دارندگان پروانههای ارتباطات ثابت برای نخستین بار در طول فعالیتهای خود مورد ارزیابی براساس میزان شکایات مردمی و نرخ پاسخگویی به این شکایات شدند که به گفته معاون رگولاتوری ارزیابیها بر اساس این شاخص سختگیرانهتر و مستمر خواهد بود.
به گزارش خبرنگار بادیجی، کمتر از دو سال گذشته نخستین پروانههای ارتباطات ثابت به شرکتهای متقاضی ورود به حوزه FCP اعطاء شد تا برای اولین بار انحصار ارائه خدمات از دستان شرکت مخابرات ایران خارج شود.
این شرکتها با دریافت پروانههای جدید ارتباطی، علاوه بر صدور ضمنی مجوزشان برای فعالیت در زمینه «ارتباطات تلفنی»، امکان حضور در بخش خدمات «اینترنت پرسرعت» را هم به دست آوردند.
این پروانههای ۱۰ ساله در راستای تجمیع بیش از هزار پروانه موجود در حوزه ارتباطات ثابت صورت گرفت و رویکرد گذشته مبتنی بر پروانههای تک سرویسی، استانی و وابسته به فناوری، به پروانههای مستقل از فناوری، چند سرویسی و سراسری تغییر یافت.
همانطور که گفته شده دارندگان این پروانه مجاز به راهاندازی شبکه مستقل ارتباطی (انتقال و دسترسی) و نیز ارائه خدمات ارتباطی و انتقال داده ثابت بر بستر آن هستند.
اکنون با گذشت نزدیک به دو سال از آغاز فعالیت شرکتها در بخش ارتباطات ثابت، معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوری از بررسی عملکرد دارندگان پروانه شبکه ارتباطات ثابت (FCP) براساس وضعیت رسیدگی و پاسخگوئی به شکایات ثبت شده از سوی مشترکان در سامانه ۱۹۵ خبر داده است.
حسین فلاح جوشقانی در این باره گفته است که «به منظور شفافسازی، ارائه خدمات بهتر، ارتقای سطح کیفیت و پشتیبانی خدمات از سوی دارندگان پروانه و افزایش رضایت مشترکان، از سه ماهه آخر سال ۹۵، تعداد شکایات و وضعیت رسیدگی به آنها از سوی دارندگان پروانه در سامانه ۱۹۵ بررسی شده است.»
وی افزود: بر این اساس در بازه زمانی سه ماهه آخر سال ۹۵، تعداد ۶ هزار و ۵۴۳ شکایت در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ثبت شده است که از این تعداد به ۶ هزار و ۴۲۷ شکایت (بالغ بر ۹۸%) رسیدگی شده و پاسخ لازم به مشترک ارائه شده است.
معاون رگولاتوری با اشاره به اینکه در سال ۹۶ نیز وضعیت رسیدگی و پاسخگوئی به شکایت دارندگان پروانه به صورت فصلی بررسی و اطلاعرسانی میشود، تصریح کرد: براساس بررسی و تحلیل انجام شده شرکتهای حلما گستر خاورمیانه، آریا رسانه تدبیر و لایزر به ترتیب کمترین درصد تعداد شکایت به نسبت تعداد مشترکین را داشتهاند.
جدول میزان شکایات به ترتیب برای همه شرکتها در بازه زمانی مذکور به شرح جدول زیر است:
حسین فلاح جوشقانی در گفتوگویی با خبرنگار بادیجی، با تأکید بر اینکه سامانه ثبت شکایات مردمی و راههای ارتباطی در این زمینه منجر به شفافیت فضا و ارزیابی دقیق شرکتهای فعال در این حوزه توسط ارزیابان و رگولاتوری میشود، اظهار کرد: عدم رعایت کیفیت خدمات مطابق قرارداد و عدم ارائه یا ارائه نامطلوب خدمات پشتیبانی توسط فروشندگان خدمات اینترنت پرسرعت از مهمترین عناوین شکایات تماس گیرندگان است.
وی افزود: گزارش وضعیت پاسخگویی به شکایات ثبت شده در سامانه ۱۹۵ در جلسه شورای فنی وزارت مطرح و بررسی میشود.
معاون رگولاتوری خاطر نشان کرد: ما به عنوان بخشی از دولت وظیفه داریم بدانیم مردم در حوزه فعالیت ما چه مشکلاتی دارند و به این منظور سامانه ۱۹۵ را در نظر گرفتیم.
وی همچنین گفت: حمایت و توجه به نتایج ارائه شده توسط این سامانه ضروری است و گزارشهای مذکور به منظور ارزیابی به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منعکس میشود.
انتهای پیام/
نظرات کاربران