تأکید مجدد ایرانسل بر کمبود فرکانس، عقب افتادن از برنامه توسعه نقاط محروم که وزیر ارتباطات را هم گلایهمند کرد و درخواست مدیر عامل این اپراتور برای تعامل با صداوسیما، از جمله نکات کلیدی است که بیتوجهی نسبت به آنها، میتواند توسعه شبکه این اپراتور را با اختلال جدی مواجه کند.
به گزارش بادیجی، رشد ترافیک شبکه تلفن همراه طی سالیان اخیر، بر سرعت توسعه زیرساختهای ارتباطی نیز افزود و تقارن آن با شرایط خاص شیوع ویروس کرونا و حفظ پروتکلهای بهداشتی نظیر ماندن در خانه و… باعث فشار بیشتر بار ترافیک بر این زیرساختها شد.
از سمت دیگر، ظرفیت پهنای باند شبکه موبایل نیز رفته رفته افزایش و به حداکثر میزان خود رسید؛ همین موضوع منجر به توجه فعالان حوزه ICT به دیگر باندهای فرکانسی موجود در کشور شد که استفاده چندانی از آنها نمیشود.
باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز در دست سازمان صداوسیما، از جمله آنهاست که با توجه به بلااستفاده بودن آنها، توجه حاکمیت حوزه ارتباطات را برای بازپسگیری آنها مدتهاست جلب کرده است.
در همین راستا، اپراتور دوم تلفن همراه کشور نیز ابتدای سال جاری با صدور اطلاعیهای از تنگنای شدید فرکانسی گلایه کرد و گفت: شبکه تلفن همراه ایرانسل، حتی قبل از شیوع ویروس کرونا در کشور نیز، در تنگنای شدید فرکانسی قرار داشت تا آنجا که مجبور به استقراض فرکانس از دیگر بازیگران حوزه شده است.
در بخش دیگری از این اطلاعیه گفته شد: تلاش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تحقق وعدهی چندین ساله تخصیص فرکانس باندهای ۷۰۰ و ۸۰۰ به اپراتورهای تلفن همراه مشابه اکثر کشورهای پیشرفته، در صورت تحقق، میتواند معضل ظرفیت، پوشش و سرعت شبکه را در ایام کرونایی کشور، در مدت زمان حداکثر سه هفته از زمان تحویل فرکانس، با استفاده از ظرفیت خالی تجهیزات موجود شبکه و نیز موجودی انبار حل کند و توسعهی مناسبی در دسترسی به شبکه ایجاد کند.
این گلایه از جانب بازیگری که نقش دومین اپراتور کشور را دارد، علاوه بر اینکه جای تأمل بسیار دارد زیرا عدم توجه به آن میتواند وضعیت بحرانی را برای شبکه ارتباطی آن در آینده به وجود آورد، با صحبتهای اخیر مدیرعامل ایرانسل بحرانیتر جلوه میکند.
بیژن عباسی آرند، مدیر عامل ایرانسل در بخشی از صحبتهایش با پیوست درباره اینکه افزایش فرکانس چقدر میتواند به بهبود کیفیت سرویسدهی این اپراتور کمک کند؟، گفته است: «از جمله کارهایی که از ابتدای امسال انجام دادیم استفاده از ۱۰ مگ فرکانس هایوب است که با هماهنگی رگولاتوری از آن استفاده میکنیم و تقریباً ۳۰ مگ به ظرفیت فرکانسی ایرانسل اضافه کردهایم.»
وی همچنین با بیان اینکه فکر میکنم هنوز ظرفیتهای فرکانسی در کشور هست و در این زمینه با رگولاتوری مکاتبه کردهایم، درباره فرکانسهای در دست صداوسیما عنوان کرد حداقل آن بخش از کارهایی که دست وزارت ارتباطات است باید زودتر انجام شود؛ فرکانسهایی که دست صداوسیماست باید با تعامل راهی برای استفادهشان پیدا کرد.
این اظهارات که تأکیدی بر اطلاعیه ابتدای سال این اپراتور است، میتواند حاکی از ایجاد شرایط سختِ پرفشاری بر شبکه ایرانسل باشد؛ شاید همین موضوع مانع توسعه سریع این اپراتور ارتباطی همپای سایر اپراتورهای کشور نظیر همراه اول (حضور در ۴۴۹۱۸ روستا طبق آمار رگولاتوری)، در اقصینقاط کشور شده باشد تا جاییکه وزیر ارتباطات در سفر ۱۰ روزه اخیر خود به جنوب کشور با محوریت استان سیستانوبلوچستان، از عقب افتادن ایرانسل از برنامه توسعه گلایه کرد.
به نقل از گزارش اقتصاد آنلاین، آذری جهرمی طی یکی دو روز گذشته در جلسه کنترل پروژههای ارتباطی فارس، هرمزگان و زنجان ضمن تشکر از همراه اول بابت انجام منظم و مطابق با برنامه امور توسعه در استانهای محروم، اظهار کرد: از ایرانسل خواسته بودم تجهیزات لازم برای استان هرمزگان را بفرستند اما از برنامه توسعه عقب افتاده است.
بنابراین پیش از آنکه امر توسعه توسط این اپراتور در دیگر بخشهای کشور دچار اختلال شود و به تعبیر آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، از برنامه عقب بماند، بهتر است چارهای برای نیازهای آن اندیشیده شود یا حداقل در شرایط مشخصی باب مذاکره آن توسط وزارت ارتباطات (یکی از مسئولیتهای رگولاتوری تنظیم، مدیریت و کنترل فضای فرکانسی کشور و تدوین مقررات و تصویب ضوابط و جداول و معیارهای استفاده بهینه از فرکانس و نظارت و حاکمیت بر طیف و جدول ملی فرکانس است) با صداوسیما برای استفاده از فرکانسهای رسانه ملی باز شود.
انتهای پیام/
نظرات کاربران