آیین آغاز به کار و معرفی ظرفیتهای زیستبوم نوآوری و فرصتهای سرمایهگذاری در پارک علم و فناوری دانشگاه علامه طباطبایی با این محور که دانشگاهها میتوانند فرصتهای فناورانه برای رشد کشور را فراهم کنند و کمتر جایی مانند دانشگاه میتواند زمینه ورود به فناوری را داشته باشد، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی، در این نشست اعلام شد که دانشگاه علامه طباطبائی قابلیت این را دارد که به سفیر دیپلماسی فرهنگی یا سفیر دیپلماسی فناوریهای حوزه علوم انسانی در کشور تبدیل شود. در این نشست سرپرست دانشگاه، معاون علمی و فناوری دفتر ریاست جمهوری، ئیس انجمنهای صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه و جمعی از مدیران استارتاپها حضور داشتند.
شجاع احمدوند سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی، پارک علم و فناوری این دانشگاه را شامل ظرفیت زیرساختی انسانی، علمی و شبکهای دانست که میتواند با استفاده از خرد جمعی در حوزه مسئولیت اجتماعی دانشگاهها ایفای نقش کند. او عواملی مانند سرمایه انسانی، اجتماعی و پشتیبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را در این مسیر اثرگذار و حائز اهمیت قلمداد کرد.
او با قابل توجه توصیف کردن ظرفیتهای مادی و معنوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای کاربردی کردن دروس دانشگاهی، تجربه، دانش، سرمایه سرمایهگذاران و کمکهای فعالان زیستبوم فناوری را کمککننده دانست.
احمدوند تاکید داشت که کارآفرینی یک فعالیت اثربخش گروهی و نیازمند زیرساخت سرمایه انسانی، اجتماعی و پول است که دانشگاه علامه طباطبایی در هر سه این مولفهها جایگاه خوبی دارد.
۱۰ دانشکده، ۶۰۰ عضو هیات علمی تماموقت، ۸۰ هزار دانشآموخته و ۱۵ هزار دانشجو سرمایه انسانی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی است.
سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی همچنین گفت: دانشگاه علامه طباطبایی در بخش خصوصی و دولتی، دارای سرمایه اجتماعی و جزو برترین دانشگاههای علوم انسانی در ایران و خاورمیانه است. این دانشگاه به شکل تخصصی بر علوم انسانی تمرکز دارد و با داشتن زیرساختهای مناسب و یک زیستبوم فناوری، سه رکن اساسی پارک علم و فناوری را در خود دارد.
او با توجه به جوان بودن زیست بوم کارآفرینی، ورود دانشگاه به حوزه کارآفرینی مراکز رشد و واحدهای فناور را زمینه دومی دانست که دانشگاه در آن صاحب جایگاه شاخصی است.
سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اهمیت روابط بینالمللی، وجود دفتر همکاریهای بینالملل دانشگاه و متخصصان حاضر را فرصتی برای همافزایی با جامعه بینالملل عنوان کرد و گفت که به زودی شاهد عرضه محصولات فرهنگی پارک علم و فناوری علامه طباطبایی به کشورهای مقصد و کشورهایی که به این محصولات نیاز دارند خواهیم بود.
احمدوند با تاکید بر همکاری و سرمایهگذاریهای موثر در پارک علم و فناوری دانشگاه علامهطباطبائی، گفت: دانشگاه ما این ظرفیت را دارد که تبدیل به سفیر دیپلماسی فرهنگی ایران یا سفیر دیپلماسی فناوریهای حوزه علوم انسانی در کشور شود.
او رسالت دانشگاه علامه طباطبایی را تبدیل شدن به یک نهاد حلالمسائلی عنوان کرد که برای چنین اقدامی باید وارد حوزه تکنولوژیهای جدید شد.
طبق گفته سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی عمده انتقاد وارد به دانشگاههای علوم انسانی باقی ماندن آنها در مباحث تئوری و نداشتن راهحل برای مشکلات جامعه در اغلب اوقات است. بنابراین ورود به حوزههایی مانند پارک های علم و فناوری و واحدهای فناور باعث میشود این دانشگاهها آرام آران به سمت یافتن راهحل بروند.
احمدوند همچنین گفت: تاسیس و ورود دانشگاههای به واحدهای فناوری و پارکهای علم و فناوری اقدامی به منظور فاصله گرفتن از نگاه صرف نظری تا حدی و ورود به حوزههای کاربردی است که تبعا هم این موضوع هیچ تضاد و تعارضی با حوزههای دیگر نخواهد داشت
نظرات کاربران