نگاهی تحلیل محور بر آمار حوزه ارتباطات نشان میدهد، تاکنون سه شرکت ارتباطات ثابت توانستهاند بالغ بر ۱۹۱ هزار تلفن ثابت را در شش استان کشور دایری کنند.
به گزارش خبرنگار بادیجی، توسعه و عرضه تلفن ثابت از دیرباز در اختیار تنها بخش ارائه کننده خدمات ارتباطی کشور یعنی شرکت مخابرات ایران بود.
فعالیت انحصاری بزرگترین کمپانی ارتباطی ایران طی سالیان سال (تأسیس ۱۳۵۰) باعث عقب ماندگی توسعه ارتباطات در بسیاری از مناطق دور افتاده کشور شد تا جاییکه دولت تصمیم گرفت انحصار پروانه ارائه این خدمات را بشکند.
یک سال و نیم گذشته اولین سری پروانههای موازی با خدمات شرکت مخابرات ایران، به شرکتهای متقاضی ورود به این حوزه اعطاء شد تا برای اولین بار و پس از ۴۴ سال از آغاز فعالیت شرکت مخابرات ایران، انحصار فعالیت این حوزه شکسته شود.
پروانههای ارتباطات ثابت (FCP) برای اولین بار اعطاء شد تا شرکتهای دارنده این پروانه هم امکان ورود به عرضه تلفن ثابت را داشته باشند و هم بتوانند فیبرنوری را در کشور توسعه دهند. کمااینکه در قالب پروانه آنها عرضه اینترنت پرسرعت هم دیده شده است.
در حال حاضر ۱۶ پروانه ایجاد و بهرهبرداری از شبکه ارتباطات ثابت (FCP) اعطاء شده اما از میان این تعداد تنها سه شرکت «ایرافون قشم»، «شاتل» و «ضحی کیش» توانستهاند ظرفیتهای مشخصی از تلفن را منصوب کنند.
شرکت ایرافون قشم تا آذر ماه سال گذشته ۴۰ هزار لینک تلفن ثابت در هرمزگان منصوب و همه این تعداد را فعال کرده است.
شرکت شاتل نیز در تهران ۲۵۲، در خراسان رضوی ۴۵۰، در فارس دو هزار و ۵۴۷، قم ۹۶ و کردستان ۷۲ لینک تلفن ثابت منصوب کرده است.
بعد از این دو شرکت، ضحی کیش نیز توانسته از ۳۰۰ هزار لینک منصوبه در تهران، ظرفیت ۱۵۱ هزار و ۹۶۱ لینک را فعال کند.
بنابراین با حسابی سرانگشتی متوجه میشویم که مجموعا ۳۴۳ هزار و ۴۱۷ لینک تلفن ثابت در استانهای مذکور توسط سه شرکت FCP منصوب شده و از این تعداد ۱۹۱ هزار و ۹۶۱ تلفن فعال شده است.
آمارهای رسمی وزارت ارتباطات نشان میدهد ظرف یک سال و نیم گذشته تنها حدود ۵۶ درصد از کل ۳۴۳ هزار و ۴۱۷ لینک تلفن ثابت توسط سه شرکت FCP در کشور فعال شده است.
انتظار میرود با توجه به اینکه برخی پروانهها در نیمه دوم سال گذشته اعطاء شده و شرکتها فرصتی برای توسعه بستر ارتباطاتی نداشتهاند، این میزان در آینده نزدیک به بیش از رقم مذکور برسد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران