شرکت خدمات ارتباطی رایتل علیرغم سالها فعالیت در حوزه ارتباطات موبایلی کشور و در اختیار داشتن انحصار خدمات ۳G برای مدت زمانی طولانی، اما همچنان در مقابل اپراتورهای بزرگتر کشور سهم میبازد و نفسش در اجرای ترابردپذیری شمارههای همراه به شماره افتاده است.
به گزارش خبرنگار بادیجی، قریب به دو سال و نیم از شکست انحصار چندین ساله خدمات نسل سوم ارتباطی (۳G) در کشور میگذرد اما علیرغم این مدت زمان و امتیاز ارائه خدمات انحصاری برای اپراتور سوم ارتباطی، رایتل هنوز با چالشهای بسیاری در حوزه خدمات ارتباطی سیار در کشور مواجه است.
رایتل که تنها اپراتور دارنده لایسنس انحصاری چند ساله در بازار ارتباطات کشور بود، شهریور سال ۹۳ با دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پوشش محافظتی خارج و در رقابت با غولهایی چون همراه اول و ایرانسل، وارد بازار تجاری شد.
به گزارش بادیجی، پروانه اپراتور سوم در تاریخ ۱۵ دی ماه سال ۸۸ به شرکت ارتباطات شمس تامین نوین (تأمین تلکام) واگذار شد.
شش سال پروانه انحصاری در زمینه خدمات نسل سوم فرصت خوبی برای رایتل جهت ربودن بازار این حوزه از رقبای کهنهای چون همراه اول و ایرانسل بود اما به دلیل اینکه از بازار خوب استفاده نکرد، اکنون با کمترین سهم از بازار ایران در گوشهای از رینگ رقابت قرار گرفته است.
جدیدترین گزارشهای رسمی (مربوط به دفتر بررسیهای فنی و اقتصادی وزارت ارتباطات) نشان میدهد، که ضریب نفوذ رایتل در تمامی استانهای کشور بحرانی است.
اپراتور صد درصد دولتی رایتل تا پایان آذر ماه سال جاری توانسته تنها یک میلیون و ۹۷۸ هزار و ۹۲۳ خط در شبکه ارتباطی خود فعال کند.
در واقع گزارش مذکور به صراحت میگوید که ضریب نفوذ رایتل از بازار ارتباطات ایران تنها ۲٫۴۸ درصد است.
علیرغم تمامی حمایتهای دولتی و ایجاد پروانه انحصاری برای این اپراتور، اما چرا سهم بازار آن به نسبت سه ماهه گذشته (تابستان ۹۵) افت نیم درصدی داشته است؟!
سهم بازار این اپراتور تا شهریور ماه سال جاری ۲٫۵ درصد بوده که بعد از اجرای طرح ملی ترابردپذیری شمارههای ارتباطی از هفته دولت، رفته رفته کاهش پیدا کرده و به ۲ درصد تا پایان آذر ماه رسیده است.
با توجه به اینکه از مجموع ۶,۸۱۹,۳۱۲ خط واگذار شده توسط رایتل تنها ۱,۹۷۸,۹۲۳ خط فعال هستند و دایری شدهاند، میشود گفت که از میان مجموع سیمکارتهای فروخته شده توسط این اپراتور طی هفت سال گذشته تنها ۲۹ درصد از مشترکانش فعال هستند.
در حالیکه استفاده از تجربه کشورهای توسعه یافته که هرگونه حمایت مالی از اپراتورهای مادر ارتباطی در شرایط اشباع بازار را کاری خلاف معادلات اقتصادی میدانند، میتوانست مانع از تجربه شکست خوردن رایتل در بازار ایران شود اما باز هم چشم بستن روی تمامی واقعیات منجر به این شد که نفس اپراتور ارغوانی به شماره افتد.
مشترکان دائمی و اعتباری فعال این اپراتور در حال حاضر به ترتیب ۴۷,۰۸۱ و ۱,۷۷۱,۶۲۸ است و ۱۶۰,۲۱۴ مشترک فعال دیتا هم دارد.
مسئولان ارتباطی کشور تقریبا یکی دو سالی میشود که به سیاستهای اشتباه خود در حمایت ازچنین اپراتوری پی بردهاند اما با این حال امیدوارند که با توجه به شبکه تماما مبتنی بر نسل ۳G این اپراتور، اپراتورهای مجازی در آینده بتوانند بازاریابی خوبی روی شبکه آن انجام دهند.
به گزارش بادیجی، اپراتور مجازی تلفن همراه (Mobile Virtual Network Operator) نوعی اپراتور تلفنی است که خود عملأ دارای امکانات فیزیکی برای ارسال مکالمات و دادهها نیست.
این نوع اپراتورها با بستن قرارداد با یک اپراتور دیگر که دارای امکانات فیزیکی برای ارسال مکالمات و دادههاست، خدمات خود را بصورت عمده خریداری کرده و سپس با نشان تجاری و برند خود اقدام به فروش خدمات تلفن همراه، در بازار خردهفروشی میکنند.
براساس آمار رسمی انجمن جهانی GSM تا پایان سال میلادی ۲۰۱۴ بالغ بر هزار اپراتور مجازی در سراسر دنیا شکل گرفته است به این شکل که ۹۹۲ اپراتور مجازی توسط اپراتورهای موبایل میزبانی شده و ۲۶۰ اپراتور موبایل نیز اقدام به راهاندازی برندهای فرعی کردهاند که مجموعا تعداد تأمین کنندگان سرویسهای موبایل را به بیش از ۱۲۵۰ مورد رسانیده است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران