اینتل و مایکروسافت برای ساختن نسل جدید رایانه ها با قابلیت های هیجان انگیز دست به دست هم داده اند. این همکاری که تحت عنوان پروژه Evo شناخته می شود، می تواند روح تازه ای به کالبد بی جان بازار رایانه های شخصی بدمد.
به گزارش بادیجی به نقل از کلیک، هفته گذشته اینتل و مایکروسافت همکاری خود را برای ساخت نسل جدید رایانه های شخصی (PC) اعلام کردند. این رایانه ها با ترکیبی از طراحی حرفه ای و مفاهیمی همچون دستیار صوتی Echo آمازون، قابلیت های هیجان انگیزی را در اختیار کاربران قرار می دهند. این همکاری نسل جدیدی از رایانه ها را به همراه خواهد داشت که فعلا با نام رمز Evo شناخته می شود. این اقدام، یکی از بزرگترین اشتباهات این دو شرکت در اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی را برای ما تداعی می کند؛ اینتل و مایکروسافت در آن سال ها سرمایه گذاری بیشتر روی رایانه ها را متوقف کرده و آن ها را تبدیل به وسیله ای برای سود آوری کردند، چرا که گمان می کردند رایانه به یک وسیله غیر قابل حذف در زندگی مردم تبدیل شده است که نیازی به تغییر بیشتر ندارد. اما نتیجه در پیش گرفتن این رویکرد، چیزی جز سقوط سهمگین بازار رایانه های شخصی در دهه اخیر نبود. ولی خوشبختانه امروز هر دو شرکت خطای خود را متوجه شده و اینتل با دستگاه های ۲ در ۱ (۲ in 1) و مایکروسافت با سری لپ تاپ های سرفیس (Surface) نشان داده اند که توجه و سرمایه خود را به این بازار باز گردانده اند تا محصولاتی هیجان انگیز را به ارمغان بیاورند. اقدامات آن ها تا به امروز نیز ثمر بخش بوده و موجب روانه شدن محصولاتی همچون Yoga Book لنوو و Surface Book مایکروسافت به بازار شده که هر دو شاهد قابلیت ها و نوآوری های فراوانی بوده است، یعنی همان چیزی که رایانه ها برای بقا به آن محتاج بودند.
و اکنون زمان بازگشت پیروزمندانه رایانه های شخصی فرا رسیده است.
چالش طراحی رایانه شخصی “پت جلسینگر”
پت جلسینگر در حال حاضر مدیر عامل شرکت VMware است، ولی هنگامی که او یکی از سمت های اصلی شرکت اینتل را بر عهده داشت، اقداماتی انجام داد که باعث رو در رو شدن طراحان رایانه های شخصی در مقابل یکدیگر برای ایجاد طرح های شگفت انگیز و محصولاتی جدید شد. طراحی رایانه هرمی شکل، یکی از نتایج جالب و قابل توجه این اقدام بود، هر چند این محصول هیچگاه روانه بازار نشد. این اقدام نیز همانند همکاری اینتل و مایکروسافت بر روی پروژه Evo، باعث متمرکز شدن صنعت تولید رایانه ها روی پیشرفت دادن هر چه بیشتر این صنعت و ساختن محصولاتی شد که نه تنها در نحوه استفاده نوآوری دارند، بلکه جذاب نیز هستند. تلاش پت و همکاران او تا حوالی سال ۲۰۰۰ ادامه داشت ولی به دلیل عدم توجه و تبلیغ درست محصولات خروجی، طرح های جدید به مرور زمان به فراموشی سپرده شد.
از قضا اپل تنها شرکتی بود که پس از شکت پروژه اینتل، به طراحی محصولاتش توجه فراوانی نشان داد. استیو جابز شخصا معتقد بود که به جای تولید محصولات ارزان تر، باید کالاهایی را روانه بازار کرد که چشم و دل مشتریان را برباید. شاید به همین دلیل بود که اپل در زمان مدیریت استیو جابز درخشش فراوانی را نشان داد.
اما باید ایده اصلی این حرکت موفق را متعلق به پت جلسینگر و اقدامات او دانست. کاری که او انجام داد می تواند آینده پروژه Evo را در مقابل چشمان ما ترسیم کند.
امنیت
یکی از تفاوت های پروژه Evo با موارد قبلی، تمرکز شدید آن بر روی امنیت است. متاسفانه در سال های ۱۹۹۰ امنیت از اولویت نسبتا پایینی برخوردار بود، ولی امروزه تامین امنیت یک مشکل بزرگ محسوب می شود. خوشبختانه، در حال حاضر واحد امنیتی اینتل و پروژه Microsoft Hello بر روی رفع این مشکل بزرگ متمرکز شده اند. در واقع، رایانه های نسل Evo از رمز های عبور و هک شدن ساده فاصله زیادی گرفته و از سیستم های احراز هویت بیومتریکی همچون اثرانگشت، صدا یا تشخیص چهره استفاده خواهند کرد. ما سالهاست که از نا ایمن بودن رمز های عبور اطلاع داریم، ولی از سال های ۱۹۶۰ تا به حال اقدام جدی برای حل این مشکل دیده نشده است.
رایانه ای برای آینده
انتظار می رود رایانه های Evo برای آینده طراحی شده و از فناوری های جدید و پیشرفته ای همچون واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، واقعیت ترکیبی، هوش مصنوعی و سایر قابلیت های جدید گیمینگ بهره ببرد. همه این ها یعنی رایانه های Evo شاهد استفاده از قطعات سخت افزاری قدرتمندی همچون پردازنده های فوق العاده نیرومند و پردازنده های گرافیکی مسحور کننده ای خواهند بود. همچنین احتمال تحول در نحوه پردازش این رایانه ها نیز وجود دارد (مانند استفاده از شبکه های عصبی). بنابر این، با استفاده از رایانه های آینده، نه تنها کاربران قادر خواهند بود طیف وسیعی از کار های جدید را به انجام برسانند، بلکه شاید سرانجام پای ربات های دستیار نیز به دنیای ما باز شود. شاید هنوز نتوان آن ها را ربات های هوشمند دانست، ولی آن ها قادر خواهند بسیاری از قابلیت ها عملی و ویژگی های شخصیتی اولیه ربات های آینده را به ما ارائه کنند.
حرف آخر: رایانه های شخصی، تولدی دیگر
اگر بخواهیم پروژه Evo را به درستی و سادگی تعریف کنیم، باید گفت که این پروژه پلی است که رایانه های شخصی امروز را به ربات های آینده متصل می کند. همچنین باید دانست که رایانه های آینده شاهد پیشرفت های چشمگیری خواهند بود و هیچ شباهتی به رایانه های امروزی ندارند. همه این ها به ادامه سرمایه گذاری شرکت های بزرگ در این زمینه وابسته است و اگر این عمل ادامه داشته باشد، در سال های ۲۰۲۰ و بعد شاهد رایانه هایی هستیم که با نمونه های امروزی هیچ شباهتی نداشته و دوباره افراد برای داشتن یکی از آن ها لحظه شماری می کنند.
نظرات کاربران