رفتن جهان ارتباطات و مخابرات به سمت اینترنت و کاهش اهمیت مکالمات و پیامک های صوتی به عنوان کارکرد قدیمی سیم کارت ها، منجر به حرکت هرچه سریعتر اپراتورهای مخابراتی به سمت تمرکز بر ارائه خدمات بهتر اینترنت شده است.
به گزارش پایگاه خبری بادیجی، با اندکی تامل در سیر اخبار مربوط به اپراتورهای تلفن همراه درمی یابیم که بسیار از آنها در حال انجام حرکتی نرم از سوی حرفه اصلی و سنتی خود یعنی فراهم کردن سیم کارت هایی مختص پیام های صوتی و پیامک به سمت ارائه سرویس های اینترنت پرسرعت سیار بوده و از مسیر سابق خود فاصله گرفته اند.
این حرکت حتی در برخی از کشورهای جهان سیر سریع تر و مدل رقابت سنگین تری به خود گرفته است. اتفاقا سریعترین اپراتورها در این مسیر آن دسته ای هستند که از سبقه بیشتری نسبت به دیگران برخودار بوده و معمولا در رقابت های بین المللی پیش قراول سایرین هستند. از این دست می توان به اپراتورهایی همچون ودافون، اورنج، ورایزون، ای تی اند تی و دیگر بزرگان مخابراتی جهان اشاره کرد.
نشریه بلومبرگ چندی پیش آماری منتشر کرد و در آن از حرکت اپراتورهای تلفن همراه جهان به سوی درآمدزایی از طریق فروش سرویس اینترنت پرسرعت به جای تماس های صوتی و یا پیامک خبر داد.
حقیقت این است که ورود تلفن های هوشمند به بازار که از سال ۲۰۰۷ با آغاز عرضه نخستین آیفون شرکت اپل به بازار آغاز شد، پای اپلیکیشن های مخابراتی را نیز به جهان ارتباطات باز کرد. بسیاری از ما ایرانیان وایبر یا لاین را به عنوان نخستین اپلیکیشن های ارتباطی اینترنتی به یاد داریم. کمی پس از ورود این اپلیکیشن ها آمار فروش سرویس مکالمه اپراتورهای تلفن همراه در داخل و خارج از ایران به شدت افت کرد. به همین دلیل بهترین راه برای جانماندن از بازار داغ مخابرات برای اپراتورهای تلفن همراه، حرکت به سمت فراهم آوردن اینترنت پرسرعت و نسل های بعدی اینترنت برای مشترکینی بود که اکنون بیش از هر زمان دیگری نیازشان به اینترنت بیش از میزان احتیاج آنها به مکالمه صوتی از طریق سیم کارت شده است.
برای اثبات این مدعا می توانید یک آزمایش ساده انجام دهید. تنها کافی است بازه زمانی ارائه اینترنت نسل دوم که چند سالی بر روی سرویس گوشی های تلفن همراه جا خوش کرده بود و در عمل به دلیل سرعت بیش از حد پایین آن حتی برای چک کردن ایمیل هم به کار کسی نمی آمد را با مدت زمان صرف شده در ارائه نسل سوم و چهارم و اخیرا پنجم اینترنت را مقایسه کنید تا از اهمیت رقابت در سرویس اینترنت سیار برای شرکت های مخابراتی و مشترکین آنها مطلع شوید. در خوشبینانه ترین حالت، ارائه اینترنت نسل پنجم تنها یک سال پس از ارائه نسل چهارم در جهان زمان برد.
در مجموع می توان گفت که امروزه تنها آن دسته از اپراتورهایی می توانند به رقابت به دنیای امروزی مخابرات و ارتباطات بپردازند که توان خود را بر ارائه اینترنت پر سرعت و کاهش هزینه های ناشی از آن متمرکز کرده و البته در توسعه هر چه سریعتر زیرساخت های ارتباطی و نسل های جدید اینترنت مطابق با معیارهای جهانی تمام سعی خود را به کار گیرند.
نظرات کاربران