چندیست که کسب و کار های نوپا در کشور ما به عنوان شغل های پردرآمد شناخته می شوند و این موضوع که چنین درآمد هایی با هزینه های ناچیز به دست می آید، جوانان را هر چه بیشتر به سمت ایجاد این گونه کسب و کار ها سوق می دهد.
به گزارش خبرنگار بادیجی، اما این موضوع که چگونه یک استارتاپ موفق را راه اندازی کنیم همچنان از اسرار دست نیافتنی است، چرا که گفته می شود که از هر صد استارتاپ ایجاد شده فقط ده عدد به کسب درآمد می رسند و از بین آنها هم فقط یکی به موفقیت های کلان دست می یابد.
از این رو می توان دریافت که ریسک ایجاد یک استارتاپ کاملا موفق یک به صد است و در نگاه ساده تر، شانس کسب درآمد از ایجاد یک استارتاب یک به ده است.
با این حال آیا هیچ راهی برای این که بدانیم چگونه یک استارتاپ درآمد زا تشکیل بدهیم، وجود ندارد؟ بررسی ها نشان می دهد که همواره تعدادی پارامتر وجود دارند که می توانند برخی از استارتاپ ها را نسبت به دیگران متمایز کنند.
اما اصلا کسب و کار استارتاپی چیست که نیاز به این بررسی های دقیق دارد؟
آمار موجود نشان می دهند که درصد بسیار بالایی از درآمد های برخط را کسب و کار های استاراتاپی به خود اختصاص داده اند. این یعنی میزان زیادی از کل گردش مالی در جهان.
علاوه بر این باید گفت که این میزان از ارزش، روز به روز در حال افزایش است و از این رو می توان دریافت به زودی بسیاری از فعالیت ها را استارتاپ ها برایمان انجام خواهند داد و نقششان در زندگی مان بیشتر خواهد شد.
حال که این موضوع اجتناب ناپذیر است، پس باید هر چه زودتر شناخت کافی نسبت به این کسب و کار ها را پیدا کنیم تا شاید ما هم بتوانیم نقشی فعال در این زمینه ایفا کنیم.
به زبان ساده کسب و کار استارتاپی به کسب و کاری می گویند که بخشی از آن به فناوری های ارتباطی وابسته است.
بنابر این نیاز نیست حتما یک اپلیکیشن گران داشته باشید شما با پیامک های ساده نیز که توسط خودتان مدیریت می شوند می توانید یک استارتاپ موفق داشته باشید.
یکی از مهم ترین و جذاب ترین ویژگی های استارتاپ ها، مقیاس پذیری است، به این معنی که ظرفیت افزایش درآمد در این کسب و کار ها بدون نیاز به افزایش هزینه وجود داشته باشد. به زبان ساده تر این که شما در سال دوم فعالیتتان درآمدی دو برابر سال اول کسب کنید، بدون این که هزینه تان دو برابر شود.
این ویژگی به خودی خود جذابیت های لازم را برای استارتاپ سازی ایجاد می کند، به طوری که بسیاری را جلب می کند تا با فروش مایملک خود دست به ایجاد یک استاراپ بزنند.
اما دلیلی که ایرانیان زیادی به سراغ این نوع کسب و کار می روند را می توان؛ جمعیت بالا، تعداد زیاد افراد تحصیل کرده و جوان، به علاوه نفوذ اینترنتی بالای این کشور نسبت به کشورهای منطقه دانست.
حالا نگاهی بیاندازیم به این که چگونه می توان شانس موفقیت را در ایجاد یک استارتاپ افزایش داد.
آزمون و خطا شانس پیروزی را بالا می برد
در تمام کسب و کار ها این موضوع مرسوم است که هر چقدر بیشتر سرمایه گذاری شود، درآمد و شانس موفقیت نیز افزایش می یابد. اما در میان استارتاپ ها به دلیل این که فرمول مشخصی برای موفقیت وجود ندارد، هزینه زیاد، یعنی ریسک زیاد. به این گونه که اگر شما صد میلیون تومان برای تحقیق در مورد ایجاد یک استارتاپ موفق هزینه کنید، همچنان نمی توانید تضمین کنید که به درآمد می رسید و در همین حین ممکن است یک جوان در خانه با موبایل خود ایده شما را بدون هیچ هزینه ای عملی کند و شانس موفقیت را از شما بقاپد.
از این رو می توان دریافت که یکی از مهم ترین ترفند هایی که می توان برای شروع یک استارتاپ زد، آزمون و خطای فراوان و کاهش هزینه تا آخرین حد ممکن است. در نتیجه این گونه می توان ایده های مختلفی را امتحان کرد که این امر به خودی خود شانس پیروزی را تا حدود زیادی بالا می برد.
وقت طلاست
اگر می خواهید یک استارتاپ راه بیاندازید باید بدانید که مهم ترین چیز این است که ایده خود را هر چه سریع تر به عمل نزدیک کنید. ایده ای که به ذهن شما رسیده است، هر آن ممکن است در ذهن دیگران نیز باشد و آنها زودتر از شما عمل کنند.
از این رو همیشه این گونه بوده که کسانی که جرات مطرح کردن ایده های تازه را داشته اند به موفقیت رسیده اند. شما هم می توانید ایده های خود را در مقیاس های کوچک عملی کنید تا به قولی طرح هایتان نسوزد.
طبقه بندی بازار هدف
یکی دیگر از مسائلی که می تواند شما را به موفقیت نزدیک کند، طبقه بندی بازار هدف است. طبقه بندی بازار را می توان اینگونه معنی کرد که باید مخاطب و مشتری اصلی محصول را شناخت و جامعه مشخص شده را به قسمت های کوچک تری تقسیم کرد و پس از آن، محصول یا خدمات را به نزدیک ترین قسمت موجود ارائه داد. موفقیت در این جامعه کوچک می توان نشانه ای باشد برای موفقیت در بازار هدف.
شناخت نیاز مشتری، مهم ترین عامل
این که در ذهن ایده هایی برای ایجاد یک استارتاپ دارید بسیار خوب است، اما این که ایده شما چقدر می تواند عملی شود، به شناختتان از بازار مربوط می شود.
ممکن است ایده ای در ذهن داشته باشید که بسیار هم یونیک و خلاقانه باشد، اما اگر مشتری اش در جامعه آماری هدف شما وجود نداشته باشد، هرگز این ایده عملی نخواهد شد و اگر هم به عمل آید، چیزی جز ضرر در بر نخواهد داشت.
پس می توان اینگونه دریافت که مهم ترین چیز در ایجاد یک کسب و کار استارتاپی شناخت نیاز مشتری است، که با تکیه بر ایده های برطرف کننده اصلی ترین نیاز های مشتری می توان هرچه بیشتر کسب و کار را به موفقیت نزدیک کرد.
خلاقیت در ایده پردازی و ایجاد شمولیت
شاید همه مردم نیاز هایی داشته باشند که به نظرشان می شود آن نیاز را به صورت برخط و با کمک از یک استارتاپ رفع کرد. اما نگاهی اجمالی نشان می دهد که اعداد این نیاز ها به حدی زیاد است که باید بررای رفع آنها به تعداد کل جمعیت استارتاپ ایجاد شود.
بر این اساس می توان دریافت که استارتاپی موفق است که با ایده های خلاقانه نیاز هایی که جمعیت زیادی را شامل می شود را برطرف کند.
سهولت در دسترسی
یکی از مهم ترین مواردی که باید در استارتاپ خود آن را رعایت کنیم. سهولت در دسترسی مشتری به آن است. این که یک سایت پرحجم و سنگین را برای این کار انتخاب کنیم نه تنها کارمان را توسعه نمی دهد، بلکه مانع از پیشرفت آن می شود. مشتری هر چه ساده تر به نیاز خود دسترسی پیدا کند، میلش به استفاده از استارتاپ شما افزایش خواهد یافت.
برای مثال تعداد کسانی که از کد های USSD برای خرید استفاده می کنند، چند برابر افرادی است کع از اپلیکیشن های زیبا و شکیل برای این کار استفاده می کنند.
از این رو می توان دریافت که باید سرعت و سهولت را در اختیار مشتری قرار داد تا هرچه سریع تر و ساده تر به نیاز خود دسترسی پیدا کند.
جذابیت در فرآیند استفاده
این که مشتری هنگام استفاده از استارتاپ شما با جذابیت های بصری، سمعی و … مواجه شود، می تواند او را ترغیب کند تا بار دیگر نیز از استارتاپ شما استفاده کند.
اما باید این موضوع را در نظر بگیریم که این جذابیت ها مانعی برای سهولت در دسترسی نباشند، چرا که اولویت اصلی با سرعت و سهولت است و اگر این دو پارامتر با اختلال مواجه شوند، مشتری هرگز به سمت استارتاپ شما نخواهد آمد.
مواردی مه به صورت اجمالی به آن پرداختیم، مواردی بود که به صورت کلی باید برای ایجاد یک استارتاپ رعایت شود، اما این که چطور می شود که یک استارتاپ مرز های موفقیت را می درد و دیگران را در سایه خود قرار می دهد، هنوز یک عامل ناشناخته است و این که چطور می شود به موفیت رسید، تنها به ذهن خلاق و پویای ایجاد کننده استارتاپ مربوط می شود.
انتهای پیام/
نظرات کاربران