ظرفیت شبکه داخلی کشور تا پایان آذر سال جاری به نسبت مدت زمان مشابه سال گذشته با رشد ۶۷ درصدی مواجه شده در حالیکه برخلاف انتظارات میانگین تأخیر ارسال بستههای IP نیز افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار بادیجی، امروزه با توجه به نقش انکارناپذیر و حساس ارتباطات در توسعه ملی جوامع و الزاما برنامهریزیها و سرمایهگذاریهای کلان و قابل ملاحظه در این بخش، وظیفه متولیان مخابرات کشور خطیر است.
اهمیت اطلاعات و ایجاد حرکت جهانی برای رسیدن به اطلاعات و گذر از شکاف دیجیتالی، کشورهای جهان سومی را بر آن داشته تا تلاش خود را در سطح ملی برای همگانی شدن اطلاعات توسعه دهند.
حوزه مخابرات، حوزه گستردهای است که شبکههای اطلاعرسانی، اینترنت، انواع شبکههای تلفن (ثابت و سیار) و تمامی شئون ارتباطی مخابراتی و اطلاعاتی را در بر میگیرید.
شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان بهرهبردار و توسعه دهنده شبکههای مادر پستی و مخابراتی کشور در راستای این امر خطیر، توانسته تا پایان آذر ماه سال جاری ۶۱ هزار و ۳۵۵ کیلومتر کابل فیبرنوری بین شهری توسعه دهد.
ظرفیت کابل فیبرنوری توسعه یافته بین شهری توسط شرکت ارتباطات زیرساخت، به نسبت مدت زمان مشابه سال گذشته (آذر ۹۴) رشدی حدودا ۸٫۳ درصدی را نشان میدهد.
این شرکت دولتی همچنین پهنای باند بینالملل را از ۲۷۶٫۳ گیگابیت بر ثانیه در سال ۹۴ به ۶۷۳ گیگابیت بر ثانیه در آذر سال جاری رسانیده است.
افزایش پهنای باند اینترنت کشور در حالی اتفاق افتاده که ظرفیت شبکه داخلی نیز با رشد حدودی ۶۷ درصد مواجه شده و به چهار هزار ترابیت بر ثانیه در آذر سال جاری رسیده است.
جالب است که علیرغم ایجاد چنین ظرفیتی و با استناد بر جدیدترین گزارشهای دفتر بررسیهای فنی اقتصادی وزارت ارتباطات، میانگین تأخیر ارسال بستههای IP در شبکه داخلی افزایش یافته و از ۱۷٫۲ به ۲۰ میلی ثانیه در سال جاری رسیده است.
در حالیکه انتظار میرفت با افزایش بسترها و توان شبکه داخلی، تأخیر ارسال بستهها کاهش یابد اما آمار چیز دیگری میگوید و میانگین تأخیر در یک سال اخیر با رشد ۱۶ درصدی مواجه شده است.
البته یکی از ابعاد چنین رشدی در بخش تأخیر ارسال بستهها، میتواند افزایش میزان ترافیک شبکه داخلی و به نوعی افزایش استفاده کاربران از محتوای داخلی باشد که این به نوبه خود امری مبارک است اما از طرفی میتواند به کهنه بودن تجهیزات ارتباطی و استاندارد نبودن خطوط انتقال دیتا مربوط شود که این اصلا اتفاق خوشایندی نخواهد بود و در صورت چنین موضوعی باید به فکر توسعه و نوسازی بسترهای انتقال رفت.
انتهای پیام/
نظرات کاربران