رگولاتور ارتباطی ایران برای نخستین بار در دقایق پایانی نیمه اول سال گذشته، پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه را واگذار کرد و ظرف شش ماه تعداد این پروانهها را به چهار مورد رسانید تا پرونده کاری سال ۹۵ با لایسنسهای صادره MVNO بسته شود.
به گزارش خبرنگار بادیجی، وزارت ارتباطات تیر ماه دو سال گذشته به کمک بازوی نظارتی و اجرایی خود اقدام به صدور موافقت اصولی دریافت پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه (MVNO) برای ۱۹ شرکت متقاضی کرد.
مسئولان اجرایی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از حدود سه سال پیش و به نوعی، همزمان با ارتقای سطح پروانه فعالیت همراه اول و ایرانسل مقدمات ورود اپراتورهای مجازی به بازار تلفن همراه را فراهم کردند.
با توجه به اینکه برای اولین بار بحث اپراتورهای مجازی موبایل در کشور مطرح شده بود نیازمند قوانین سطح بالایی برای اعمال در چارچوب فعالیت این قبیل اپراتورها بود و به دنبال آن حق امتیاز پایه دریافت این اپراتورها در جلسه هیأت دولت با حضور رئیس جمهور به میزان ۵۰ میلیارد ریال و پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه نوع دوم ۲۰ میلیارد ریال تعیین و تصویب شد.
حساسیت و تأکید مسئولان ارتباطی بر فعال شدن زودهنگام این اپراتورها از آن جهت بود که پیشبینی میکردند طی ۱۰ سال آینده حداقل ۱۵ درصد از سهم بازار ارتباطات کشور در اختیار اپراتورهای مجازی قرار گیرد.
به عبارت دیگر پیشبینیهای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر وجود ۱۲ میلیون مشترک برای این بخش در بازه زمانی مذکور دلالت میکرد.
به گزارش بادیجی، با توجه به اینکه در حال حاضر بزرگترین جنگی که بین اپراتورهای تلفن همراه وجود دارد، جنگ قیمت است و آنها کمتر روی ارائه خدمات نوین همراه تمرکز میکنند بنابراین اپراتورهای مجازی میتوانند روی توسعه و ارائه خدمات ارزش افزوده در حوزه خدمات سلامت، آموزش، پرداخت و… فرصتهای جذابی را ایجاد کنند.
البته این موضوع هم طبیعی است که اپراتورهای تلفن همراه در کشور به خاطر از دست ندادن مشتریان خود و همچنین داشتن تسلط همیشگی در این بازار مشکلات گوناگونی را پیش روی اپراتورهای مجازی میگذارند و این در حالی است که حضور اپراتورهای مجازی میتواند به رشد بازار آنها کمک کند.
اپراتور مجازی تلفن همراه (MVNO) نوعی اپراتور موبایلی است که علیرغم ارائه سرویسهای پایه مانند مکالمه، پیامک و دیتا عملا دارای امکانات شبکه رادیویی برای ارسال آنها نیست.
این نوع اپراتورها به واسطه انعقاد قرارداد با یک اپراتور میزبان (MNO) که دارای امکانات رادیویی است، خدمات خود را به صورت عمده خریداری کرده و سپس با نشان تجاری و برند خود به مشترکان ارائه میکنند.
مزیت رقابتی MVNOها در این است که میتوانند علاوه بر ارائه سرویسهای پایه، سبد محصولات خود را با ارائه سرویسهای ارزش افزوده متنوع سازند.
با توجه به اینکه حاکمیت حوزه ارتباطات از ابتدای تدوین چارچوبهای این حوزه به سختی صدور پروانههای MVNO برای نخستین بار پی برده بود اما به ضرس قاطع میگفت که بعد از بستن نخستین قرارداد، ابهامات در این زمینه استخراج و راه برای امضای قراردادهای دیگر باز میشود.
با تمامی چالشهای پیشروی اعطای پروانههای ارتباطی MVNO، سرانجام نخستین پروانه تجاری نوع اول اواخر شهریور سال گذشته به شرکت کیشسل پارس و تقریبا پس از گذشت شش ماه دومین و سومین پروانه هم به نامهای توسعه ارتباطات همراه شاتل و نگین ارتباطات آوا که البته سومین پروانه نوع دوم بود، اعطاء شد.
برآیندگیری حاکمیت از این پروانههای صادر شده ظاهرا نتایج خوبی به دنبال داشت که در آخرین روزهای کاری سال گذشته چهارمین پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه را نیز به نام پارسیان همراه لوتوس صادر کرد.
به گزارش بادیجی، گروه پارسیان از شرکای پارسیان همراه لوتوس است و شرکتهای زیرمجموعه این گروه علاوه بر نقشآفرینی در فناوریهای مالی (بانک، پرداخت، بیمه و بورس) و فناوری اطلاعات و ارتباطات، سرمایهگذاریهای گستردهای در صنایع نفت و گاز، نیرو، معادن و فلزات، گردشگری و ساختمان دارد.
بنابراین پیشبینی میشود این اپراتور مجازی تلفن همراه به سمت ارائه خدمات بانکداری و پرداخت هوشمند، بیمه و سلامت هوشمند، گردشگری و گردشگری سلامت هوشمند گام بردارد.
انتهای پیام/
نظرات کاربران