سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی علیرغم تمامی انتظارات، اولین پروانه بهاری سال جاری را در حوزه خدمات ارتباطی ثابت صادر کرد تا به نوعی غیرمستقیم بر عدم اشباع شدن این حوزه تأکید کند.
به گزارش خبرنگار بادیجی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در نیمه دوم بهمن ماه سال ۱۳۹۴ اعطای پروانههای جدید ارتباطات ثابت را که بالغ بر یک سال کار مطالعاتی پیرامون آن انجام داده بود، آغاز کرد و اولین پروانه خدمات ارتباطی ثابت یا به اختصار servco را به شرکت پتیاک سیستم اعطاء کرد.
از سال ۱۳۹۳ روند اعطای پروانههای جدید توسط رگولاتور ارتباطی آغاز شد که براساس آن شرکتهای حاضر در بخش ارتباطات توانستند فارغ از نوع تکنولوژی، خدمات گستردهتری را نسبت به قبل به کاربران عرضه کنند.
با توجه به اینکه عمر پروانههای ISP و شرکتهای PAP به ۱۰ سال رسیده بود و با توجه به ظهور تکنولوژیهای جدید، سازمان تنظیم مقررات ناگزیر به ساماندهی فضای ارتباطی بود و لذا خود را درگیر چالش تدوین پروانههای جدید ارتباطی کرد و تصمیم گرفت بهجای تمدید پروانههای سابق، مجوزهای جدید در قالب فناوریهای جدید صادر کند.
در نتیجه چنین تصمیمی پروانههای MVNO، FCP وServco شکل گرفت که براساس آن شرکتهایی که بتوانند این پروانهها را اخذ کنند، میتوانند با ایجاد زیرساختهای لازم انواع خدمات ارتباطی را به کاربران خود ارائه کنند.
براساس ضوابط در نظر گرفته شده در چارچوب مقررات صدور پروانههای خدمات ارتباطی ثابت، مبلغ حق امتیاز صدور پروانه خدمات ارتباطی ثابت ۲۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده که ۲۰ درصد آن در زمان صدور پروانه و مابقی آن در اقساط مساوی در ابتدای هر سال قراردادی به میزان ۲۰ درصد توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات اخذ خواهد شد.
مدت اعتبار این پروانه پنج سال است و متقاضیان دریافت آن باید با اپراتورهای دارای شبکه فیزیکی ارتباطات ثابت شامل شرکت مخابرات ایران، دارندگان پروانههای ارتباطات ثابت (FCP)، انتقال داده مبتنی بر فناوری بیسیم ثابت و نیز بهرهبرداران شبکههای انتقال داده نوری قرارداد منعقد کنند و پس از اخذ موافقت کتبی از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نسبت به ارائه خدمات اقدام کنند.
بنابراین با توجه به دوره زمانی پنج ساله در نظر گرفته شده برای دارندگان این پروانهها، شرکتهای دارنده Servco موظف هستند که سالانه مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان را به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پرداخت کنند.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حالیکه شنیده میشد قرار است در زمینه صدور پروانههای جدید محتاطتر عمل کند اما برخلاف انتظارات در بهار سال جاری بار دیگر اقدام به صدور پروانه خدمات ارتباطی دیگری به نام شرکت «ایرانگیت» کرد تا تعداد پروانههای صادر شده در این حوزه به ۳۵ مورد برسد.
به گزارش بادیجی، پروانههای FCP شامل ارائه هرگونه خدمات ارتباطی و انتقال داده بر بستر شبکه موضوع پروانه، مستقل از فناوری از قبیل خدمات دسترسی به اینترنت پرسرعت، دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و خدمات مبتنی بر آن، توزیع و فروش پهنای باند اینترنت و انتقال و شبکههای اختصاصی، ارائه خدمات صوتی، تصویری متنی و دادهای و انواع خدمات محتوایی و ارزش افزوده در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور است.
در پروانههای Servco نیز همین موارد وجود دارد؛ با این تفاوت که دارندگان این پروانه اجازه ایجاد شبکه دسترسی و شبکه انتقال را ندارند و باید از زیرساختهای شرکتهای حاضر در این بخش استفاده کنند.
انتهای پیام/
نظرات کاربران