با پیشرفتی که گوشیهای هوشمند و تبلتها داشتهاند، این سؤال در ذهن بسیاری از کاربران ایجاد میشود که آیا یک تبلت ویندوزی میتواند جایگزین مناسبی برای لپتاپ باشد؟ آیا میتوانیم به جای خرید لپتاپ نسبت به خرید یک تبلت ویندوزی اقدام کنیم و به بهترین شکل ممکن کارایی مشابه را دریافت کنیم؟
به گزارش بادیجی به نقل از سایت شبکه، تبلتهای ویندوزی از جمله محصولاتی هستند که طرفداران زیادی پیدا کردهاند. این محصولات از نظر سختافزاری و قدرت عملکرد شامل نسخهها و مدلهای مختلف و متنوعی میشوند. به عنوان مثال میتوانیم از تبلت ویندوزی سرفیس پرو ۴ مایکروسافت (Microsoft Surface Pro 4) به عنوان قدرتمندترین و شیکتری تبلت ویندوزی فعلی موجود در بازار یاد کنیم، اما برای خرید یک تبلت ویندوزی تنها محدود به این محصول نخواهید بود و آپشنهای دیگر و مطمئنا ارزان قیمتتری هم پیش رویتان قرار دارند.
با توجه به پیشرفتهای سخت افزاری و ظاهری (طراحی) که تبلتهای ویندوزی طی چند سال اخیر داشتهاند، این سؤال در ذهن بسیاری از کاربران ایجاد میشود که آیا یک تبلت ویندوزی میتواند جایگزین مناسبی برای لپتاپ باشد؟ آیا میتوان به جای خرید لپتاپ نسبت به خرید یک تبلت ویندوزی اقدام کرد و کارایی یا بازده مشابه را دریافت نمود؟ به عنوان مثال، آیا سرفیس پرو ۴ مایکروسافت که یک تبلت ویندوزی برتر است، میتواند به عنوان جایگزین تمام عیار برای یک لپتاپ ویندوزی ایفای نقش کند؟ از نظر ما یک تبلت ویندوزی نمیتواند جایگزین کاملی برای یک لپتاپ باشد و برای این ادعا دلایل منحصر به فرد خود را داریم!
تبلتهای ویندوزی و به ویژه محصولاتی نظیر سرفیس پرو مایکروسافت فوقالعاده هستند و بدون تردید طراحی بسیار دقیق، جذاب و بیعیب و نقصی را به همراه دارند، اما با این حال نمیتوانند نقش یک لپتاپ تمام عیار را ایفاء کنند! از نظر ما این ظاهر و طراحی شیک و فریبنده تبلتهای ویندوزی نظیر سرفیس پرو مایکروسافت است که کاربران را برای خرید این محصول به جای یک لپتاپ بیش از پیش ترغیب میکند. شما با استفاده از تبلتهای ویندوزی میتواند دست به انجام بسیاری از اقدامات مشابه با لپتاپها بزنید اما انجام برخی از اقدامات با استفاده از تبلتهای ویندوزی نمیتوانند به اندازه لپتاپها دقیق، مناسب و قابل قبول انجام شود. با سایت شبکه همراه باشید تا مروری بر نقطه ضعفهای تبلتهای ویندوزی در مقایسه به لپتاپها داشته باشیم.
تایپ کردن با تبلتهای ویندوزی لذت و کیفیت تایپ با لپتاپ را ندارد!
یکی از اصلیترین تفاوتهای تبلتهای ویندوزی و لپتاپها مربوط به صفحه کلید یا کیبورد آنها میشود. لپتاپها صفحه کلید اختصاصی دارند که همواره به دستگاه متصل است. همچنین کاربران با استفاده از پورتهای اتصال USB بدنه لپتاپ میتوانند کیبوردهای دیگری را به عنوان لوازم جانبی به آن متصل کنند. این کیبوردها و همچنین کیبورد خود لپتاپها بزرگ، مناسب و دقیق هستند و با استفاده از آنها به راحتی میتوان نسبت به تایپ مطالب و متنهای طولانی اقدام کرد.
اما در سمت مقابل تبلتهای ویندوزی به صفحه نمایش لمسی مجهز هستند و کیبوردی جداشدنی برای اغلب آنها ارائه میشود که در طراحی آن بیشتر به عامل ظرافت اهمیت داده شده است، چرا که یک تبلت ویندوزی باید تا حد امکان باریک، سبک و ظریف باشد تا حداقل از نظر ظاهری نسبت به لپتاپها بهتر به نظر آید. بنابراین در طراحی کیبورد تبلتهای ویندوزی به ظرافت اهمیت داده میشود تا کارایی! شاید این امکان وجود داشته باشد که شما بتوانید به تبلت ویندوزی نظیر سرفیس پرو مایکروسافت صفحه کلیدی ثانویه متصل کنید، اما در این شرایط به واقع دیگر تبلت ویندوزی شما برتری که در قالب ظرافت نسبت به لپتاپ داشت را از دست میدهد و این یک نکته منفی است.
بنابراین اگر از آن دسته افرادی باشید که به مانند ما در طول روز مطالب زیادی مینویسید و دائما در حال تایپ کردن هستید، بدون تردید یک تبلت ویندوزی نمیتواند برایتان کارایی یکسان یک لپتاپ را به همراه داشته باشد. باور کنید که تبلتهای ویندوزی هرچقدر هم زیبا و ظریف باشند، برای تایپ کردن و نویسندگی محصولات مناسبی نیستند. این موضوع از جمله اصلیترین دلایلی است که نشان میدهد چرا تبلتهای ویندوزی نمیتوانند جایگزین مناسبی برای لپتاپ باشند. پس بهتر است علاقمندان به نویسندگی فکر جایگزینی لپتاپ با تبلت ویندوزی را از سر خود بیرون کنند!
حافظه داخلی تبلتهای ویندوزی محدود است!
از دیگر ویژگیهای منفی تبلتهای ویندوزی که در مقایسه با لپتاپها حتما باید به آن اشاره کنیم، مسئله ظرفیت حافظه داخلی است. تبلتهای ویندوزی از نظر حافظه داخلی ظرفیت محدودترین نسبت ب لپتاپها دارند و عموما ظرفیتهایی همچون ۱۲۸ گیگابایت را ارائه میکنند. البته باید اشاره کنیم سرفیس پرو ۴ مایکروسافت حتی شامل نسخه یک ترابایتی هم میشود و از این نقطه ضعف رنج نمیبرد، اما متاسفانه سری تبلتهای سرفیس پرو مایکروسافت در مقایسه با لپتاپها قیمتهای نجومی دارند!
در حالی که اغلب تبلتهای ویندوزی دارای حافظه داخلی محدود نظیر ۱۲۸ گیگابایتی هستند، لپتاپها در شرایط نرمال حافظه داخلی ۵۰۰ گیگابایتی را ارائه میکنند. اگرچه باید اشاره کنیم که حافظههایی که در تبلتهای ویندوزی استفاده میشوند سرعت عملکرد بیشتر و مصرف انرژی کمتری نسبت به هارددیسک داخلی لپتاپها دارند و دلیل اصلی گران بودن آنها هم همین امر است. اما در هر صورت به طور کلی محدود بودن ظرفیت حافظه داخلی تبلتهای ویندوزی در مقایسه با لپتاپها هم از دیگر نقاط ضعف مقایسهای این محصولات به شمار میرود.
قدرت عملکرد و پردازش را فراموش نکنید!
اغلب تبلتهای ویندوزی از پردازندههای کم مصرفی بهره میبرند! این پردازندهها عموما قدرت عملکرد چندان بالایی ندارند و برای انجام اقدامات معمولی همچون اجرای برخی برنامههای ساده، تماشای ویدئو، گشت و گذار در اینترنت و غیره مناسب هستند، اما برای اجرای نرم افزارهای سنگین به هیچ وجه نمیتوانید به آنها اعتماد کنید. حتی تبلت ویندوزی سرفیس پرو ۴ مایکروسافت هم نمیتواند قدرت و کیفیت پردازشی یک لپتاپ هم قیمت خود را به همراه داشته باشد.
تبلتهای ویندوزی به هیچ وجه نمیتوانند مانند یک لپتاپ قادر به مولتیتسکینگ (Multitasking) و اجرای همزمان برنامههای مختلف باشند. بنابراین اگر از افرادی هستید که به دنبال اجرای نرمافزارهای سنگین مهندسی یا گرافیکی هستند، یک تبلت ویندوزی نمیتواند برایتان کارایی یک لپتاپ را به همراه داشته باشد. پس قدرت عملکرد و پردازش تبلتهای ویندوزی هم نسبت به لپتاپها کمتر است و این امر از دیگر نقاط ضعف این محصولات نسبت به لپتاپها به شمار میرود که حتما باید قبل از خرید به آن توجه کنید.
انجام بازی یا گیمینگ چطور؟
حتما میدانید که لپتاپها دارای یک ردهبندی اختصاصی با نام “گیمینگ لپتاپ” هستند. گیمینگ لپتاپها به شکل ویژهای برای علاقمندان به بازیهای رایانهای طراحی شدهاند و عموما قیمت بالایی دارند اما این محصولات از پس اجرای هر بازی با گرافیک بالایی بر میآیند و لگ، تأخیر، داغ کردن و کرش شدن برای این محصولات معنایی ندارد! اما در سمت مقابل تبلتهای ویندوزی برای اجرای بازیهای رایانهای چندان محصولات مناسبی نیستند و در مجموع نمیتوانند کارایی یک گیمینگ لپتاپ را ارائه کنند.
به جرات میتوانیم بگوییم که یک گیمینگ لپتاپ هم قیمت با نسخه برتر تبلت ویندوزی سرفیس پرو ۴ مایکروسافت، میتواند از نظر اجرای بازیهای با گرافیک بالا به مراتب از این تبلت بازده مناسبتری داشته باشد. ضمنا بازی کردن با صفحه کلید و ماوس اختصاصی گیمینگ لپتاپها هم لذت بازی را دو چندان میکنند. بنابراین اگر یک گیمر هستید، هیچوقت خرید تبلتهای ویندوزی نمیتواند بازده مناسب و یکسانی نسبت به خرید یک گیمینگ لپتاپ ویندوزی را به همراه داشته باشد.
جمعبندی
به نظر ما با توجه به دلایلی که به آنها اشاره کردیم، یک تبلت ویندوزی هیچگاه نمیتواند به جایگزین تمام و کمالی برای یک لپتاپ تبدیل شود. شاید اصلیترین مزیتهای تبلتهای ویندوزی در مقایسه لپتاپهای رایج مربوط به بهرهمندی آنها از نمایشگر لمسی، وزن کم، ابعاد کوچکتر و ظرافت باشد. به نظر ما تبلتهای ویندوزی محصولاتی هستند که هنوز باید از آنها به عنوان یک دستگاه هوشمند ثانویه استفاده شود و نمیتوانند مانند لپتاپها، محصولاتی کامل و همه جانبه باشند.
نظرات کاربران