی دارد.
بنابراین سؤالی که مطرح میشود این است که آیا بازیگران حوزه خدمات ارتباطی ثابت همانند FCPها به سرمایههایشان فکر نمیکنند و تصمیم ندارند در راستای سیاستهای دولت مبنی بر ادغامسازی ظرفیتها گام بردارند؟
انتهای پیام/
نظرات کاربران