برای کارآفرینانی که به دنبال آغاز کسب و کار خود هستند، داشتن یک ویترین شلوغ کافی نیست. شما باید بتوانید با حضور قوی در دنیای اینترنت، استراتژی فروش خود را تکمیل کنید. اینترنت فقط شبکه مشتریان بالقوه شما را گسترش نمی دهد؛ در کنار آن، امروزه داشتن یک هویت دیجیتال تبدیل به روشی برای تایید اعتبار و اطلاع رسانی نسبت به چیزهایی است که فروشگاه ارائه می کند.
دنیای تجارت الکترونیک، یک دنیای به شدت رقابتی است: فضای اینترنت شلوغ است و هیچ کمبودی در تعداد کسب و کارهایی که به دنبال جلب توجه گوگل هستند حس نمی شود. این بدان معنی است که نه تنها فعالیت های اینترنتی شما باید با نظم، هماهنگی و بدون هرگونه مشکلی پیش بروند، بلکه درک شما از بازاریابی دیجیتال نیز باید هوشمندانه باشد.
علیرغم اینکه بسیاری از کارآفرینان و صاحبان کسب و کارهای اینترنتی از آنچه گفته شد، در کنار بسیاری از اصول بازاریابی دیجیتال آگاهی نظری خوبی دارند، اما اغلب شاهد اشتباهاتی از جانب آنها هستیم که خسارت های سنگینی را متحمل ایشان می کند. آنچه در ادامه می آید، ۱۰ مورد از اشتباهاتی است که بیشتر در کسب و کارهای اینترنتی مشاهده می کنیم:
صبر بیش از حد برای عرضه یک محصول یا سرویس
چند دلیل برای این مورد وجود دارد؛ برخی چشم انتظار رسیدن مشترکان، دنبال کنندگان یا بازدیدکنندگان به یک رقم جادویی، مثلا ۱۰۰۰ یا ۱۰۰۰۰ نفر هستند. برخی زمان کافی برای تولید همزمان محتوا و محصول پیدا نمی کنند. برخی از مردم هم فقط به این خاطر که نگرانند که مبادا محصول تولیدی آنها به فروش نرود، خود را قانع می کنند که بهتر است اصلا آن را تولید نکنند. آنها پس از آن همه زحمت برای تولید محتوا تحمل شکست را ندارند.
دلیل شما هر چه باشد، این یک دام مهلک است. اگر کسب و کاری را تاسیس می کنید، باید هر چه زودتر با تمام نیرو با بزرگترین ریسک خود روبرو شوید. بزرگترین ریسکی که شما به عنوان صاحب یک کسب و کار با آن مواجه می شوید، تولید چیزی است که هیچ کس بابت آن پولی نمی پردازد.
علاوه بر این، باید تولید و عرضه محصولات خود را تمرین کنید. شاید اولین محصول شما آنقدرها خوب نباشد، اما هرچه سریع تر دست به کار شوید، زودتر به یک درآمد پایدار دست پیدا خواهید کرد.
حل مساله ای که اهمیت ندارد
کسب و کارهایی که به دنبال حل مسائلی هستند که برای هیچ کس اهمیت ندارد، با چیزی جز شکست مواجه نمی شوند. اگر محصول یا ایده خود را عرضه کردید و هیچ کس آن را خریداری نکرد، به احتمال زیاد باید به جای تلاش برای جذب مخاطبان بیشتر، به دنبال حل مساله بزرگتری باشید.
نشنیدن صدای مشتری
از کجا می توانید بفهمید که مساله ای که حل می کنید، به اندازه کافی اهمیت دارد؟ پاسخ این است که باید به سخنان مشتری گوش کنید، و واقعاً هم گوش کنید!
تنها برای مشتریان خود چرب زبانی نکنید. همه پاسخ ها در اختیار شما نیست، بلکه در اختیار آنها است. اگر می گویند «همیشه حق با مشتری است» دلیل دارد و دلیلش این است که بدون مشتری، شما اساساً کسب و کاری نخواهید داشت.
به اندازه کافی خاص نیستید
مشتریان در اغلب بازارها گزینه های مختلف و متعددی پیش روی خود دارند. اگر رقیبی برای کسب و کار شما وجود دارد -که حتما هم دارد- باید به مشتری بالقوه خود دلیلی بدهید که شما را به جای رقیب تان انتخاب کند.
ما چنین موردی را مکرراً در وبلاگ نویسی و سایت های فروش مشاهده می کنیم. هنگامی که یک موضوع داغ می شود، برخی از وبلاگ نویسها شروع به تقلید یا کپی از کار وبلاگ های مطرح می کنند. احتمالا تصور آنها این است که «اگه برای اون جواب داده، برای من هم جواب میده!»
اما اگر شما نسخه ضعیف تری از یک سایت شناخته شده تر باشید، نمی توانید انتظار رشد مخاطبان خود را داشته باشید. به جای اینکه تلاش کنید که بهتر باشید، سعی کنید متفاوت باشید. در اینصورت، هنگامی که کسی می پرسد چرا سایت یا محصول شما شایسته توجه او است، پاسخ شما بدون تکیه روی مفهوم «بهتر» که یک صفت نسبی است، مطلق، مُتقَن و قابل درک خواهد بود.
انتخاب موضوعی که به آن اهمیت نمی دهید
اگر شما عاشق حوزه فعالیت و موضوع کار خود باشید، استقامت و اشتیاق تان کار را پیش خواهند برد؛ خلاقیت در کارتان جریان خواهد یافت و راحت تر می توانید روی مشتریان بالقوه خود تاثیر بگذارید. اما اگر شما به موضوع کارتان آنقدر که باید اهمیت ندهید، رقبای زیادی هستند که با اشتیاق، استقامت، خلاقیت و حضور خود، فضایی که شما با بی توجهی ایجاد می کنید را پر خواهند کرد.
شروع با انتظارات نادرست
موفقیت به آسانی و به سرعت به دست نخواهد آمد. ایجاد یک کسب و کار موفق یک کار عظیم است و احتمالا نمی توانید آن را در حین سفرهای تفریحی و با خوشگذرانی و خیال راحت انجام دهید. در واقع، اگر در برنامه خود، مثلا یک هفته کاری چهار ساعته را در نظر گرفته اید، یا مقیاس زمان بندی شما هفته یا ماه است، احتمالا شکست خواهید خورد.
حقایق تلخی در این مسیر وجود دارد. موفقیت های یک شبه در عالم واقعیت وجود ندارند و احتمالاً برنامه اصلی شما نیز باید چندین و چند بار دوباره از نو نوشته شود.
از کارآفرینانی که چیزی نزدیک به آنچه شما می خواهید را محقق کرده اند درباره استرس، زمانبندی ها و شکست ها مشاوره بخواهید. سپس از خود بپرسید که آیا واقعاً برای مواجهه با دشواری های پیش رو آمادگی دارید.
صرف زمان بیش از حد روی فکر کردن بدون عمل
چیزی بهتر از این سخن از توماس ادیسون نمی توان گفت:
«یک درصد نبوغ، الهام و انگیزه است و ۹۹ درصد آن عرق ریختن.»
اگر نسبت تفکر به عمل شما هر رقمی کمتر از ۸۰ درصد است، در اینصورت باید بیشتر کار کنید.
تنهایی
واضح است که هیچ کس نمی تواند در انزوا یک کسب و کار را به موفقیت برساند، مردم باید در کنار شما باشند؛ مشتریان و تامین کنندگان کالا و خدمات شما جزو مردم هستند. اما مهم تر از آن، به کمک سایر کارآفرینانی که در شرایط مشابه شما قرار دارند و همچنین به کمک کارآفرین های مجرب تر نیاز دارید.
با چند کارآفرین دیگر به صورت هفتگی ملاقات کنید و از مشکلات و اهداف تان با یکدیگر صحبت کنید و هر هفته پیشرفت خود را در این جلسات مرور کنید. از این طریق، مشکلات طبیعی تر به نظر خواهند رسید، کمتر خسته می شوید یا احساس تنهایی می کنید و متوجه می شوید که دیگران هم با مشکلاتی شبیه به مشکلات شما روبرو هستند.
اشتباه گرفتن «وبلاگ» با «کسب و کار»
وبلاگ یک پلتفورم خارق العاده برای به اشتراک گذاری ایده هایتان، ارتباط با دیگران و رشد مخاطبان است. همین امر در مورد تولید پادکست، ویدیو و یا هر محتوای دیگری که به رایگان عرضه می کنید هم مصداق دارد.
ارائه رایگان محتوا کسب و کار نیست، بلکه ابزاری برای تاثیرگذاشتن است. روی تبدیل این تاثیر به حامی مالی یا پول تبلیغاتی حساب نکنید. اگر می خواهید وبلاگ شما به نتیجه ای برسد، باید برنامه سرراست تری برای کسب درآمد داشته باشید.
شروع نکردن کار
شاید این مورد بزرگترین اشتباه این فهرست باشد. در حقیقت، ممکن است چنان نگران اشتباهات ممکن باشید که اصلا کار را شروع نکنید، اما همین تنها راهی است که شکست را تضمین می کند.
قطعیتی برای رسیدن کسب و کار شما به موفقیت وجود ندارد. موفقیت، نیازمند هوش، جرات، پشتکار و تلاش است. با این حال، تنها در صورتی پیشرفت خواهید کرد و به اصطلاح قلق کار دست تان خواهد آمد که کار را شروع کنید.
تنها راه برای کسب موفقیت این است: از اشتباه کردن نترسید. اشتباهات بخشی از این فرآیند هستند. بنابراین، دست به کار شوید و با یک عزم راسخ به پیش بروید.
منبع: گویا ای تی
نظرات کاربران