سال 95 اتفاقات بسیاری را در حوزه اطلاعات و ارتباطات ایران شاهد بودیم اما یکی از مهمترین رویدادهای سال گذشته، اجرای طرح ترابردپذیری شماره های تلفن همراه در مرداد ماه 95 بود؛ با توجه به گذشت یک سال از اجرای این طرح، نگاهی اجمالی به روند طی شده در طول این یک سال خواهیم داشت.
به گزارش خبرنگار بادیجی ، ترابرد پذیری شماره های تلفن همراه برای رفع انحصار اپراتورهای ارتباطی بر سیطره ارتباطات همراه کشور، سال ها می شود که در کشورهای مختلف در حال اجرا است؛ در ایران نیز اپراتور دوم طی سالهای گذشته تمایل بسیاری به اجرای این طرح داشت که نهایتا با فعالیت سومین اپراتور در کشور و روند رو به اشباع بازار ارتباطات، این رغبت در حاکمیت ارتباطات نیز برای اجرای چنین طرحی ایجاد شد.
نهایتا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مجوز اجرای طرح ترابردپذیری شمارههای همراه را صادر کرد و سال گذشته طرح ترابرد پذیری در ایران آغاز و به مرحله عمل پای گذاشت. در این طرح مشترکان اپراتور می توانند بدون تغییر شماره تلفن همراه، اپراتور خود را عوض کنند.
میدان رقابت اپراتورهای تلفن همراه با اجرای طرح ترابردپذیری
با اجرایی شدن این طرح، در واقع اختیار تلفن همراه از اپراتور سلب می شود و در اختیار صاحب سیم کارت قرار می گیرد. اما تا قبل از این، تغییر شماره تلفن همراه برای برخی از افراد ممکن نبود و آنها مجبور بودند حتی اگر از اپراتور تلفن همراه خود راضی نبودند، از آن استفاده کنند اما با اجرایی شدن این طرح، امکان استفاده از خدمات اپراتورهای دیگر با حفظ شماره شخصی امکانپذیر است.
برای بسیاری از مشترکان تلفن همراه پیش میآید که با تغییر محل زندگی یا محل کار که زمان زیادی از روز را آنجا میگذرانند، با مشکل آنتندهی روبهرو شوند. این طرح توانست این مشکل را تا حد زیادی رفع کند و امکان استفاده از اپراتور دیگری که در آن محل آنتندهی بهتری دارد را فراهم نماید.
احترام به ذائقه مشترکان تلفن همراه به سرعت نتیجه داد
با توجه به این نکته که وزیر ارتباطات و فناوری پیش از این اعلام کرده بود که امضای تفاهم نامه ترابردپذیری از سوی اپراتورها ، یک وزن کشی واقعی محسوب می شود و همچنین با تاکید بر این امر که ترابردپذیری تلفن های همراه این اجازه را به مشترکان خود می دهد تا بدون تغییر شماره ، بر اساس کیفیت و قیمت خدمات و محصولات اپراتور برتر را برگزینند.
براساس آخرین گزارش هایی که از میزان تغییر رویه و ذائقه مشترکان تلفن همراه کشور در اجرای ترابردپذیری شماره های تلفن همراه، حدود یک ماه پیش در جریان رونمایی از طرح های اپراتور اول ارتباطی توسط مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار ایران مطرح شد باید گفت که همراه اول توانسته طی یک سال گذشته، با جذب بیش از ۷۵ هزار مشترک جدید از مشترکان اپراتورهای رقیب، رتبه نخست را در میان اپراتورهای مورد نظر مشترکان ترابرد شده به دست آورد.
مدیر عامل این اپراتور در آن مراسم با بیان اینکه تا ۲۹ خردادماه ۹۶ تعداد ۷۵هزار و ۴۵۶ مشترک از اپراتورهای دیگر جذب کرده ایم، عنوان کرد: تراز نهایی ترابرد ۲۰۵۱۲+ بوده که به عبارت دیگر، تنها اپراتوری است که با اختلاف بسیار تراز مثبت دارد.
به گزارش بادیجی، علی رغم پیشبینی بسیاری از کارشناسان پیش از اجرای این طرح ملی و صرف هزینه گزاف تبلیغاتی تمامی اپراتورهای ارتباطی، رویه انجام ترابردپذیری شماره های تلفن همراه در کشور ما متفاوت از برآیندهای جهانی است زیرا تا پیش از اجرای این طرح گفته می شد اپراتوری که بیشترین سابقه فعالیت در بازار ارتباطی را دارد با خطر بیشتری به نسبت سایر بازیگران این عرصه مواجه خواهد بود و طبیعی است که مشترکان آن برای بهره مندی از خدمات دیگر اپراتورها، کوچ کنند.
با این حال آمار رسمی ارائه شده از میزان اجرای این طرح، حاکی از آن است که مشترکان اپراتور اول ارتباطی ظاهرا برخلاف این رویه جهانی، عمل کرده و میل به ماندن در شبکه باقدمت خود را دارند.
در حالیکه انتشار اولین نسخه این آمار، شائبه تقلب در آمار را پیش کشید اما وحید صدوقی؛ مدیر عامل همراه اول در پاسخ به ابهامات موجود در آمارهای ارائهشده توسط اپراتورها دربارهی ترابردپذیری به صراحت گفت: ما آمار شفافِ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را ارائه کردیم و طبق این آمار، همراه اول تنها برندهی ترابردپذیری است و هیچکس در این امر شکی ندارد. برای اپراتوری که تجربهی ۲۳ ساله دارد، این امر اقدامی بیسابقه بوده است؛ زیرا ما توانستیم خدماتی ارائه کنیم که مشترکین اپراتورهای جوانتر به استفاده از خدمات اپراتور ما ترغیب شوند و این در دنیا بینظیر بوده است؛ زیرا معمولا در دنیا مهاجرت از اپراتورهای اول به سایر اپراتورها صورت میگیرد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران