اپراتورهای مجازی تلفن همراه در شرایطی که گفته میشود طرح تجاری دقیق و مشخصی برای فعالیت در بازار اپراتوری تلفن همراه کشور ندارند و اصطلاحا در «فضای تاریک» حرکت میکنند، جدیدا اقدام به تبلیغات خاصی برای فروش بیشتر سیمکارت کردهاند اما آیا فروش سیمکارت به هر طریقی…
به گزارش خبرنگار بادیجی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیمه سال گذشته نخستین پروانه «اپراتورهای مجازی تلفن همراه» را براساس چارچوب قانونی که تدوین آن بالغ بر دو سال زمان مطالعاتی برد، واگذار کرد تا حوزه ارتباطات همراه کشور با تحولی نو بتواند به روند توسعه و پویایی خود ادامه دهد.
«اپراتور مجازی تلفن همراه» یک نوع اپراتور موبایل است که خود عملأ دارای امکانات فیزیکی برای ارسال مکالمات و دادهها نیست و بر همین اساس با انعقاد قرارداد با اپراتوری دیگر که دارای امکانات فیزیکی برای ارسال مکالمات و دادهها است (مانند همراه اول، ایرانسل یا رایتل)، این خدمات را بهصورت عمده خریداری کرده و سپس با نشان تجاری و برند خود اقدام به فروش آن در بازار ارتباطی میکند.
اپراتورهای مجازی براساس قوانین مصوب حاکمیت ICT کشورمان به دو نوع تقسیم میشوند.
اپراتورهای مجازی نوع اول (Full MVNO):
اپراتوری که مجاز به اجاره یا خرید خدمات شبکه تلفن همراه از اپراتور میزبان براساس قرارداد عمده فروشی است و با استفاده از نشان تجاری و مدل بازاریابی و فروش خود، آن را به صورت خرده فروشی به مشترکان نهایی ارائه میکند و علاوه بر آن باید تا پایان سال دوم قراردادی، قسمتهایی از شبکه زیرساخت تلفن همراه (به جز شبکه دسترسی رادیویی) شامل حداقل مرکز سوئیچینگ تلفن همراه و نقاط پشتیبانی خدمات داده مانند GGSN و SGSN و مرکز ثبت اطلاعات مکانی (HLR) مشترکان را مخصوص خود ایجاد و راهاندازی کند.
اپراتورهای نوع اول مجاز به در اختیار داشتن سکوی خدمات، سامانه صورتحسابگیری و مدیریت و نگهداری مشترکان هستند.
اپراتور مجازی نوع دوم (Light MVNO):
اپراتوری که مجاز به اجاره یا خرید خدمات شبکه تلفن همراه از اپراتور میزبان بر اساس قرارداد عمده فروشی است و با استفاده از نشان تجاری و مدل بازاریابی و فروش خود، آن را به صورت خرده فروشی به مشترکان نهایی ارائه میکند.
اپراتورهای مجازی نوع دوم مجاز به در اختیار داشتن سکوی خدمات، سامانه صورتحسابگیری و مدیریت و نگهداری مشترکان هستند؛ این اپراتورها مجاز به داشتن مراکز سوئیچینگ تلفن همراه مستقل و نقاط پشتیباتی خدمات داده مانند GGSN و SGSN مخصوص به خود نیستند.
«نگین ارتباطات آوا» با نام تجاری «آپتل» یکی از شرکتهایی است که موفق به دریافت پروانه نوع دوم اپراتور مجازی تلفن همراه در تاریخ 1395/12/10 از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شده است.
همانطور که انتظار میرفت این اپراتورها شیوه تبلیغاتی جدیدی را به نسبت اپراتورهای قدیمی تلفن همراه، برگزینند این اتفاق توسط آپتل افتاده است و ظاهرا طبق یک نمونه منتشر شده در تیزرهای تبلیغات ویدئویی این شرکت، از این پس قرار است با استفاده از برند «چهرههای سرشناس» نظیر «نیکی کریمی»؛ بازیگر و کارگردان اقدام به جذب مشترک برای سیمکارتهای جدیدالعرضه خود کنند.
اما این شیوه تبلیغاتی برخلاف اینکه تصور میشد روش جدیدی توسط آنها اتخاذ شود، کمی دور از ذهن بود زیرا توقع میرود شرکتهای ارتباطی و فنی با تمرکز بر روی توانمندی و خدماتی که قرار است به جامعه ارائه دهند در راستای شفافسازی بیشتر گام بردارند نه اینکه به واسطه سلبریتیها، شیوه جذب سطحی را برگزینند.
در شرایطی که اغلب کارشناسان فضای ارتباطی معتقدند که «اپراتورهای مجازی تلفن همراه» ایران طرح تجاری قوی برای حضور و تثبیت جایگاهشان در این حوزه ندارند، انتظار میرود بازار هدف هر کدام از این شرکتهای متقاضی ارائه خدمات اپراتوری تلفن همراه مشخص شود تا حداقل مردم بهتر بدانند که اگر قرار است سیمکارت مجازی بگیرند، چه مزایایی برای آنها در پی خواهد داشت.
انتهای پیام/
نظرات کاربران