عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران در ملاقات اعضای هیات رئیسه و روسای کمیسیونهای تخصصی این اتاق با وزیر امور اقتصادی و دارایی، که روسایکل بانک مرکزی، بورس اوراق بهادار، بیمه مرکزی، گمرک و جمعی از معاونان و مدیران این وزارتخانه حضور داشتند، خواستار تسریع و تسهیل ورود شرکتهای فناور به بورس شد.
به گزارش سیتنا، فرزین فردیس، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران، در دیدار اعضای هیات رئیسه و روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق تهران با وزیر امور اقتصادی و دارایی، روسای کل سازمانهای تابعه و معاونان این وزارتخانه، با اشاره به صف شرکتهای نوآور و فناور برای پذیرش در بورس، درخواست کرد تا وزارت اقتصاد و سازمان بورس این مساله تسهیل کرده و زمینه پذیرش این بنگاهها را فراهم کنند.
فرزین فردیس با اشاره به ضرورت اجتناب دولت از رفتارهای سلبی در مقابل نفوذ فناوری در کشور گفت: با توجه به اینکه دولتمردان و بدنه مدیریتی کشور با هوش مصنوعی به عنوان یک پدیده تمدنساز و تمدنبرانداز آشنایی ندارند، ضرورت سوادآموزی در این زمینه احساس میشود.
او در این جلسه با اشاره به اینکه دولت چهاردهم، دولتی است که کارشناسان باتجربه و معتقد به کار کارشناسی در آن حضور دارند، ادامه داد: انتظارمان این است که این دولت در تسهیل و جذب فناوری و کاربست آن در کشور پیشرو باشد نه آنکه در امور فناورانه مانعتراشی کرده و سنگاندازی کند.
فردیس در ادامه گریزی تاریخی به موضوع کاربست فناوری در کشورها زد و گفت: در کتابها خواندهایم که همزمان با نادرشاه افشار در ایران که بزرگترین قلمرو پادشاهی را داشت، جیمز وات در انگلستان، ماشین بخار را به خدمت گرفت و این تکنولوژی در جنگهای بعدی به عامل پیروزی در کشورهایی که صاحب آن بودند تبدیل شد. در همین منابع تاریخی، بیکفایتی پادشاهان را به عنوان دلیل انقراض سلسلههای پادشاهی عنوان میکنند در حالی که کمتر به نقش فناوری در قدرت بخشیدن به یک سلسله و تمدن و کاهش قدرت تمدنهای دیگر اشاره شده است.
او با بیان اینکه امروز هم در پیچی تاریخی به سر میبریم که برخی قدرتها به واسطهی دستیابی به این فناوریها قدرت بیشتری گرفته و به سرعت از موقعیت سایر کشورها عبور میکنند، گفت: شایسته است که این دولت کاشناسی رویکردهای گذشته را تغییر دهد و به جای ترسیدن از فناوریها و بستن و محدود کردن، زمینهساز پذیرش آن در دولت شود.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران سپس درخواست تسهیل و تسریع ورود شرکتهای فناور و نوآور به بورس یا فرابورس ایران را مطرح کرد و گفت که شایسته است که متولیان این حوزه نیز به صورت نمادین در مراسم پذیرش این شرکتها در بازار سرمایه حضور داشته باشند که این حرکت نشاندهنده نظر مثبت دولت به فناوری خواهد بود.
فردیس در بخش دیگری از سخنانش، با بیان اینکه دولتمردان با هوش مصنوعی به عنوان پدیده جدید تمدنساز و تمدن برانداز آشنایی ندارند، از ضرورت سواد آموزی در این زمینه سخن گفت و افزود: یکی از جوانان شایسته این وزارتخانه را مامور کنید که نهتنها در وزارت اقتصاد که از جهت نقش این وزارتخانه در امور اقتصادی دولت و کشور، زمینهساز تحول در این حوزه شود. نگرانی ما این است که با رفتارهای سلبی در برابر نفوذ فناوری در کشور مانعتراشی شود. مانند برخوردهایی که در روزهای گذشته، با حوزه رمزارز و رمزدارایی صورت گرفت. اگرچه میدانیم در این زمینه نگرانیهایی وجود دارد اما نگران آن هستیم که مردم به پلتفرمهای دیگر مهاجرت کنند و فعالان این حوزه نیز از فعالیت در داخل کشور منع شوند.
نظرات کاربران