بررسی روی ۵۰۰ وبگاه پربازدید ایرانی نشان میدهد که ۵۷ درصد وبگاهها (۲۸۵ مورد) در کشور میزبانی میشوند اما ۴۲۹ وبگاه بیشتر از ۹۰ درصد ترافیکشان از کشور ایران است.
به گزارش خبرنگار بادیجی، اینترنت از ارتباط سامانههای خودگردان به وجود آمده است. سامانههای خودگردان شبكه یا شبكههایی هستند که اداره کنندگان آنها میتوانند دادههای اعضای خود را بدون اتكا به سایر اجزای شبكه جهانی اینترنت منتقل کنند.
طبق مفاد ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه و مصوبه جلسه پانزدهم شورای عالی فضای مجازی، شبكه ملی اطلاعات ترکيبی از سامانههای خودگردان ایرانی است که باید قاعده واحد حفظ تراکنشهای داخلی در داخل کشور را محقق سازند.
شكلگيری و تفاوتهای ميان سامانههای خودگردان کشورها از عوامل مهم تفاوت کيفيت، هزینه تمام شده و ميزان مصرف ترافيک
داخلی کشورهاست.
سامانههای خودگردان به ارائهدهندگان خدمات دسترسی اینترنتی (به طور نمونه اپراتورهای موبایل و شرکتهای عرضهکننده اینترنت ADSL )، مراکز تبادل ترافيک اینترنت (IXP)، شبكههای تحویل محتوا(CDN) و دانشگاهها (شبكه علمی کشور) و سازمانهای بزرگ (بانکها و ادارات) قابل تقسيم هستند.
در کشور اقدامات اوليه برای ایجاد مراکز تبادل ترافيک اینترنتی صورت گرفته است. گزارشهای منتشر شده توسط وزارت ارتباطات در زمينه توسعه شبكه ملی اطلاعات نشان میدهد که توسعه زیرساختهای ذخيرهسازی موقتی اپراتورهای دسترسی اینترنتی از سوی وزارت ارتباطات به عنوان اقدامات در زمينه شبكههای تحویل محتوا معرفی شده است.
اما شبكههای تحویل محتوای تجاری به صورت جدی مورد استفاده و پشتيبانی قرار نگرفتهاند. بررسیها نشان میدهد که بهرهمندی از مزایای شبكههای تحویل محتوا با ایجاد کسبوکارهای بومی و ایجاد نقاط حضور عرضهکنندگان بينالمللی شبكههای تحویل محتوا امكانپذیر است.
شبكههای تحویل محتوای شناخته شده در سطح جهان آکامی
و آمازون هستند اما در منطقه خاورميانه و ایران شبكه تحویل
محتوای کلودفلر پراستفادهترین شبكه تحویل محتواست که البته هيچ کدام نقطه حضوری در کشور ندارند.
بررسیهای بازوی پژوهشی مجلس نشان میدهد در ميان ۵۰۰ وبگاه برتر پربازدید الكسا، در ایران هيچ وبگاهی وجود ندارد که در ایران ميزبانی شود و ميزان بازدید خارج از ایران آن از داخل بيشتر باشد.
از میان ۵۰۰ وبگاه پربازدید در ایران ۵۷ درصد وبگاهها (۲۸۵ مورد) در کشور میزبانی میشوند اما بررسیها نشان میدهد که ۴۲۹ وبگاه بیشتر از ۹۰ درصد ترافیکشان از کشور ایران است به این معنی که ۸۵٫۸ درصد وبگاههای پربازدید در ایران کسبوکارشان به صورت تخصصی بر بازار ایران متمرکز است.
بررسیها نشان میدهد که نزدیک به ۳۴ درصد این وبگاهها (وبگاههای پربازدید متمرکز بر بازار ایران) در خارج از کشور میزبانی میشوند.
این وبگاهها عمده درآمدهای خود را مدیون بازار داخل ایران هستند و طبیعی است به دلیل مراودات آنها میافزاید.
میزبانی این وبگاهها در خارج از کشور موجب میشود که برای دسترسی به ترافیکی که منشأ ایرانی دارد از طریق خارج از مرزهای ایران اقدام شود که این امر آثار زیانباری مانند مصرف بیمورد پهنای باند بینالملل، افزایش هزینه تأمین پهنای باند، خروج اطلاعات کاربران از کشور، کاهش سرعت ارتباطات در کل شبکه ارتباطات کشور و… را به دنبال دارد.
پیشنهاد میشود قوانین و مقررات لازم برای حفاظت از دادههای کاربران ایرانی مصوب شود و در آن ملاحظات استفاده از خدمات طرفهای ثالث برای تراکنشهای وبگاههای ایرانی مشخص گردند.
انتهای پیام/
نظرات کاربران