بالاخره چند روز قبل و پس از انجام آزمایشهای مختلف، گوگل از نسخه ۵۹ مرورگر گوگل کروم رسماً رونمایی کرد. حالا نسخه جدید گوگل کروم برای سیستمعاملهای مختلف ویندوز، مک، لینوکس و اندروید در دسترس است.
در این مقاله قصد داریم شما را با مهمترین قابلیتهایی نسخه ۵۹ گوگل کروم آشنا کنیم.
۱- رابط کاربری جدید بخش تنظیمات
یکی از مهمترین تغییرات این نسخه، رابط کاربری جدید این مرورگر است که در بخش تنظیمات، در دسترس کاربران قرار دارد. این رابط کاربری، دارای ظاهر جدیدی است اما گوگل سعی کرده است همچنان تنظیمات مرسوم در نسخههای پیشین را در این رابط نیز دستنخورده باقی بگذارد. هماکنون بخش تنظیمات همچنین با یک نوار جستجو و یک منوی پیمایشی همگی در یک ستون گردآوری شده است تا بسیار سریعتر از گذشته بخشهای مختلف تنظیمات را در اختیار کاربر قرار دهد.
درواقع میتوان گفت یکی از بزرگترین تغییرات نسخه ۵۹ طراحی مجدد منوی تنظیمات مرورگر کروم است. رابط کاربری بخش تنظیمات، برای سالهای متمادی بدون تغییر مانده بود اما در طراحی مجدد این بخش، هماکنون میتوان طراحی بسیار جذابتر و متریالی را در آن مشاهده کرد که گزینههای مختلف را قالب تبهای گوناگون در فهرستی کشویی در اختیار کاربر قرار میدهد. قطعاً این تغییر از آن دست از تغییراتی است که از آن خوشتان خواهد آمد.
۲- بهبود سرعت بارگذاری صفحات
در گوگل کروم ۵۹ با بهروزرسانی موتور جاوا اسکریپت، سرعت بارگذاری صفحات تا حد چشمگیر و محسوسی بالا رفته است و از طرف دیگر مصرف حافظه رم نیز به مقدار ملموسی کمتر از قبل شده است.
موتور جدید جاوا اسکریپت اجازه میدهد تا کروم ۵۹ برای بارگذاری صفحات ۱۰ تا ۲۰ درصد سریعتر از نسخههای قبلی کروم عمل کند.
۳- پشتیبانی از فایلهای PNG متحرک
تصاویر متحرک GIF آنقدر مرسوم و پرطرفدار هستند که هرگاه صحبتی از تصاویر متحرک باشد تنها به یاد فرمت GIF خواهید افتاد اما احتمالاً برایتان جالب باشد که بدانید این تنها تصاویر GIF نیستند که قابلیت متحرک بودن (Animation) را دارا هستند.
فرمت PNG از فرمتهایی است که قابلیت انیمیشن را پشتیبانی میکند که به آن در اصطلاح (APNG (Animation Portable Network Graphic گفته میشود. APNG یک فناوری جدید است که هماکنون توسط بسیاری از مرورگرهای جدید پشتیبانی میشود.
متأسفانه اینترنت اکسپلورر ازجمله مرورگرهایی است که تا این لحظه همچنان از این فناوری پشتیبانی نمیکند و حتی طی بررسی که قبل از نگارش این مطلب انجام گرفت مرورگر Microsfot Edge در ویندوز ۱۰ نیز از فرمت PNG متحرک پشتیبانی نمیکند.
بهطور مثال تصویر زیر یک PNG متحرک است: (که اگر مرورگر کروم شما به نسخه ۵۹ بهروزرسانی شده باشد میبایست آن را متحرک ببینید)
اما چه تفاوتی میان تصاویر متحرک GIF و PNG وجود دارد؟
مشکل اصلی GIF علاوه بر الگوریتم فشردهسازی قدیمی و نهچندان دلچسبی که دارد این است که نهایتاً از ۲۵۶ رنگ پشتیبانی میکند! و این یعنی عکسهای باکیفیت (که در آنها ممکن است میلیونها رنگ بهکاررفته باشد) پس از تبدیل شدن به GIF بهشدت دچار افت کیفیت میشوند.
اما PNG با پشتیبانی ۲۴ بیتیاش میتواند تا ۱۶ میلیون رنگ را پشتیبانی و نمایش دهد و از لحاظ اندازه فایل نهایی ساخته شده نیز با GIF های متحرک رقابت کند.
حالا گوگل کروم هم بالاخره در نسخه ۵۹ به حمایت از PNG های متحرک پرداخته است. گفتنی است فایرفاکس از مدتها قبل از PNG های متحرک پشتیبانی میکرد.
۴- API های جدید برای ضبط تصاویر
از دیگر قابلیتهای گوگل کروم ۵۹، API هایی است که در دسترس برنامه نویسان قرار گرفته است تا با استفاده از آن بتوان از داخل یک صفحه کروم به دوربین و ضبط تصاویر و ویدئو از آن پرداخت.
در نسخههای قبلی کروم، تنها یک صفحه وب امکان دسترسی محدود به دوربین گوشیهای هوشمند را داشت درحالی که حالا در Chrome 59، صفحات بیشتری میتوانند از دوربین استفاده کنند همچنین قابلیتهای دیگری هم برای استفاده از دوربین اضافه شدهاند که ازجملهی آنها میتوان به امکان انتخاب بین دوربین جلو یا پشتگوشی، عکسبرداری با فعال یا غیرفعال بودن فلاش و حتی امکاناتی همچون بزرگنمایی و کوچکنمایی (Zoom) و یا فوکوس بر روی عکس از طریق مرورگر کروم اشاره کرد.
کروم را همیشه بهعنوان یکی از امنترین مرورگرهای موجود شناختهایم. بااینوجود در نسخه ۵۹ این مرورگر تغییرات کلیدی بسیاری برای هرچه بیشتر امن شدن این مرورگر شاهد هستیم. بهطور مثال برای اولین بار است که گوگل بهطور خودکار صفحاتی که بهصورت iframe های مخفی در بین صفحات اصلی جاسازی شدهاند و اقدام به ارسال نوتیفیکشن میکنند را به صورت خودکار مسدود میکند.
دیدگاههای خود را در رابطه با نسخه جدید مرورگر کروم در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
نظرات کاربران