قدرت سایبری کره شمالی با سرعت رو به رشد خود به عقیده بسیاری از تحلیلگران خطرناک تر از سلاحهای هسته ای این کشور بوده و بسیاری از کشورها را شدیدا تهدید میکند.
کره شمالی کشوری منزوی است و با سایر نقاط جهان رابطه زیادی ندارد و با مشکلاتی همچون کمبود مواد غذایی، تولید انرژی و برق مواجه است، اما کیم جونگ اون، رهبر این کشور به جای تلاش برای حل این مشکلات، بیشتر به دنبال حفظ قدرت خود و جلوگیری از تغییر رژیم این کشور است و به همین دلیل در سالهای اخیر تلاش زیادی برای گسترش سلاحهای هستهای و آزمایش آنها در این کشور کرده است، اما باید بدانید که سلاحهای مرگبار هستهای کره شمالی، تنها تهدید این کشور برای کشورهای قدرتمند نیست و توانایی هکرهای این کشور برای حملات سایبری گسترده و خطرناک نیز در سالهای اخیر لرزه بر اندام مقامات کشورهای بزرگ مانند آمریکا انداخته و قدرت سایبری کره شمالی بیش از قدرت هستهای، مقامات کشورهای قدرتمند را نگران کرده است.
در واقع هدف کیم جونگ اون این است که با جنگ نرم ضربات مهلکی به زیرساختهای دیجیتالی کشورهای بزرگی مانند آمریکا وارد کند و معتقد است که چنین آسیبهایی میتوانند به مراتب زیانبارتر از آسیبهای فیزیکی به یک کشور باشند.
چند سال پیش هیچ یک از مقامات مسئول کشورهای قدرتمند حتی تصور هم نمیکردند قدرت سایبری کشوری که تنها ۱۰۰۰ آدرس اینترنتی دارد، در این حد و اندازه رشد کند و هکرهای این کشور از این طریق بتوانند به نیروگاههای بزرگ و مهم هستهای آسیب جدی وارد کنند، اما حالا مقامات ارشد کشورهای انگلیس و آمریکا توانایی هکرهای این کشور برای حملات سایبری گسترده و ویرانگر را جدی گرفتهاند؛ حتی روزنامه New York Times نیز به تازگی در گزارشی اعلام کرده است که قدرت سایبری کره شمالی به تدریج در حال گسترش است.
سال گذشته هکرهای این کشور باعث ایجاد بزرگترین بحران بانکی در آمریکا شدند و قصد سرقت یک میلیارد دلار از یکی از مهمترین بانکهای این کشور را داشتند، اما تنها یک اشتباه کوچک مانع کار آنها شد؛ البته آنها در نهایت توانستند هشتاد و شش میلیون دلار از اموال این بانک را از آن خود کنند.
هکرهای زبده این کشور چند سال پیش نیز به سیستمهای شرکت مطرح Sony Pictures نفوذ کردند و نتیجه این حمله سایبری سرقت هزاران سند محرمانه، پاک شدن اطلاعات مراکز داخلی دادهها، آسیب دیدن ۷۵ درصد از سرورهای این شرکت، دستیابی به اطلاعات پزشکی و اطلاعاتی مانند ایمیلهای شخصی کارکنان شرکت و درآمد آنها، قراردادهای مختلف و میزان بودجه فیلمها بود. در ضمن هکرها موفق شدند به پنج فیلم کامل نیز دست پیدا کنند که در آن زمان هنوز اکران نشده بود.
بزرگترین حمله سایبری هکرهای این کشور، حمله به مرکز داده وزارت دفاع کره شمالی بود. هکرها در این حمله توانستند به پنج سند فوق سری دست پیدا کنند که شامل برنامههای عملیاتی آمریکا و کره شمالی جهت انجام اقدامات لازم در هنگام جنگ و توافقی برای یک حمله تمام عیار به کره شمالی برای سرنگونی رهبر این کشور و انجام تغییرات سیاسی گسترده در این کشور بود.
نکته جالب اینجاست که کشورهای قدرتمند به دلیل برخورداری از زیرساختهای شبکه پیچیده و حساس با امنیت پایین، نمیتوانند در برابر حملات سایبری گسترده مقابله به مثل کنند؛ زیرا با این کار خود این تجهیزات راهبردی را در معرض خطر بزرگی قرار میدهند؛ در مقابل کشوری مانند کره شمالی زیرساختهای دیجیتالی گستردهای ندارد و مسئولان امر نگرانی کمتری در مورد حفظ امنیت آنها دارند.
نظرات کاربران