محمود واعظی، وزیر ارتباطات، گفت: درصد استفاده از فیلترشکن از ۱۵ درصد به ۵ درصد و درصد بازدید صفحات مستهجن از ۵ درصد به یک درصد، با اجرای فیلترینگ هوشمند، در میان کاربران رسید.
محمود واعظی امروز در صحن علنی مجلس با اعلام گزارش عملکرد وزارت ارتباطات در مجلس دهم، اظهار داشت: اجرای فیلترینگ هوشمند، در ۳ سال گذشته، دستاورد های مثبتی داشته است، به نحوی که اگر در سال ۹۲ درصد دسترسی به شبکه های فیلترشده برای کاربران ۵ درصد بوده هم اکنون این شبکه ها به نیم درصد رسیده است.این بدان معنیست که استفاده از فیلترشکن در کشور کاهش یافته و از ۱۵ درصد در سال ۹۲ به ۵ درصد کاهش داشته است و همچنین بازدید از صفحات مستهجن از 5 درصد به 1 درصد رسیده است.
وزیر ارتباطات اضافه کرد: پروژه فیلترینگ هوشمند با تعامل و همکاری مراکز دانش بنیان و دانشگاهی در حال انجام و توسعه می باشد و برای این پروژه 200 میلیلارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
ارتقای رتبه جهانی فناوری اطلاعات ایران
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه با رتبه جهانی فناوری اطلاعات ایران گفت: رتبه جهانی ایران در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات، با توجه به آخرین آمار اکونومیست، از 104 در سال پیش به 96 رسیده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه فناوری اطلاعات و ارتباطات در ۱۰ سال گذشته تحول عظیمی در در دنیا داشته است و تاثیر بسیار زیادی در ابعاد متخلف زندگی مردم گذاشته است، با مرور وضعیت تلفن همراه در سال 2000 متوجه می شویم که نزدیک به 700 میلیون نفر در دنیا موبایل داشتند ولی حالا این رقم به 7 میلیارد نفر رسیده، به این معنی که افزایشی حدود 10 برابر داشته است. در عین حال تعداد مشترکین اینترنت در دنیا در سال 2000 ، 400 میلیون نفر بود و حالا به 3 میلیارد و 200 میلیون نفر رسیده و افزایش 8 برابری داشته است.
واعظی گفت: با در نظر گرفتن تغییر روند استفاده از تکنولوژی های ارتباطی و همچنین بررسی فعالیت 10 شرکت بزرگ جهان در سال 2000 نشان می دهد که یکی از این شرکتها را شرکت فناوری اطلاعات تشکیل می دهد. ولیکن در حال حاضر از هر 10 شرکت بزرگ دنیا، 7 شرکت در زمینه فناوری اطلاعات فعالیت دارد.
در ادامه افزود: جهان از شبکه های آنالوگ به سرعت در حال پیشروی به سمت دیجیتال و شبکه هوشمند است. به طوری که پیش بینی ها حاکی از آن است که تا 5 سال آینده حدود 5 میلیارد اتصال اشیا در جهان اتفاق بیافتد. همچنین نگاهی به استفاده از شبکه های اجتماعی بزرگ دنیا نشان می دهد که در یک دقیقه ۴۰۰ ساعت ویدئو دانلود، ۳ میلیون جستجو، بارگذاری ۲۰۰ هزار تصویر وعکس و تبادل ۵۰ میلیون پیام به کاربران، انجام می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه با برنامه های دولت یازدهم برای جبران عقب افتادن فناوری اطلاعات وارتباطات گفت: سرمایه گذاری که در سال 91 در این بخش صورت گرفت حدود 500 میلیارد تومان بود ولی در سال 94 این سرمایه گذاری به ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش دست پیدا کرد، که 70 درصد از این سرمایه گذاری سهم دولت بود. همینطور سهم درآمدی اپراتور ها در سال گذشته 20 هزار میلیارد تومان بود که تا پایان برنامه ششک به 67 هزار میلیارد تومان می رسد. در این صورت حجم بازار فناوری اطلاعات کشور حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان است که تا پایان برنامه ششم به ۸۶ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا می کند.
در جستجوی اینترنت سالم
واعظی در رابطه با همکاری با سازمان بین المللی ثبت دامنه های اینترنتی (آیکان) برای انتقال سرور جهانی به ایران گفت: دومین سرور مدیریت اینترنت (کی روت)، تا ۳ ماه آینده وارد ایران می کنیم. ما به دنبال راه اندازی مراکز داده استانی و خدمات ابری در کشور هستیم و در نهایت هدفمان اجرا شدن نظام جامع امنیتی شبکه ملی اطلاعات در کشور است. در همین حین به دنبال اینترنت سالم با نگه داری ارزش های فرهنگی و اجتماعی به عنوان زیر ساخت شبکه ملی می باشیم.
واعظی خاطر نشان کرد: اینترنت هم برای ما فرصت است و هم تهدید و باید تهدیداتی که متوجه بخش فرهنگی، فنی و اجتماعی ما هستند را کاهش دهیم.
وی از حمایت از ۲ موتورجستجوی بومی در جهت افزایش سطح محتوای بومی و همچنین اعطای ۱۰۸ میلیارد تومان اعتبار به ۲۱۶ شرکت داخلی در این زمینه خبر داد و گفت: تا الان حدود ۱۲۰ هزار اپلیکیشن ایرانی تولید شده و ۷۰ هزار فرصت شغلی در این حوزه به وجود آمده است. طبق برنامه ششم پیش بینی می شود که ۸۰ درصد خانواده ها به اینترنت ۲۰ مگابیتی دسترسی پیدا کنند.
منبع: خبرگزاری مهر
نظرات کاربران