[stextbox id=”grey”]گزارش مربوط به راه اندازی فاز نخست شبکه ملی اطلاعات که در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی توسط وزارت ارتباطات ارائه شده بود، نتوانست اعضای شورای عالی را قانع کند.[/stextbox]
به نقل از خبرگزاری مهر، شنبه ۶ شهریورماه ، در فاصله یک روز مانده به رونمایی از شبکه ملی اطلاعات ، آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی برگزار شده با حواشی زیادی همراه بود.
طبق اخبار منتشر شده در پی تعویق مکرر در برگزاری جلسات شورای عالی فضای مجازی کشور و نارضایتی اعضای حقیقی و حقوقی شورا از روند موجود، درگیری لفظی میان رئیس جمهور و یکی از اعضا صورت گرفت.
در این جلسه روند اجرایی تصویب شده در مورد راه اندازی شبکه ملی اطلاعات توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مورد بحث قرار گرفت که اقدامات وزارت ارتباطات در این زمینه نتوانست اعضای شورا را قانع کند و اعضا به طرح صحه گذاری وظایف این وزارتخانه در مصوبه مربوطه، رای ندادند.
محمدحسن انتظاری یکی از اعضای حقیقی ودبیرسابق شورای عالی فضای مجازی ضمن تایید اینکه در این جلسه گزارش شبکه ملی اطلاعات توسط اعضای شورای عالی فضای مجازی مورد تایید قرار نگرفت، توضیح داد: این گزارش از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه شد و توسط دبیر شورای عالی فضای مجازی مطرح شد که در پی آن نیز، مصوبه ای برای تصویب آماده طرح شده بود، اما اعضای مختلف شورای عالی، در زمینه آن نظر دادند و در نهایت گزارش ارائه شده و مصوبه مدنظر، به تایید نرسید.
وی در مورد مصوبه مدنظر وزارت ارتباطات اظهار کرد: این مصوبه راجع به صحهگذاری به عملیاتی شدن فاز نخست شبکه ملی اطلاعات بود که پیش از این مصوبه شورای عالی فضای مجازی بود. اما ایراداتی به آن گرفته شد.
دبیرسابق شورای عالی فضای مجازی راه اندازی مرکز تبادل ترافیک اطلاعات (IXP ) از سوی وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان یکی از پازلهای اصلی شبکه ملی اطلاعات اقدامی با ارزش و مفید دانست و افزود: مرکز تبادل ترافیک قرار بود چند سال پیش راه اندازی شود اما به دلیل تعلل های صورت گرفته با تاخیر همراه شد و هم اکنون شرکت ارتباطات زیرساخت در اقدامی ارزشمند، این طرح را عملیاتی کرد.
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی اضافه کرد: گزارش اقدامات وزارت ارتباطات در مورد شبکه ملی اطلاعات که از سوی دبیر شورای عالی فضای مجازی در این جلسه ارائه شد، مربوط به اصلاح وضع موجود بود و اعلام شد که طرح اصولی این شبکه، از سال ۹۶ شروع شود.
وی با اشاره به اینکه برخی از اعضای شورای عالی فضای مجازی معتقد هستند که عملیاتی شدن این فاز به معنای اجرای شبکه ملی اطلاعات نمیباشد، گفت: در این زمینه دو نظر وجود داشت که عده ای راه اندازی IXP را اصلاح وضع موجود عنوان کردند و عده ای نیز تاکید داشتند که این مرکز، جدا از مسیری است که شبکه ملی اطلاعات باید پیاده سازی شود.
انتظاری تاکید کرد: راه اندازی IXP نشان داد که اراده ای برای انجام این کار وجود دارد اما در راستای اصلاح وضع موجود است و طراحی اصولی شبکه ملی اطلاعات موکول به سال آینده میشود.
طبق اخبار منتشر شده، این طرح که فاز نخست آن روز ۷ شهریورماه جاری رونمایی شد، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فاز دوم را دهه فجر و فاز سوم که فاز تکمیلی خواهد بود را اردیبهشت ماه سال 96 اعلام کرد.
نظرات کاربران