سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با صدور مجوزی جدید در حوزه اپراتورهای مجازی تلفن همراه نوع دوم، گزارش پیشین بادیجی را تأیید کرد و با این حساب باید منتظر شروع فعالیت یک اپراتور انگلیسی در کشور باشیم.
به گزارش خبرنگار بادیجی، در هفته جاری طی گزارشی با عنوان «پنجمین MVNO به شبکه موبایل کشور اضافه میشود»، پیشبینی شد که دولت پروانه جدیدی را در حوزه اپراتورهای تلفن همراه مجازی صادر کند و تعداد اپراتورهای مجازی فعال در کشور را به پنج مورد برساند.
حال با گذشت سه روز از انتشار این خبر، پیگیریهای خبرنگار بادیجی از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نشان میدهد که رگولاتوری با صدور پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه برای هلدینگ مالی «فناپ» موافقت کرده است.
از آن جهت که بادیجی پیش از این از صدور پروانه MVNO برای «شرکت توسعه فناوری ارتباطات نوين همراه» خبر داده بود، باید گفت که شرکت مذکور یکی از زیرمجموعههای فناپ و صرفا تشکیل شده برای فعالیت در زمینه MVNO است.
این شرکت که پیش از صدور پروانه فعالیتش، موافقت اصولی و اولیهای را در ارتباط با راهاندازی MVNO نوع اول دریافت کرده بود، با تغییری که در برنامهاش داد به سمت پروانه اپراتور مجازی نوع دوم رفت.
مسئولان این شرکت از جمله متقاضیانی بودند که همزمان با دریافت موافقت اصولی به سمت استفاده از تجارب و همکاری با اپراتوری بینالمللی در زمینه MVNO رفتند؛ فناپیها پس از مذاکرات طولانی با چندین اپراتور بینالمللی نهایتا همکاری با لِبارا را پذیرفتند.
«لبارا» یکی از بزرگترین اپراتورهای مجازی است که نرخ رشدش در قیاس با شرکتهای اروپایی قابل توجه است.
به گزارش بادیجی، اپراتور مجازي تلفن همراه امكانات فيزيكي براي ارسال مكالمات و دادهها ندارد بلكه قراردادي با يك اپراتور (MNO) ديگر كه داراي امكانات فيزيكي براي ارسال مكالمات و دادههاست، منعقد میکند.
بنابراين MVNOها كليه خدمات مورد نياز را بصورت عمده خريداري و سپس با نشان تجاري و برند خود اقدام به فروش خدمات تلفن همراه در بازار خردهفروشي ميكنند.
هدف از راهاندازي اپراتورهاي مجازي تلفن همراه در شرايطي كه بازار اپراتورهاي موبايل (MNO) رو به اشباع شدن است، ارائه سرويسهاي خدمات ارزش افزوده و حمايت از توليد محتواي داخلي و توليدكنندگان اپليكيشن است.
سرويس اپراتورهاي مجازي عملا مشابه سرويس اپراتورهاي تلفن همراه موجود است و عمده تفاوتي كه خواهند داشت، اين است كه شبكه دسترسي يا همان طيف راديويي را ندارند.
در ارتباط با فعالیتها و سابقه کاری اپراتور خارجی لبارا هم باید گفت که این اپراتور در ۱۲ كشور اروپايي حضور فعال دارد و در منطقه خاورميانه نيز تاکنون اقدام به صدور سيمكارت کرده است.
براساس قرارداد اولیه فناپ با این اپراتور خارجی که قرار بود ۱۴ درصد سهام MVNO فناپ را اختیار کند، ایران نیز میبایست به هاب دوم لبارا براي توسعه بازار خدماتش در خاورميانه و آسيا تبديل شود.
براساس اطلاعات جهاني، اپراتور لِبارا در كشورهاي استرالیا، دانمارک، فرانسه، آلمان، هلند، نروژ، عربستان سعودی، اسپانیا، سری لانکا، هلند و انگلستان فعال است و با اپراتورهای مادری نظیر ودافون، تلکام، موبایلی، دیالوگ، سانرایز، تِله۲، KPN و تِلنور تجربه همکاری دارد.
ارائه خدمات لبارا با هدف سرويسدهي به كارگران مهاجر و مسافران در سال ۲۰۰۱ آغاز شد.
ابتداييترين كار این اپراتور، ارائه كارتهاي مكالمات تلفني تخفيفدار بود كه در فروشگاههاي موبايل عرضه ميشد و از سال ۲۰۰۴ وارد ارائه سرويسهاي مقرون به صرفه مكالمات بينالمللي در هلند شد.
این اپراتور انگلیسی مارس ۲۰۱۱، سرويس پولي خود را رونمايي كرد تا به مشتركاني كه درخواست نقل و انتقال پول را داشتند اين امكان را بدهد از موبایل خود برای رفع نیازشان استفاده کنند.
لبارا در حال حاضر بالغ بر هزار و ۴۰۰ كارمند در تمامي شعب و نمايندگيهاي خود دارد و طبق آخرين اخبار بيش از شش ميليون مشترك را پشتيباني ميكند.
مدل تجاري اپراتور مجازي لبارا از نوع «لايت» است و ميتواند خدماتي نظير بازاريابي، بيلينگ و مديريت مشتري را داشته باشد.
اين اپراتور طبق گفته مسئول بازاريابي آن به شدت روي تكنولوژي LTE كار ميكند تا در آينده نزديك خدماتش را بر بستر اين استاندارد ارائه كند هرچند تاكنون در هيچ مزايده طيفهاي فركانسي شركت نكرده است.
قابل توجه است اين اپراتور دو سه سالي ميشود که اپليكيشن پيامرسان «لبارا تاك» را راهاندازی كرده كه امكان مكالمه و ارسال پيامك از طريق اينترنت را براي مشتركانش فراهم ميكند كه مراتب هزينهاي پايينتر از مكالمات عادي دارد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران