نخستین آژانس موبایلی کشور همزمان با روز وقوع حادثه تروریستی در مجلس شورای اسلامی و حرم امام خمینی (ره)، توانست با اقدامی مدیریت شده و تصمیم درست در شرایط بحران، فرصتی در بازار رقابتی برای خود خلق کند که دیگر رقبا نسبت به آن غافل بودند.
به گزارش خبرنگار بادیجی، «اسنپ» توانست با بهکارگیری الزامات مدیریت در شرایط بحران، مفهوم بازاریابی بحران را در کشور تثبیت کند و جا بیندازد؛ از همین رو «بحرانی» که ظرف چند ساعت کل پایتخت و به تبع آن کل کشور را فراگرفت برای این برند تجاری نوظهور تبدیل به «فرصتی» طلایی شد و نامی نیک از اسنپ در یادها گذاشت.
«مسئولیت اجتماعی» در چند سال اخیر به یکی از پارادایمهای مسلط بر حوزه اداره شرکتها تبدیل شده است و اکثر برندهای تجاری بزرگ دنیا، لازمه حیات خود در بازار تجاری را مسئولیتپذیری در برابر جامعه و اجتماع میدانند.
البته چنین مفهومی گستره جهانی دارد و در کشورهای توسعه یافته صنعتی نیز با آن مواجه میشویم به گونهای که در کشورهای با اقتصاد باز نیز به شدت این مفهوم از سوی حکومتها، شرکتها، جامعه مدنی، سازمانهای بینالمللی و مراکز علمی دنیا دنبال میشود.
بسیاری از برندهای بزرگ دنیا بیش از اینکه بر تبلیغات مستقیم و محیطی تمرکز کنند، رویکرد خود را بر حفظ مسئولیتهای اجتماعیشان گذاشته و سعی بر ایفای نقش در حیطهای دارند که خاطرهای خوش و آموزنده از خود در اذهان عمومی بر جای گذارند؛ آنها معتقدند با درسهایی که از مفهوم مسئولیت اجتماعی گرفتند، اهمیت به جامعه بیش از هر روش دیگری منجر به درآمدزایی و حفظ اعتبار تجاریشان میشود.
مسئولیت اجتماعی یک پز روشنفکرانه یا فعالیتی صرفاً تبلیغاتی نیست بلکه یک ضرورت حیاتی در عصر جهانی شدن است؛ مسئولیت اجتماعی شرکت، مجموعه وظایف و تعهداتی است که سازمان بایستی برای حفظ، مراقبت و کمک به جامعهای که در آن فعالیت میکند، انجام دهد.
از این رو، نخستین اپلیکیشن درخواست خودرو ایران هم که علیرغم کلیه چالشهای پیشرویش بالاخره توانست فعالیتش را در پایتخت گسترش دهد و به سرعت شبکه گستردهای از حملونقل درون شهری شکل دهد، در اقدامی قابل تأمل و البته بینظیر، در روز حادثه حمله تروریستی به مجلس شورای اسلامی و مرقد امام راحل در تهران، با ارائه کد تخفیف «باهم» به مشتریان خود ۵۰ درصد تخفیف در هزینه سفر داد.
در واقع این شرکت زمانیکه بسیاری از مردم در روز حادثه تمایل به استفاده از مترو نداشتند، این کد تخفیف را ارائه کرد و باعث شد بسیاری از مسافران درون شهری حتی بدون در نظر گرفتن هزینه سفر به استفاده از این سامانه (تاکسی اینترنتی) روی بیاورند.
سالیان متمادی است که با فرارسیدن روزهای خاص تقویم مانند اعیاد، شب یلدا یا شب چهارشنبه آخرسال با افزایش جمعیت متقاضی، شاهد کمبود وسایل نقلیه عمومی و افزایش چشمگیر قیمت تاکسیها و آژانسها هستیم؛ «اسنپ» اما خلاف جریانی که سالهاست برای همه ما عادی شده عمل کرد و علاوه بر ادای مسئولیت اجتماعی خود درسهای دیگری را نیز در حوزه بازاریابی و رقابت سالم به همگان داد.
امید است عملکرد اسنپ و واکنشی که به حادثه تروریستی تهران نشان داد باعث طرح و توسعه مفهوم مسئولیت اجتماعی شود زیرا میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه خصوصا در حوزه اشتغال و بهرهوری نیروی کار گردد.
تحقیقات نشان میدهد مسئولیت اجتماعی شرکت بر رضایت مشتریان آنها تأثیر داشته و این خود از عوامل موفقیت سازمانهاست زیرا میتواند منجر به شهرت بیشتر آنها شود و به نوعی تبلیغات غیرمستقیم را برای شرکت به همراه داشته باشد.
نسل بعدی کارمندان نیز عموما در پی استخدام شدن در شرکتهایی هستند که سه عامل مهم «مردم»، «محیط زیست» و «درآمد» را در سودآوری شرکت خود لحاظ میکنند و البته این طرز تفکر دیر یا زود به تمام دنیا تسری پیدا خواهد کرد.
به مقوله «مسئولیت اجتماعی» نه تنها به عنوان عامل هزینه برای شرکت نگریسته نمیشود بلکه به آن به عنوان سرمایهگذاری اقتصادی-اجتماعی تأکید میگردد زیرا نهایتا بر عملکرد مالی شرکت و ارزش سهام آن تأثیر مستقیم دارد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران