براساس گزارشهای رسمی دفتر بررسیهای فنی وزارت ارتباطات تا پایان آذر ۹۵ بالغ بر ۵۵ هزار روستا دارای ارتباط و بالغ بر ۴۹ هزار روستا دارای تلفن خانگی بودهاند.
به گزارش خبرنگار بادیجی، ارتباطات در حال حاضر پیوند عمیقی با زندگی انسانها برقرار کرده و به گونهای در تار و پود روابط آنها تنیده شده که جدایی را به امری محال تبدیل کرده است.
اگر زمانی استفاده از بسترها و لوازم ارتباطی به موضوعی تزئینی، دکور و بیضرورت میمانست اما امروزه بسیاری از کسبوکارهای پرسود دنیا از این طریق نان میخورند و در اوج رکود حاکم بر کشور، حکمرانان به دنبال توسعه بسترهای ارتباطی و ایجاد اشتغال از طریق لوازم ICT هستند.
شاید در یک کلام بسیاری از همین کسبوکارها را باید مدیون پایه اساسی رشد و توسعه امروزی ارتباطات یعنی «تلفن» دانست که با ظهورش در دنیا، نشان داد بشر امکان گسترش شاهراههای ارتباطی و به حداقل رساندن میزان فاصله بین دو نقطه از گوشههای جهان را داراست.
تلفن دستگاه ارتباط از راه دوری است که برای انتقال صدا بکار میرود و توسط الکساندر گراهام بل اختراع شد.
تلفن فرستادن پیام و دریافت آن را بدون آنکه نیاز به جدولی مانند الفبای مورس باشد، ممکن ساخت. با اختراع تلفن، مردمی که فرسنگها از یکدیگر دور بودند، توانستند با هم صحبت کنند.
امروزه از خطوط تلفن سایر سیگنالها مانند فرکانسهای اینترنت نیز انتقال داده میشود.
شاید در گیر و دار فضای ارتباطی حاکم بر جامعه، بد نباشد نگاهی کوتاه به تاریخچه پیدایش تلفن داشته باشیم.
بعد از ظهر روز دوم ژوئن سال ۱۸۷۵ میلادی، الکساندر گراهام بل با همکاری دوستش واتسن موفق به اختراع تلفن شد و در ژانویه ۱۸۷۶ میلادی دستگاه تلفن بل به کار افتاد.
دهم مارس ۱۸۷۶ میلادی بل از اتاق خود به وسیله این دستگاه به دستیارش در اتاق دیگر گفت «آقای واتسن بیایید با شما کار دارم».
تلفن، پس از اختراع کامل توسط بل به سرعت اشاعه یافت و سیمهای آن از شهری به شهر دیگر کشیده شد. ۱۴سال بعد از اختراع تلفن یعنی در سال ۱۸۹۰ میلادی آلمون براون استروجر سیستم تلفن خودکار را بنا کرد.
در سال ۱۸۹۱ ارتباط تلفنی بین شهرهای لیون و تهران برقرار شد. دو قاره اروپا و آمریکا تحت محاصره شبکهای درآمدند که روز به روز گسترش مییافت.
تلگراف و تلفن، ارتباط سریع و فوری از راه دور را میان نقاطی که میتوانستند سیمکشی بشوند، ممکن ساخت اما از سال ۱۸۹۶ دانشمندان توانستند میان دو نقطه که حتی سیمکشی نشده بود ارتباط سریع و فوری را از طریق تلگراف بیسیم برقرار سازند.
رفته رفته به وسیله همین ارتباطات پایه زمینه گسترش تلفن همراه، هوشمند، پیامگیر، ثابت، تلفنهای رادیویی و… فراهم شد.
حال با توجه به اینکه سالها از مقوله پیدایش تلفن میگذرد، نگاهی به آمارهای مربوط به توسعه این ابزار فناوری در کشور نشان میدهد که هنوز در تمامی استانها با در نظر گرفتن شهرستانها و روستاها، ضریب نفوذ تلفن ثابت کامل نشده است.
شرکت مخابرات ایران تا پایان آذر ماه سال گذشته (۱۳۹۵) توانسته ۳۰ میلیون و ۵۰۴ هزار و ۶۰۷ تلفن ثابت را در کشور دایری کند و ضریب نفوذ را به ۳۸٫۲۸ درصد برساند.
با توجه به اینکه تا این بازه زمانی شرکتهای دیگری نظیر «ایرافون قشم»، «شاتل» و «ضحی کیش» نیز در حوزه خدمات تلفن ثابت فعال بودهاند، مجموع ضریب نفوذ در کشور تا پایان آذر ۹۵ حدود ۳۸٫۵۲ درصد بوده است.
براساس گزارشهای رسمی دفتر بررسیهای فنی وزارت ارتباطات تا پایان آذر ۹۵ بالغ بر ۵۵ هزار روستا دارای ارتباط و بالغ بر ۴۹ هزار روستا دارای تلفن خانگی بودهاند.
تعداد مشترکان WLL روستایی نیز تا همین بازه زمانی بالغ بر یک میلیون و ۶۷۴ هزار مشترک بوده است.
برگرفته از ضرورت توسعه ارتباطات در اقصینقاط کشور برای دسترسی شهروندان به خدمات ارزش افزوده بیشتر، جدول زیر جزییات وضعیت تلفن ثابت به تفکیک استانها تا پایان آذر ۹۵ را نشان میدهد:
انتهای پیام/
نظرات کاربران