[stextbox id=”alert”]دو عضو عالی رتبه گروه های فعال اپوزیسیون روسیه ادعا کرده اند اکانت های سرویس پیام رسان رمزنگاری شده تلگرامشان به دست اپراتور MTS هک شده، به علاوه اینکه گمان می کنند ردپای دولت روسیه هم در این خرابکاری به چشم می خورد.[/stextbox]
سرویس ترجمه بادیجی
این دو نفر، جرجی آلبروف، از اعضای بلندمرتبه سازمان ضدتخریب و اولگ کوزلفکسی مدیر مرکز Vision of Tomorrow مسکو بوده اند که معتقدند بخش لاگین اکانت تلگرامشان دست کاری شده است. آلبروف و کوزلفسکی ادعا کرده اند نوتیفیکیشنی دریافت کرده اند که دستگاه دیگری پس از تائید SMS وارد اکانتشان شده است. هر دو اکانت روز 29 آپریل با یک IP مشترک هک شده اند درنتیجه تقریبا مشخص است که یک جناح واحد به این دو فعال اپوزیسیون حمله کرده است. این دو فعال سیاسی گمان می کنند دولت روسیه با همکاری اپراتور MTS به اکانت هایشان نفوذ کرده است. کوزلفسکی در یکی از پست های فیسبوکش توضیح داده بعد از مشکل فنی که برای خط موبایلش پیش آمده چه رخ داده است:
2:25 صبح – واحد پشتیبانی شرکت MTS سرویس دریافت پیام خطم رو قطع کرد.
2:40 صبح – یک نفر با آدرس IP 162.247.72.27 با فیلترشکن Tor با یک کنسول یونیکس به تلگرام درخواست فرستاده بود تا با خط من از دستگاه جدیدی وارد تلگرام بشه. چند دقیقه بعد پیامی که حاوی کد تائید بود به گوشیم ارسال شد ولی چون سرویس دریافت پیام قطع بود، پیام رو دریافت نکردم.
3:08 صبح – هکر کد تائید رو وارد می کنه و به اکانتم دسترسی پیدا می کنه. تلگرام به صورت اتوماتیک نوتیفیکیشنی ارسال می کنه که صبح روز بعد می بینم.
3:12 صبح – اکانت ژورا آلبروف هم به همین صورت از همین آدرس IP و با همین برنامه Tor هک میشه.
4:55 صبح – واحد پشتیبانی MTS مجددا سرویس دریافت پیام خطم رو فعال می کنه. MTS حاضر نشده توضیح بده علت قطع و وصل شدن سرویسم چی بوده و گفته برای اطلاعات بیشتر باید درخواست کتبی بدم.
زولینکوف فلادیسلاف، از کارشناسان فناوری سازمان ضدتخریب معتقد است دریافت پیغام یا از طریق clone سیم کارت مختل شده، یا اینکه مستقیما از طریق درگاه SMS کمپانی MTS که مقامات دولتی بااستفاده از سیستم سنجش های وارسی و عملیاتی (SORM) دستکاری اش می کنند، قطع شده است. سیستم SORM اولین بار سال 1996 و به منظور استراق سمع تماس های تلفنی مردم طراحی شد. سیستم از آن زمان به بعد تغییر و تحول زیادی پیدا کرد تا ارتباطات مدرن تر و گسترده تری را شامل بشود؛ مثلا به مسئولین امکان بدهد در شبکه های ISP های روسی جعبه سیاه نصب کنند و به داده هایشان دسترسی مستقیم پیدا کنند.
بعد از اینکه ادوارد اسنودن و چند فعال سیاسی دیگر درخصوص گسترش عملیات آژانس های نظارتی غربی مثل NSA و GCHQ افشاگری کردند، اگر مشخص شود این فعالیت ها به شبکه های مخابراتی ملی روسیه هم کشیده شده اند، احتمالا کسی تعجب نمی کند.
پاول دورف، موسس تلگرام به کاربران کشورهای “مشکل دار” توصیه کرده امکان تائید هویت دومرحله ای را فعال کنند تا برای ورود به اکانتشان SMS تنها کفایت نکند.
نظرات کاربران