سرویس ترجمه بادیجی
با گسترش سرویس های OTT، نحوه استفاده کاربران از گوشی های همراه کاملا دگرگون شده است. فیسبوک، واتس اپ، وایبر و اسکایپ، بازار ارتباطات را زیر سلطه خودشان گرفته اند، هر روز هم سرویس های جدیدتری عرضه می شوند؛ درنتیجه اپراتورها که سودشان روز به روز کاهش پیدا می کند، به صرافت افتاده اند که با این سرویس های محبوب رقابت کنند. گزارش موسسه تحقیقاتی Juniper نشان می دهد ظرف مدت 5 سال آینده، میزان درآمد سرویس های OTT حدودا 5 برابر می شود؛ احتمالا این خبر هیئت مدیره اپراتورهای موبایل را به هم می ریزد.
پژوهش دیگری که اخیرا توسط موسسه Tecnotree بر روی اپراتورهای مختلف دنیا اجرا شد هم، نشان می دهد کمپانی های حاضر در این صنعت به خوبی می دانند که باید شکاف موجود را پر کنند و به رقبای OTT شان برسند. 75% از اپراتورها اعلام کرده اند در طول 12 ماه گذشته، میزان درآمد متوسطشان به ازای هر مشتری (ARPU) در حوزه سرویس های دیجیتال افزایش یافته است. تقاضای سرویس های دیجیتال روز به روز بیشتر می شود؛ 69% از اپراتورها پیش بینی می کنند میزان استفاده از سرویس های دیجیتال بین مشتریانی که به اروپا سفر می کنند، رشد داشته باشد.
اما اپراتورها برای اینکه بتوانند از این بازار رو به رشد، سودآوری داشته باشند، باید درخصوص سرویس هایشان بازنگری کنند تا داده ها در شبکه های خودشان محفوظ بمانند؛ به علاوه اینکه باید سرویس های جدیدی عرضه کنند تا از سایر رقبا عقب نمانند. حدود 89% از شرکت کنندگان در نظرسنجی اعلام کرده اند ارائه کنندگان سرویس های OTT این توانائی را دارند که در عرض 1 تا 6 ماه محصولات جدید عرضه کنند، درحالیکه به نظرشان اپراتورها برای عرضه محصولات جدید دست کم 1 سال زمان لازم دارند.
یکی از بزرگترین موانع پیش رو، مربوط به سیستم های پشتیبانی از عملیات و کسب و کار (OSS/ BSS) است. رقبایی که در عرصه OTT فعالیت می کنند، موفق شده اند از ناتوانی اپراتورها در بهروزکردن سیستم پشتیبانی از عملیات و کسب کار به نفع خودشان استفاده کنند و سهم بازارشان را گسترش بدهند؛ درحال حاضر 50% از اپراتورها باید سیستمشان را به روز کنند، 79% هم باید در محصولات دیجیتالشان از توابع ارائه صورتحساب تماما یکپارچه (FIBF) بهره بگیرند. اما برای غلبه بر این چالش ها چه باید کرد؟
در حال حاضر 9 اپراتور به کمک هم اتحادی تشکیل داده اند تا محتوای دیجیتال را سریعتر در اختیار کاربران قرار بدهند. کمپانی EE هم چندی پیش با MTV وارد همکاری شد تا سرویس موزیک جدیدی به نام TRAX راه اندازی کند. AT&T هم سرویس OTT جدیدی به اسم DirectTV ارائه کرده که به دلخواه کاربران، برنامه های زنده پخش می کند.
اما اپراتورها باید علاوه بر تمامی این اقدامات، برای بحث عدم قطعیت زیرساخت هایشان هم چاره ای بیندیشند. هرچند پیش بینی کردن آینده چندان واقع گرایانه نیست، با این حال با ظهور تکنولوژی های جدید از جمله امکان مرتبط شدن وسائل به هم از طریق اینترنت (Internet of Things)، اپراتورها باید منعطف تر عمل کنند و سیستم های OSS/BSS شان را چابک تر کنند تا بتوانند با تقاضای متغیر بازار همگام شوند و پابه پای دیگر رقبا حرکت کنند….
نظرات کاربران