معاون مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد گفت: ۸۰ درصد کاربران ایران عضو شبکه های اجتماعی هستند و بیشترین مصرف کنندگان بین ۲۵ تا ۳۷ سال هستند.
به گزارش خبرنگار بادیجی ، حمید ضیایی پرور در همایش فعالان شبکه های اجتماعی استان قزوین با اشاره به ضریب نفوذ مجازی، تصریح کرد: ضریب نفوذ فضای مجازی در ایران ۸۲ درصد معادل ۶۵/۵ میلیون نفر است که ۴۳ درصد استفاده کنندگان اینترنت کاربران تلفن همراه هستند.
وی افزود: ضریب نفوذ استفاده از موبایل در ایران ۱۱۰ درصد و ضریب نفوذ گوشی های هوشمند در ایران ۴۰ درصد است، همچنین ۸۵ درصد کاربران ایرانی عضو شبکه های اجتماعی هستند.
معاون مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال خاطرنشان کرد: در حال حاضر افراد بیشتر از طریق موبایل به اینترنت وصل میشوند، در این میان متاسفانه تعداد کاربرانی که دانش مهارتی اینترنت را ندارند، بخش زیادی از کاربران را تشکیل میدهند.
وی با اشاره به شبکه های اجتماعی پر نفوذ افزود: در شبکه های پرنفوذ تلگرام ۱۸۰ میلیون کاربر دارد که ۵۰ میلیون کاربر آن ایرانی است که ۷۵۰ هزار کانال فارسی وجود دارد میزان روزانه بازدید ایرانی ها از تلگرام ۲.۷ میلیارد بازدید است.
ضیایی پرور خاطرنشان کرد: علت محبوبیت تلگرام را میتوان مواردی از قبیل عدم فیلتر، همزمانی با دولت یازدهم، سرعت و امنیت، نداشتن ویس کال و روسی بودن دانست.
وی بیان کرد: در مقابل سرعت ایجاد کانال های مخالف و جستجو ناپذیری، آرشیوناپذیری و پروتکل های غیر بومی از تهدیدهای تلگرام است.
معاون مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال یادآور شد: اینستاگرام ۲۰۰ میلیون کاربر جهانی دارد که از این میان ۷/۵ میلیون کاربر ایرانی هستند و علت محبوبیت آن را میتوان مواردی از قبیل استوری، قابلیت قرار دادن فیلم یک دقیقه ای و لایو گذاشتن دانست.
وی افزود: ما در کشور به ایجاد شبکه های اجتماعی اهمیت ندادیم در حال حاضر شبکه های اجتماعی ایرانی شامل لنزور، آپارات، تبیان، بیسفون و گپ است.
ضیایی پرور خاطرنشان کرد: در بین شبکه های ایرانی آپارات مثل یوتیوب است با این تفاوت که امکان دانلود در آن اضافه شده است بنابراین یک شبکه اجتماعی پرطرفدار در کشور است.
وی بیان کرد: ۸۰ درصد کاربران ایران عضو شبکه های اجتماعی هستند و بیشترین مصرف کنندگان بین ۲۵ تا ۳۷ سال هستند، همچنین ویدیو مهمترین فرمت رسانه ای در ایران است و پیش بینی میشود در آینده نزدیک مدیران شبکه اجتماعی بیشتر بر روی ویدیو برنامه ریزی کنند.
معاون مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال تصریح کرد: ایرانیان بیشتر دنبال محتوای تفریحی و خبری هستند دهه شصتی ها ۲۵ تا ۳۷ سال مهمترین کاربران اینترنت در ایران هستند.
وی تاکید کرد: یکی از کارکردهای رسانه تفریح و سرگرمی است که در رسانه رسمی کشور به آن توجه نمیشود، اخیرا ۲ برنامه دورهمی و خندوانه به این موضوع پرداختند که پربازدیدترین برنامه تلویزیونی شدند.
ضیایی پرور خاطرنشان کرد: بنابراین در آینده شبکه های اجتماعی موفق هستند که در زمینه ویدیو و تفریح و سرگرمی فعال شوند، شبکه های اجتماعی موبایلی جذاب هستند به این دلیل که امکان اشتراک گذاری دیتا، امکان مکان یایی، سادگی دسترسی و امکانات تلفن همراه را دارند.
وی با اشاره به تهدیدهای شبکه اجتماعی تصریح کرد: واگرایی اقوام ایرانی به عنوان یکی از تهدیدهای سیاسی اجتماعی کشور، واگرایی ادیان، نقض حریم خصوصی افراد، امکانات فناورانه برای جاسوسی مدرن، اعتماد عمومی به شبکه های خارجی و تضعیف مبانی دینی و اعتقادی ایرانیان، گسل دولت ملت، اخبار شایعات و نادرست که کاربر نمیتواند درست را از غلط تشخیص دهد، تهدیدهای شبکه های اجتماعی هستند.
معاون مرکز فناوری و اطلاعات رسانه های دیجیتال یادآور شد: گسترش زبان فارسی، افزایش ارتباطات بین نسلی میان ایرانیان و حوزه تمدن فارسی زبانان دفاع از حقوق بشر، تغییر تصویر عمومی ایران در دنیا ترویج مبانی دینی اشتغال و کارآفرینی نیز از فرصت های شبکه های اجتماعی محسوب میشوند.
وی افزود: نمونه های مرتبط استفاده از ظرفیتهای شبکه اجتماعی ایجاد کمپین است، کمپین مقابله با تحریف نام خلیج فارس اولین کمپین ایرانی ها در فضای مجازی بود و امروز از فضای مجازی دشمنان بیشتر از هر چیزی میترسند.
ضیایی پرور خاطرنشان کرد: کمپین نوروز، کمپین بازگرداندن نام ایران به فهرست یاهو، مسأله هستهای ایران، کمپین جین از جمله کمپین های ایرانیان در فضای مجازی است که تاثیر مثبتی داشتند و به نتیجه رسید.
وی افزود: در حوزه فضای مجازی فیلترینگ یک راهبرد انفعالی است، این که ما تا رتبه سوم دنیا در فیلترینگ پیش رفتیم موضوع جالبی نبود و تعداد زیادی از جمعیت کشور از فیلترشکن استفاده می کنند.
ضیایی پرور تاکید کرد: راهبرد اصلی و موفق به جای فیلتر کردن، تولید محتوای سالم و مفید، شناسنامه دار کردن محتوا و افزایش سواد رسانه ای است که شبکه ملی فرهنگ در این زمینه وارد شده است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران