سرویس ترجمه بادیجی
براساس گزارش منابع موثق، احتمال دارد کمیسیون اروپا فروش کمپانی تلکام انگلیسی O2 به Hutchison هونگ کونگ را بلوکه کند تا احیانا قیمت ها در انگلستان افزایش پیدا نکنند. یکی از همین منابع اعلام کرده احتمالا تصمیم کمیسیون همین ماه اجرائی می شود: “به نظر می رسه مارگارت وشتاگر، رئیس کمیسیون رقابت اروپا جلوی این معامله رو بگیره..” یکی از سخنگوهای این کمیسیون در این خصوص اعلام کرد اتحادیه اروپا تا 19 می در مورد این پرونده تصمیم گیری می کند، اما توضیح بیشتری ارائه نکرد. Hutchison که به دست یکی از ثروتمندترین مردان آسیا یعنی لی کا شینگ اداره می شود، با خرید کمپانی O2 به قیمت 10.25 میلیارد پوند از مجموعه تلفونیکای اسپانیا، به بزرگترین کمپانی موبایل انگلستان بدل می شود.
با این حال درصورتی که مقامات بروکسل با این معامله موافقت کنند، انگلیسی ها اتحادیه اروپا را به دخالت در امور داخلی شان متهم می کنند و احتمالا در رفراندوم روز 23 ژوئن رای به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا می دهند. به علاوه اینکه در این صورت کمپانی های تلکام اروپا که با مقامات بروکسل لابی کرده بودند تا قوانین ضد انحصارطلبی اش را کمی نرمتر کند هم، دچار معضل می شوند. مشکل انگلیسی ها این است که سر گرفتن این معامله باعث می شود تعداد اپراتورهای انگلیسی از چهار به سه عدد برسد و رقابت موجود خدشه دار شود. Hutchison که در حال حاضر مالک کمپانی Three است، امیدوار است بتواند O2 را هم تصاحب کند. سال گذشته بود که دو مجموعه اسکاندیناویائی تلیاسونرا و تلنورا از تصمیمشان برای ادغام فعالیت های موبایلی شان در دانمارک برگشتند؛ آن زمان هم زمزمه هایی به گوش می رسید که کمیسیون رقابت اروپا معامله را وتو کند.
وشتاگر که پیش از این وزیر اقتصاد دانمارک بود، مدتی قبل هم بابت مساله برهم زدن رقابت سالم، به موتور جستجو و پلتفرم اندروئید گوگل پیله کرده بود و خبرساز شده بود. ماه مارس بود که Hutchison و تلفونیکا گفتگوهایشان را شدیدتر کردند. میزان بدهی های تلفونیکا نزدیک به 50.2 میلیارد یورو است و کمپانی سخت تلاش می کند این معامله زودتر سر بگیرد تا بعد از چند سال سرمایه گذاری و خرید مجموعه های مختلف، بتواند کمی از مشکلات مالی اش را حل کند. ژوزه ماریا پاله لوپز، مدیرعامل تلفونیکا هفته گذشته بعد از ارائه کارکرد سه ماهه نخست کمپانی اش، گفت: “اگه به این معامله از بعد حقوقی نگاه کنیم، واقعا توجیه داره.. اما از جنبه سیاسی شانس سرگرفتن معامله نسبتا کم شده.. به خصوص در این شرایط که از یک طرف احتمال خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا مطرح شده و تقریبا تمام مذاکرات رو مسموم کرده، از طرف دیگه هم مقامات بریتانیائی تنظیم مقررات اپراتورها، با ادغام کمپانی ها مخالفت کردن..”
درصورتی که تلفونیکا نتواند O2 را بفروشد، مجبور می شود به راه حل های دیگری مثلا پیدا کردن یک مشتری جدید فکر کند. قیمت سهام تلفونیکا هفته گذشته 1.58% کاهش داشت و به 9.10 یورو رسید.
نظرات کاربران