کارشناسان بر این باورند که عدم همکاری کشورهای اروپایی با شرکت هواوی اشتباه استراتژیک بزرگی به شمار خواهد آمد و آنها را از توسعه شبکه اینترنت 5G بازخواهد داشت.
به گزارش بادیجی، هواوی که بزرگترین تولیدکننده و توسعهدهنده تجهیزات مخابراتی و دومین سازنده و عرضهکننده موبایل در جهان محسوب میشود، در طول یک سال اخیر از سوی دولت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و بسیاری از کشورهای هم پیمانش بهشدت تحت فشارهای سیاسی و تجاری قرار گرفته است و بسیاری از این کشورها اعم از آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزلند، ژاپن و برخی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان استفاده از محصولات هواوی و نصب تجهیزات مخابراتی و فعالیت این شرکت چینی را تحت تأثیر اتهامات جاسوسی برای دولت چین و نقض حریم خصوصی کاربران، ممنوع اعلام کرده بودند.
حال بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه فناوری پیشبینی کردهاند که ممنوعیت فعالیت شرکت چینی هواوی و توقف فروش محصولات و تجهیزات مخابراتی، جلوی پیشرفت شبکه اینترنت 5G در اروپا را خواهد گرفت.
آنها بر این باورند که ممنوعیت فروش و فعالیت شرکت هواوی که بدون شک یکی از بزرگترین پیشگامان در توسعه زیرساختهای شبکه نسل پنجم اینترنت پنجم (۵G) در جهان به شمار میرود، اروپا را متحمل ضرر و زیانهای متعددی خواهد کرد؛ به گونهای که برآورد میشود این قاره سبز که همواره در پیشرفت تکنولوژیهای مختلف پیشرو و پیشتاز بود، حالا احتمالاً بعد از اعلام ممنوعیت فعالیت این اپراتور بزرگ مخابراتی در کشورهای اروپایی از سایر مناطق و کشورهای جهان عقب خواهد افتاد و بدین ترتیب آسیبهای زیادی را متحمل خواهد شد.
براساس گزارش وب سایت scroll ، برخی از کشورهای اروپایی که تحت تأثیر جریانسازیهای رسانهای آمریکا و نگرانیهای امنیتی مربوط به تجهیزات مخابراتی هواوی قرارداد و همکاریهای خود با این غول تکنولوژی را لغو کردهاند، حالا از توسعه زیرساختهای مربوط به شبکه نسل پنجم اینترنت 5G باز خواهند ماند و بدین ترتیب اروپا با مشکلات متعددی در این زمینه مواجه خواهد شد.
البته برخی دیگر از کارشناسان که نگاه منفی نسبت به هواوی دارند، عقیده دیگری داشته و عنوان میکنند که عدم همکاری با هواوی چندان هم دردسرساز نخواهد بود، چراکه در بسیاری از کشورها همچون آلمان و انگلستان، تصمیم گرفته شده است که تجهیزات اصلی و محوری برای توسعه زیرساختهای شبکه 5G از سایر اپراتورها و شرکتهای فعال در این حوزه تأمین شود که از جمله مهمترین آنها میتوان به نوکیا و اریکسون اشاره کرد و در کنار آن، از برخی از تجهیزات و ابزارهای فرعی نیز بهره جست. بدین ترتیب میتوان هم از نگرانیهای امنیتی احتمالی جلوگیری کرد و هم به توسعه زودهنگام زیرساختهای مربوط به شبکه 5G پرداخت.
با توجه به افزایش روزافزون محبوبیت فناوریهای نوین و گسترش تلاش و فعالیت شرکتهای مختلف تکنولوژی و اپراتورهای بینالمللی برای برقراری و توسعه زیرساختهای لازم برای فناوری نسل پنجم اینترنت ۵G، میتوان گفت که یک ماراتن و رقابت تنگاتنگ میان این غولهای تکنولوژی درگرفته است و هر یک از آنها در تلاشند نخستین اپراتور و شرکت مخابراتی باشند که امکان دسترسی و بهرهبرداری از جدیدترین نسل اینترنت را در اختیار کاربرانشان قرار میدهند.
نسل پنجم شبکه تلفن همراه 5G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه میشود.
انتهای پیام/
نظرات کاربران