هنگام شروع به کار یک شرکت استارت آپی، هر کارآفرین باید حداقل یک نسخه ساده از یک طرح کسب و کار را توسعه دهد.
به گزارش بادیجی ، یک طرح تجاری نباید بیش از حد دقیق و یا نسبتا ساده باشد. مشاوران، سرمایهگذاران، کارآفرینان و سرمایهگذاران خصوصی به طور یکسان بر این باورند که باید یک نقشه مناسب برای رسیدن به محصول یا خدمات راهاندازی و نگه داشتن استارت آپ در مراحل اولیه توسعه آن وجود داشته باشد.
شما به عنوان صاحب یک کسب و کار نوپا مجبور نیستید تعداد زیادی اظهارنامه و یا سایر جزئیات را به این طرح اضافه کنید، بلکه باید یک طرح جهتدار ساده برای جایگاهی که میخواهید به آن برسید و چگونگی دستیابی به آن با توجه به بازار بالقوه و رقابت را در اختیار داشته باشید.
نکته جالب این است که قرار دادن برخی نقاط عطف در یک مقاله، کارآفرینان را به سمت ایدههای واضحتر و بینشهای جدید در نقشه راه خود در بازار سوق میدهد.
در این زمینه 9 سوال اساسی وجود دارد که باید به آنها پاسخ داده شود و همچنین در پایهایترین برنامههای کسب و کار پیچیده قرار گیرند.
- ماموریت استارت آپ
چه چیزی باعث میشود شرکت استارت آپی و محصول یا خدمات شما نسبت به سایر نقاط بازار متفاوت باشد؟ چه کسی از پیشنهاد شما بهرهمند خواهد شد؟ مشکلی که برای مشتریانتان حل میکنید چیست؟ چه قدرت و صلاحیتهایی را میخواهید به مشتریان خود بدهید؟ شرایط و دلایل آن چیست؟ با اختراع و کارتان چه تغییری ایجاد میکنید؟
اینها از جمله سوالاتی است که باید در مرحله اول به آنها پاسخ دهید.
- برآورد سرمایه موردنیاز
بررسی کنید و ببینید چقدر سرمايه لازم دارید تا استارت آپ شما کار خود را شروع کند؟ به یاد داشته باشید، اولین ماهها برای یک استارت آپ تازه کار و نوپا بسیار مشکل است. بنابراین همیشه سرمایه مورد نیازتان را بیشتر از مقدار واقعی آن پیشبینی کنید.
این یک رویکرد معمول نیست، اما صاحبان کسب و کار و کارآفرینان باید طی 6 تا 12 ماه اول مقداری پسانداز در حساب خود داشته باشند تا بتوانند با مشکلات کنار بیایند. توجه داشته باشید که مسائل مربوط به جریان نقدی مشکلی است که بیشتر کسب و کارها را شکست میدهد و آنها را نابود میکند.
- محصولات و خدمات
این یک تمرین جالب است. به منظور تعریف محصولات و خدمات خود، باید نیازها و خواستههای مشتریان بالقوه خود را درک کنید. هنگامی که آنها را شناسایی کردید، در مورد انگیزهای که مشتری شما باید برای خرید و استفاده از محصول ارائه شده شما داشته باشد، فکر کنید.
یک پیشنهاد ارزشمند شرکت چیزی است که در واقع آن را از سایر رقبای خود متمایز میکند و از طریق عناصر مختلف مانند عملکرد، سفارشیسازی، طراحی، وضعیت، کاهش هزینه، کاهش خطر، راحتی، قابلیت استفاده و سایر موارد ارزشی را به وجود میآورد. سوال اساسی در اینجا این است؛ مشکلی که استارت آپ شما آن را حل میکند چیست و چه فرصتی را در اختیار مشتری یا کاربران قرار میدهید؟
هنگامی که شما به این سوال پاسخ میدهید، آماده هستید که لیست محصولات و خدمات خود را به نمایش بگذارید. به یاد داشته باشید؛ تمرکز بر یک لیست کوچک از پیشنهادات که در آن تیم شما میداند چگونه و برای چه زمانی آن را برنامهریزی کند کاربردیتر از تهیه یک لیست گسترده متشکل از انواع گزینهها خواهد بود.
- بازار هدف را شناسایی کنید
افرادی که محصولات یا خدمات شما را خریداری میکنند چه کسانی هستند؟ آنها کجا زندگی میکنند؟ تعداد استارت آپها و افراد موجود در بازار که مشخصات مورد نیاز شما را دارند و تمایل به خرید پیشنهاد شما دارند چقدر است؟ آیا خود را از لحاظ جغرافیایی، جمعیتی یا به هر طریق دیگر محدود میکنید؟
وقت زیادی را صرف تحقیقات خود کنید، از کارشناسان کمک بخواهید، مقالات و خبرهای مالی و صنعتی را مطالعه نمایید، تا از این طریق بتوانید بهترین پایگاه ممکن برای تصمیمگیری را در اختیار داشته باشید.
- بررسی درآمد، هزینه، زیان، سود
پیشبینی اولیه جریان نقدی شما میتواند یک ابزار قدرتمند باشد و برای ارائه نقشه راه به سهامداران، بنیانگذاران و کارکنان شما مورد استفاده قرار گیرد. در واقع این گزینه باید نشان دهد که کسب و کار شما از لحاظ اقتصادی قابل قبول است. باید پیشبینی کنید که با وجود همه هزینههای مربوط به اجاره، برق، حقوق و دستمزد، مالیات، منابع، و سایر موارد، چقدر در پایان ماه باقی برایتان خواهد ماند؟ سود خالص شما چقدر است؟
این احتمالا مهمترین مورد است، زیرا همیشه باید تلاش کنید که در کنترل این تعداد باشید و حاشیه سود خود را بدون کاهش کیفیت پیشنهادات خود افزایش دهید. شما همچنین باید میان تیم پایه خود و جنبههای انگیزشی توسعه محصول و فعالیت کارکنان خود یک هماهنگی ایجاد کنید.
- آینده تیم کاری
نه تنها باید نمایه، عملکرد و موقعیتهای کلیدی کارکنان شما در اینجا ظاهر شود، بلکه فعالیتها، عملکردها و صلاحیتهای هر یک از بنیانگذاران و مدیران نیز باید مشخص باشد.
این گزینه بسیار ساده است، اما جزئیات بیشتری که در این توصیفها وجود دارد نیز واضح است. در واقع برای هر کسی باید مشخص شود که قرار است به چه جایگاهی صعود کند و کدامیک از افراد باید به جایگاه پایینتری نسبت به موقعیت فعلی خود منتقل شوند و در فعالیت یا بخش خود تمرکز کند. بهتر است از سوءتفاهمها و بحثهای غیر ضروری اجتناب شود.
دو سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید عبارتند از:
- آیا شما نیاز به فردی با تجربه در این بازار برای رهبری شرکت استارت آپی خود دارید و آیا میتوانید جبران خسارت این فرد را بپردازید و یا اینکه بهتر است چند فرد ماهر را استخدام کنید؟
- شرکت شما به چه تعداد کارمند نیاز دارد تا مأموریت خود را انجام دهند؟
به این سوالات پاسخ دهید و بر اساس آنها تصمیمگیری کنید.
- بررسی و تحلیل رقبا
رقبای اصلی شما کجا هستند؟ آنها چه کسانی هستند و چقدر برای یک محصول یا خدمات مشابه هزینه میکنند؟ استراتژی متمایز آنها چیست؟ با پاسخگویی به سوالات بالا شما میتوانید در بیشتر موارد از کاهش قیمتها جلوگیری کرده و استارت آپ خود را از تاکتیکهای مخریب رقبا حفظ کنید.
- قیمتگذاری مناسب محصول
این گزینه یکی از مهم ترین مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید. اگر شما موفق به قیمتگذاری صحیح محصول خود نشوید، به جرات میتوان گفت تقریبا تمام تلاش خود را هدر دادهاید.
نه تنها باید هزینههای عملیاتی، حاشیه سود و هزینه بازگشت سرمایه (ROI) را در هنگام ارزیابی پیشنهادات خود مورد توجه قرار دهید، بلکه باید یک عامل که به طور مستقیم متناسب با مزایایی که محصول شما به مشتری ارائه میدهد را نیز در نظر داشته باشید.
- بررسی کانالهای بازاریابی و فروش
شما باید در یک یا دو قسمت از طرح کسب و کارتان باید شامل برنامه بازاریابی شما در استراتژی کانالهای فروش باشد. چگونه میخواهید پیام خود را گسترش دهید و استارت آپ خود را مطرح کنید؟ آیا میخواهید بر روی تبلیغات آنلاین، تبلیغات چاپی یا سایر موارد هزینه کنید؟
در حال حاضر 90 درصد برنامههای تجاری، استراتژی کانالهای فروش را به نحوی نادیده گرفتهاند. اکثر صاحبان کسب و کار از اهمیت انتخاب کانالهای فروش مناسب برای پیشنهادات بی اطلاع هستند. توجه داشته باشید که تفاوت انتخاب میان توزیعکنندگان و نمایندگان مجاز میتواند بر تعداد و عملکرد شما تا اندازهای تاثیر بگذارد که ممکن است تنها زمانی متوجه اهمیت آن شوید که کسب و کار شما در معرض مشکل قرار بگیرد.
معمولا یک ترکیب از کانالهای فروش که وابسته به ماهیت پیشبینیهای شما و بازار خاص است، بهترین راهحل انتخابی خواهد بود.
کلام آخر؛
شمارش، توصیف و پاسخ به این سوالات اصلی میتواند برای پیشبرد شرکت استارت آپی شما در روزهای آینده بسیار موثر و کاربردی باشد. تیم خود را در لحظات بحرانی در کنار یکدیگر جمع کنید و به آنها برای بررسی موارد موجود و گزینههایی که ممکن است در آینده با آن مواجه شوند، فرصت دهید.
اگر به دنبال ارائه ایده کسب و کارتان به سرمایهگذاران هستید، لازم است برخی از رکوردها و اطلاعات دقیق خود در بازار و همچنین میزان رشد در ماهها یا سالهای گذشته و مزیت رقابتی شما به عنوان یک شرکت استارت آپی را به خوبی نشان دهید.
انتهای پیام/
نظرات کاربران