فیسبوک طی چند ماه گذشته با حواشی فراوانی در زمینه عدم صلاحیت در نگهداری از اطلاعات خصوصی کاربران مواجه بوده است. این پلتفرم اجتماعی در یک پست وبلاگ رسمی، ادعاهای ارائه شده توسط نیویورک تایمز مبنی بر مخالفت این شبکه اجتماعی با مسال مربوط به API ها را رد کرد و گفت: “با توجه به عدم دسترسی فروشگاههای نرمافزاری طی چند سال گذشته، این شرکت مجبور شد بهطور مستقیم با سیستمعامل و تولیدکنندگان دستگاه کار کند تا محصولات خود را به دست مردم برساند.”
به گزارش بادیجی ، API به مجموعهای از توابع و مراحلی گفته میشود که اجازه ایجاد برنامههای کاربردی را صادر میکند که امکان دسترسی به ویژگیها یا دادههای یک سیستمعامل، برنامه یا سرویس دیگر را فراهم میکند.
این شرکت همچنین اعلام کرد: “شرکای فیسبوک نمیتوانند اطلاعات مربوط به حساب فیسبوک کاربران خود را بدون مجوز کاربر با دستگاههای خود به اشتراک بگذارند و اطلاعات مربوط به دوستان و تصاویر لایک شده تنها در دستگاههایی قابل دسترسی هستند که کاربران آنها تصمیم گرفتند اطلاعات خود را با آن دوستانشان به اشتراک بگذارند. ”
طبق گزارش نیویورک تایمز، فیسبوک برای چندین سال متوالی با حداقل 60 تولید کننده دستگاهها از جمله غولهای فناوری مانند اپل، مایکروسافت، آمازون، سامسونگ و بلکبری در به اشتراکگذاری دادهها مشارکت داشته است.
فیسبوک همچنین مجوز دسترسی شخص ثالث شرکتها برای استخراج اطلاعات شخصی کاربران و قبل از عرضه برنامههای آنها برای دستگاههای آیاواس و اندروید را به آنها اعطا کرد. براساس گزارشی که مقامات فیسبوک آن را انکار کردهاند، ممکن است این معاملات دستورالعمل رأی دهی کمیسیون تجاری فدرال 2011 را نقض کنند.
شایان ذکر است که این پلتفرم اجتماعی قبلا نیز ادعا کرده بود که فعالیتهای به اشتراکگذاری دادهها با توسعهدهندگان شخص ثالث تا سال 2015 به پایان رسیده است و این در حالی است که سازندگان دستگاههای الکترونیکی از این گروه معاف شدند!
با وجود اختلافات موجود و رسوایی کمبریج آنالیتیکا در جمعآوری اطلاعات محرنامه کاربران اما فعالیتهای غیر اخلاقی فیسبوک همچنان ادامه دارد. این شبکه اجتماعی به نیویورکتایمز گفته بود که استفاده از دادهها را بهشدت محدود کرده است و آنها از مواردی که اطلاعات جمعآوری شده را مورد سواستفاده قرار میدادند هیچ اطلاعی نداشتهاند!
گفتنی است؛ در حال حاضر میزان دادههای به اشتراک گذاشته شده مشخص نیست، اما دسترسی شرکتهایی مانند اپل به دادههای خصوصی کاربران این امکان را برای آنها فراهم میکند تا بسیاری از امکانات فیسبوک مانند توانایی ارسال مستقیم عکسها از دستگاه خود و بدون نیاز به باز کردن برنامه فیسبوک را به کاربران خود ارائه دهند.
نیویورک تایمز همچنین اعلام کرده است که معاملات به اشتراکگذاری اطلاعات کاربران، امکان دسترسی شرکتها به اطلاعات شخصی کاربران مانند وضعیت ارتباط، تاریخ کار، روزهای تولد، دیدگاههای مذهبی و سیاسی و حتی اطلاعات دوستان فیسبوک آنها را برای آنها فراهم میکند.
اما نکته بسیار نگران کننده دیگر این است که سازندگان دستگاه میتوانند به اطلاعات مربوط به آن دسته از کاربرانی که فیسبوک را از به اشتراکگذاری اطلاعات شخصی خود با اشخاص ثالث مسدود کردهاند، دسترسی داشته باشند.
با توجه به این حرکت فیسبوک، به نظر میرسد که مشارکت در به اشتراکگذاری دادههای کاربران از مقوله ارائه دسترسی به توسعهدهندگان کاملا متفاوت است و این در حالی است که تولید کنندگان سختافزاری از آن بهعنوان ابزاری برای گسترش شبکه اجتماعی یاد میکنند. اما کارشناسان امنیتی نگران این فعالیتها هستند.
انتهای پیام/
نظرات کاربران