امروزه استفاده از نرم افزارهای پردازش زبان برای کاربردهای مختلف امری عادی و غیر قابل اجتناب است. یکی از اموری که در آن از نرم افزارهای پردازش زبان استفاده می شود تشخیص گفتار است. این نرم افزارها می توانند به تشخیص و احراز هویت افرادی که در مقابل آن ها قرار می گیرند کمک کنند. اخیراً مقامات امور دفتر فدرال مهاجران و پناهندگان در آلمان از نرم افزار تشخیص گفتار برای احراز هویت و زادگاه اصلی پناهجویانی که از کشورهای مختلف به این کشور پناهنده می شوند استفاده می کنند.
به گزارش بادیجی به نقل از کلیک، بر اساس آخرین گزارش های منتشر شده کشور آلمان به زودی از تکنولوژی تشخیص گفتار برای یافتن هویت اصلی و زادگاه اصلی پناهندگان استفاده می کنند. استفاده از این تکنولوژی در تشخیص لهجه و شناسایی زادگاه اصلی پناهندگان کمک خواهد کرد. مقامات مسئول دفتر فدرال مهاجران و پناهندگان بر این باورند که این تکنولوژی می تواند به کارشناسان گفتار در روند شناسایی لهجه پناهندگان کمک کرده و این مسیر را ساده تر و آسان تر نماید.
سال گذشته میلادی تعداد پناهجویانی که به کشور آلمان پناهنده می شوند از تعداد ۲۸۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۵ میلادی به ۸۹۰ هزار نفر رسیده است. چون تعداد این پناهندگان بسیار زیاد است و کشور آلمان به تنهایی نمی تواند از عهده تأمین نیازهای این افراد بر آید بنابراین قصد دار تا با احراز هویت و تشخیص زادگاه اصلی این پناهندگان از کشورهای مرتبط با آن ها کمک بگیرد. صنعت بانکداری و بیمه از نرم افزارهای تشخیص صدا برای احراز هویت پناهندگان استفاده می نماید. این نرم افزار با استفاده از پیکره های گفتاری و صوتی سعی در تشخیص لهجه و گوشی پناهندگان دارد. نرم افزارهای تشخیص گفتار به مقامات مسئول کمک می کند تا تشخیص دهند که آیا این افراد واقعاً از مناطق جنگ زده به کشور آلمان پناهنده شده اند و مستحق دریافت اجازه زندگی در آن کشور هستند یا نه.
هر چند نسخه تحت سیستم عامل گوشی های هوشمند این نرم افزار نیز برای راحتی کار مقامات مسئول دفتر فدرال پناهندگان و مهاجران ارائه شده است آما کارشناسان در مورد دقت و صحت نتایج استخراجی از این نرم افزار هنوز اطمینان لازم را ندارند. از طرفی مجاب کردن پناهندگان در خصوص اجازه آن ها برای ضبط کردن صدایشان کمی سخت و دشوار است. همچنین بخش بزرگی از دقت و صحت نتایج خروجی نرم افزارهای تشخیص گفتار بسته به تن ، میزان بلندی و وضوح صدای ورودی به این نرم افزارها دارد که در صورت رعایت نشدن این موارد نتایج درستی از این نرم افزارها استخراج نمی شود.
یکی از متخصصان زبانشناسی آلمانی به نام مونیکا اشمیت بر این باور است که نمی توان دقیق گفت که نرم افزارهای تشخیص گفتار قادر به شناسایی این هستند که آیا فرد کلمات و آواها را همان گونه که همیشه بیان می کند در مقابل نرم افزار بیان می کند یا نه. زیرا این معمولاً پناهندگان قبل از اینکه در مقابل چنین نرم افزارهایی قرار گیرند مراحل مصاحبه و پرسش و پاسخ زیادی را گذرانده اند و ممکن است این مراحل بر روی لحن صحبت آن ها اثر گذاشته باشد. همچنین تشخیص لهجه و گوشی افراد کار پیچیده ای است که نیاز به در نظر گرفتن فاکتور های بسیار زیادی دارد. حتی بزرگ ترین کارشناسان لهجه و گویش نیز ممکن است در تشخیص نوع گویش و یا لهجه فرد مورد بررسی دچار اشتباه شوند و بنابراین بروز این مسئله برای نرم افزار نیز غیر قابل انکار است.
این زبان شناس بر اساس تجارب کاری خود بر این باور است که مقامات مسئول دفتر فدرال مهاجران و پناهندگان می بایست از ۴۵ زبانشناسی که به ۸۰ زبان زنده دنیا مسلط هستند برای موضوع تشخیص لهجه و گویش پناهندگان استفاده کنند و این کار را بر عهده این افراد متخصص بگذارند.
۰ پسندیده شده
نظرات کاربران