مؤسسه «سونیک وال» (SonicWall) به تازگی در قالب گزارش سالیانه خود، مهم ترین تهدیدات امنیتی دیوایس های اندرویدی در سال ۲۰۱۶ را معرفی کرده است. اگرچه سطح امنیت این سیستم عامل هر سال نسبت به قبل بهتر می شود، اما باز هم بسیاری از دستگاه های مجهز به OS گوگل در معرض خطرات بالقوه قرار دارند.
به گزارش بادیجی به نقل از دیجیاتو، این شرکت، پوشش صفحه نمایش (Screen Overlay)، نصب خودکار اپلیکیشن، DressCode و Metasploit و HummingBad متداول ترین روش های حمله بدافزاری به دیوایس های اندرویدی را در سال ۲۰۱۶ تشکیل می دادند.
نکته جالب این است که Metasploit در واقع یک ابزار تست نفوذ با اهداف تحقیقاتی به شمار می رود، اما هکرها از طریق آن به تکمیل بدافزارهای خود پرداخته اند. در واقع بدافزارها در سال ۲۰۱۶ از نظر فنی پیشرفت قابل توجهی داشته اند که به تشکیل بات نت های بزرگ و حملات محروم سازی از سرویس (DoS) گسترده در سال گذشته میلادی انجامید.
حملات Overlay یکی از روش های معمول برای سرقت داده های کاربران اندرویدی به شمار می رود، اما خوشبختانه طی سال گذشته استفاده از این ترفند کاهش یافته، و چنین وضعیتی به طور کلی برای بدافزارها نیز وجود دارد، به گونه ای که در سال ۲۰۱۶ تعداد ۶۰ میلیون نمونه منحصر به فرد بدافزار شناسایی شده، که نسبت به سال ۲۰۱۵ چهار میلیون عدد کاهش یافته است.
تعداد کل حملات بدافزاری نیز در سال ۲۰۱۶ رقم ۷٫۸۷ میلیارد را نشان می دهد، در حالی که در سال ۲۰۱۵ این رقم به ۸٫۱۹ میلیارد مورد می رسید. SonicWall می گوید تعداد اپلیکیشن های آلوده در پلی استور طی سال گذشته میلادی به میزان قابل توجهی کاهش یافته، اما این موضوع برای مارکت های ثالث صحت ندارد.
یکی از روندهای رو به رشدی که توسط این مؤسسه شناسایی شده، افزایش نگران کننده باج افزارهاست که در سال ۲۰۱۶ تعداد ۶۳۸ میلیون مورد حمله را در بر گرفته و افزایش ۱۶۷ برابری را نسبت به سال قبلش نشان می دهد. سونیک وال همچنین به افزایش ۳۴ درصدی انتقال ترافیک داده از طریق پروتکل های ایمن SSL یا TLS در سال ۲۰۱۶ اشاره کرده است.
گفتینست تمامی آمار فوق از شبکه جهانی GRID مؤسسه SonicWall به دست آمده که بیش از یک میلیون نود امنیتی را در بیش از ۲۰۰ کشور و منطقه مختلف جهان در بر می گیرد و به صورت ۲۴ ساعته وضعیت اینترنت را تحت نظر دارد
نظرات کاربران