مسابقات ACM ICPC 2016 تهران با قهرمانی تیم دانشگاه شریف و صعود دو تیم از دانشگاههای شریف و تهران به مسابقات جهانی، پایان یافت.
این دوره از مسابقات به عنوان مرحلهی انتخابی چهل و یکمین دوره از مسابقات ACM ICPC جهانی برگزار شد. بخش اصلی مسابقات ACM ICPC 2016 تهران، جمعه ۳ دی ۱۳۹۵ با رقابت ۵ ساعتهی ۸۲ تیم سهنفره از ۴۷ دانشگاه سراسر کشور در دانشگاه شریف برگزار شد.
به گزارش بادیجی به نقل از زومیت، در بخش اصلی مسابقهی ACM ICPC 2016 تهران، تیمهای شرکتکننده در مدتزمان ۵ ساعت باید به ۱۲ سؤال برنامهنویسی پاسخ میدادند. هر تیمی که به یک سؤال جواب درست میداد، بادکنک مربوط به آن سؤال را دریافت میکرد. در جدول ردهبندی تیمها بر اساس تعداد پاسخهای مثبت رتبهبندی میشدند. تیمهایی که یک میزان پاسخ درست داشتند، بر اساس مدتزمان پاسخگویی به سؤالات در جدول قرار میگرفتند. پس از گذشت ۴ ساعت از رقابت، برای هیجان بیشتر، جدول امتیازات ثابت ماند و تیمها از نتایج خود و رقبایشان باخبر نمیشدند. به همین دلیل اعلام نتایج در اختتامیه از شور و حال خاصی برخوردار بود.
پس از ۵ ساعت مسابقه حساس و نفسگیر، تیمهای شرکتکننده بادکنکهای خود و دیگر بادکنکهای حاضر در حاشیه مسابقه را میترکانند.
در بخش اختتامیه این مسابقات، تیم کراکپات از دانشگاه شریف با پاسخ صحیح به ۱۲ سؤال و با توجه به زمان بهتر بهعنوان تیم اول، جواز حضور در مسابقات جهانی را به دست آورد. بعد از این تیم، تیم مَبوا از دانشگاه شریف که آنها نیز موفق شده بودند هر ۱۲ سؤال را درست پاسخ دهند به دلیل مدتزمان بیشتر در پاسخدهی به سؤالات در رتبه دوم قرار گرفتند. البته از آنجایی که بر اساس قوانین مسابقات ACM از هر دانشگاه تنها یک تیم جواز شرکت در مرحلهی نهایی را مییابد، نماینده دوم از ایران تیم پنجم مسابقات از دانشگاه تهران خواهد بود. تیمهای کیجیام فنز و مرکسیم از دانشگاه شریف تیمهای سوم و چهارم شدند.
اما تیم نِشه تیم توانست با کسب عنوان پنجم مسابقات بهعنوان نماینده دوم مسابقات ACM ICPC 2016 تهران به مرحلهی نهایی و جهانی آن راه یابد.
ردهبندی تیمهای برتر مسابقات ACM ICPC 2016 تهران به شرح زیر است:
تیم اول کراکپات دانشگاه صنعتی شریف
تیم دوم مبوا دانشگاه صنعتی شریف
تیم سوم کی ام جی فنز دانشگاه صنعتی شریف
تیم چهارم مرکسیم دانشگاه صنعتی شریف
تیم پنجم نِشه تیم دانشگاه تهران
تیم ششم دلست وان دانشگاه تهران
تیم هفتم داگ ناین دانشگاه شهید بهشتی
تیم هشتم تیم ۴۷ دانشگاه صنعتی اصفهان
تیم نهم قارچ سوخاری دانشگاه فردوسی مشهد
تیم دهم فرندز دانشگاه امیرکبیر
تیم یازدهم آیا؟ دانشگاه شیراز
تیم دوازدهم وی ویل دو بیلیو دانشگاه تهران
تیم سیزدهم چغر بد بدن دانشگاه فردوسی مشهد
در کنار مسابقات اصلی ACM تهران، همچون ۳ سال گذشته مسابقات بخش چالشی (بهصورت بازی یک به یک) برگزار شد که در نهایت تیم تیزی از دانشگاه صنعتی اصفهان به قهرمانی رسید. در این مسابقه الگوریتم و هوش مصنوعی نوشتهشده توسط تیمها در قالب یک بازی شبیه به bomber man و در جدول دو حذفی با یکدیگر به رقابت پرداختند و هرکدام که امتیاز بیشتری به دست میآورند به مرحلهی بالاتر صعود میکرد.
مسابقه چالشی ACM
ردهبندی تیمهای بخش چالشی مسابقات ACM تهران:
تیم اول تیزی دانشگاه صنعتی اصفهان
تیم دوم وا دو وی فال دانشگاه سجاد مشهد
تیم سوم ویولت دانشگاه خوارزمی
مسابقات ACM ICPC سایت تهران، ۱۸ سال است که برگزار میشود و به جز یک دوره برگزاری در دانشگاه تهران، بقیه دورههای این مسابقات در دانشگاه شریف برگزار شده است.
نظرات کاربران