به گزارش سیتنا، عیسی زارعپور در گردهمایی فعالان بخش خصوصی حوزه فضایی که در پژوهشگاه فضایی ایران با هدف پاسداشت زحمات رییس جمهوری شهید در شکوفایی صنعت فضایی ایران برگزار شد با یادی از شهدای غزه گفت: اگر همت و نگاه و توجه رییس جمهوری شهید نسبت به صنعت فضایی نبود ما امروز شاهد پیشرفت این صنعت نبودیم.
وی با اشاره به وضعیت صنعت فضایی در یک دهه گذشته، افزود: ماهواره شریف که سه سال در صف پرتاب بود، در سال ۹۵ با انجام تمام تست های مربوطه و مونتاژ آن بر روی پرتابگر قرار گرفت اما دستور توقف پرتاب داده شد و تا دو سال بعد این ماهواره پرتاب نشد و با این گونه اقدامات با گره زدن این صنعت به عزم و اراده بیگانگان یک دهه صنعت فضایی به عقب افتاد.
وزیر ارتباطات به اعتقاد رییس جمهوری شهید به توان داخلی و نگاه به درون وی اشاره کرد و گفت: در آذرماه ۱۴۰۰ رییس جمهور شهید یک بازدید شش ساعته از برخی از مراکز فضایی داشت و بعد از این بازدید پس از ۱۱ سال، جلسه شورای عالی فضایی را برگزار کرد و دستورات راهبردی و کلیدی صادر و مصوبات خوبی که مبنای اقدامات دو سال گذشته بود به تصویب رسید.
زارع پور با ذکر خاطراتی به تاکیدات رییس جمهوری شهید درباره صنعت فضایی اشاره کرد و گفت: این صنعت باعث تولید قدرت و ثروت و ایجاد فضای اقتصادی برای کشور می شود.
وی به پیگیریهای وزیر خارجه شهید درباره برنامه های فضایی کشور اشاره کرد و افزود: شهید امیرعبداللهیان توسعه برنامه های فضایی را پشتوانه دیپلماسی و مذاکرات می دانست و همیشه پیگیری می کرد.
وزیر ارتباطات به برنامه های حال حاضر و آینده این حوزه نیز اشاره کرد و گفت: ما تاکنون معادل سه دولت گذشته پرتاب داشته ایم و سیزدهمین پرتاب را نیز ان شاءالله در همین دولت سیزدهم انجام می دهیم.
زارع پور با اشاره به در حال ساخت بودن تعدادی از ماهواره ها و آماده پرتاب بودن تعداد دیگری از آنها گفت: این مسیر پر افتخار تا تثبیت فناوری دستیابی به تزریق ماهواره به لایه لئو ادامه خواهد داشت تا ان شاءالله بتوانیم در آینده نزدیک ماهواره های کشورهای دیگر را پرتاب کنیم.
زارع پور برنامه پنج تا هفت ساله برای رسیدن به لایه ژئو نیز اشاره کرد و از پیشرفت50 تا ۶۰ درصدی فاز نخست پایگاه فضایی چابهار نیز خبر داد و گفت: فاز نخست این پایگاه تا پایان سال تکمیل و نخستین پرتاب از این پایگاه انجام می شود.
وی همچنین از درحال ساخت بودن چندین ایستگاه زمینی دریافت داده های ماهواره ای نیز خبر داد.
وزیر ارتباطات به اقدامات انجام شده در حوزه کاربردهای فضایی نیز اشاره کرد و گفت: برای توسعه صنعت و کاربردهای فضایی بیش از هزار میلیارد تومان با بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان این بخش قرارداد بسته شده است.
زارع پور با اشاره به تاکیدات رییس جمهوری شهید برای استفاده از توان بخش خصوصی در این حوزه خاطرنشان کرد: از بخش خصوصی در تمامی حوزه های فضایی می توانیم استفاده کنیم و بستر آن فراهم شده است.
وی در مورد برنامه های ایجاد زیرساختهایی برای حضور بخش خصوصی افزود: برای کاهش ریسک حضور بخش خصوصی در این حوزه پوشش بیمه ای و خرید تضمینی داده های فضایی را قالب بسته های حمایتی تقویت و پیگیری می کنیم.
وزیر ارتباطات توسعه این صنعت را باعث اقتدار، افتخار و امید دانست و تاکید کرد بسیاری از مشکلات کشور از طریق این حوزه می توان حل کرد.
وی با اشاره به ارائه یکی از فعالان از طرح محموله های ارسالی به ماه، افزود: امیدوارم با عملیاتی شدن این طرح، نام ایران به عنوان ششمین کشوری که در ماه به کاوش تحقیقاتی می پردازد ثبت شود.
نظرات کاربران