سرانجام پس از سالها بیتوجهی و سادهانگاری، سازمان صداوسیما پروانههای تلویزیون تعاملی را البته به شکلی آزمایشی اعطاء کرد و در نخستین گام، فام به نمایشگاه رسانههای دیجیتال انقلاب آمد.
به گزارش خبرنگار بادیجی، نخستین رونمایی محصول از میان دارندگان پروانه تلویزیون تعاملی (IP-TV) ایران همزمان با برپایی نمایشگاه رسانههای دیجیتال انقلاب اسلامی صورت گرفت.
در حالیکه ابتدای ماه جاری (بهمن ماه) مراسم رسمی ارائه پروانه فعالیت آزمایشی اپراتورهای خدمات تلویزیون تعاملی (IPTV) مبتنی بر پروتکل اینترنتی با حضور رئیس رسانه ملی و مدیران عامل اپراتورهای دریافت کننده این پروانه برگزار شد اما با توجه به اینکه فراخوان مزایده این پروژه در دوره ریاست قبلی سازمان صداوسیما کلید خورده بود، اپراتورها توانسته بودند زیرساخت مورد نیاز خود را توسعه داده و همزمان با صدور پروانهشان وارد ارائه سرویس به کاربر نهایی شوند.
شرکت گسترش سامانههای هوشمند آسمان یکی از دریافت کنندگان پروانه IP-TV در کنار ایرانسل، باران تلکام، تراشه سبز و نشر الکترونیک بود که پیش از اعطای این مجوزها از عنوان سرویس تجاری خود در این حوزه با عنوان «فام» پردهبرداری کرده بود.
این شرکت در راستای تعمیق بخشی به محتوای موجود بر بستر شبکه ملی اطلاعات، تمرکز خود را روی توسعه سامانه آموزش مجازی گذاشته است تا بتواند فرصت آموزشی برابر و منطبق با استانداردهای جهانی را برای کلیه علاقمندان حوزههای دانش و مهارت خصوصا در زمینه علم و فناوری فراهم آورد.
این شرکت پیش از دریافت پروانه فعالیت خود از صداوسیما، جلسهای را در راستای تبیین اهداف، الزامات و راهکارهای پیادهسازی طرح تجاری خود با رویکرد آموزشی بر بستر OTT با حضور مدیران آموزشی شرکتهای بزرگ فناوری از جمله Apple، Adobe، Cisco، Microsoft برگزار کرد.
لذا براساس اظهارات مسئولان این تلویزیون تعاملی، در راستای نیازمندیهای کشور مذاکرات موفقیتآمیز گستردهای با شرکتهای برتر در حوزه آموزش ICT از جمله Apple، Adobe، Cisco، Microsoft انجام داده است.
مسئولان فام به تمامی علاقمندان این حوزه نوید دادهاند که از این پس با کمترین هزینه، امکان دریافت آموزشها در سطح استانداردهای بینالمللی و دریافت مدارک معتبر را داشته باشند.
به گزارش بادیجی، سامانه آموزش مجازی فام با حضور برندهای آموزشی نظیر ETS (برگزار کننده دورههای تافل در جهان)، ACCA (انجمن حسابداران جهان)، کونیگ (برگزار کننده دورههای آموزشی کشور هند)، اپل، مایکروسافت و اوراکل رونمایی شد.
تلویزیون تعاملی بستری جذاب برای ارائه سرویسهای بازی، ویدئو، متن، عکس، فیلم، سرویس خبر و سینما در فضای مجازی کشور و گام مهمی در توسعه مأموریت رسانه ملی و بهرهمندی مخاطبان از صوت و تصویر فراگیر به حساب میآید.
نکته قابل تأمل در پروانههای صادر شده این است که شرکتهای مذکور در زمینه آرشیو صوتی و تصویری تنها میتوانند به محتوای سازمان صداوسیما دسترسی داشته باشند و قرار است بابت این دسترسی حقالسهمی برای سازمان صداوسیما در نظر گرفته شود.
علاوه براینکه شرکتهای مذکور مجاز به ارائه محصولات صوتی و تصویری سینمای خانگی نیستند و این کار در اختیار دارندگان پروانه VOD وزارت ارشاد است، دارندگان پروانه IP-TV حق امتیازی بالغ بر ۹۰ میلیارد تومان بابت دریافت پروانه خود به صداوسیما پرداخت کردهاند که این رقم برای پروانههای VOD وزارت ارشاد صفر بود.
انتهای پیام/
نظرات کاربران