کشمکشهای چندین ساله وزارت ارتباطات و سازمان صداوسیما بر سر باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰، سرانجام از پسِ بیماری کرونا و ورود رئیس جمهور به موضوع کلیدی حل نیازمندیها و کمبودهای توسعه شبکه تلفن همراه، پایان مییابد؟
به گزارش بادیجی، وزارت ارتباطات هفته گذشته اعلام کرد که برای رفع مشکل سرعت اینترنت کاربران خانگی پروژه تبدیل تکنولوژی ADSL به VDSL را در استانهای قم و تهران کلید زده و آنطور که روز گذشته (۱۸ فروردین) در پخش زنده اینستاگرامی، وزیر ارتباطات اعلام کرد، در حالحاضر ۳۰هزار مشترک در استان قم امکان استفاده از VDSL را پیدا کردهاند اما توسعه در شبکه تلفنهمراه برای ارائه اینترنت پرسرعتتر به دلیل پر شدن ظرفیتهای فرکانسی با مشکل مواجه شده است.
آذری جهرمی تصریح کرد: آنها از تمام ظرفیتهای موجود در شبکه برای افزایش و بهبود کیفیت اینترنت تلفنهمراه استفاده کردهاند؛ اما هماکنون به دلیل افزایش مصرف، ظرفیت فرکانسی در شبکه ۴G پر شده و برای افزایش ظرفیت مجدد در این زمینه باید با همکاری صداوسیما باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ که در اختیار این سازمان است آزاد شود.
حال با توجه به شرایط بحرانی کشور که منجر به دورکاری بسیاری و روی آوردن افراد به اینترنت برای انجام کارهایشان شده، حالا به نظر میرسد آزادسازی این باندهای فرکانسی که همیشه با مخالفت صداوسیما مواجه بوده جدیتر شده است. علی ربیعی، سخنگوی دولت در نشست آنلاین خبری روز گذشته خود هم در پاسخ به خبرنگاران اعلام کرده که در جلسه آینده ستاد مبارزه با کرونا آزادسازی این فرکانسها مورد بحث قرار خواهد گرفت.
هفته گذشته بادیجی در گزارشی نسبتا تفصیلی به پیگیریهای بیثمر چند ساله وزارت ارتباطات برای بازپس گیری باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ مگ از صداوسیما اشاره و پیشنهاد کرد که در شرایط بحرانی حال حاضر بهتر که شیوع کرونا فرصتی را فراهم آورده تا مدیران و تصمیم گیران حوزه اجرایی هم در هیئت دولت و هم در ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا گرد هم جمع شوند و تصمیماتی با قیود چند فوریتی برای رفع موانع پیش پای توسعه اتخاذ کنند، چرا آقای رییس جمهور یک بار برای همیشه رییس سازمان صداوسیما را خطاب قرار نمی دهند.
صداوسیما مانع توسعه موبایل درکشور است
بررسی اختلاف وزارت ارتباطات و صداوسیما به شورای امنیت ملی رفت
ادامه مناقشه برای آزادسازی برخی باندهای فرکانسی
یکی از الزامات تحقق ۵G، آزادسازی باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ توسط صداوسیما است
باند ۷۰۰ و ۸۰۰ آزاد نشود کشور به مشکل میخورد
آینده فناوری در گرو دسترسی فرکانسهای ۷۰۰-۸۰۰ مگاهرتز است
همچنین در آن گزارش گفته شد، در شرایط کنونی که بار اصلی دورکاری ها و قرنطینه خانگی را شبکه ارتباطی کشور به دوش می کشد، حقش نیست که مقامات اجرایی یکپارچه به دنبال رفع موانع پیش پای شبکه ارتباطی داخل کشور باشند که در پس آن تحقق مواردی چون شبکه ملی اطلاعات و دولت الکترونیکی قرار دارد؟!
با این حال، باید مانند سال های گذشته همچنان صبر کرد و به آینده ای که سرانجامش مشخص نیست، دلخوش کرد؛ هر چند که انتظار میرود سازمان صداوسیما به علت مقاومتهای چند ساله بر سر آزادسازی این باندها و به تأخیر انداختن توسعه ارتباطات در کشور، «سو» شود.
انتهای پیام/
نظرات کاربران