وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بخشی از گره کشور را باید به دست خارجیها باز میکردیم و امروز بعد از ۳۰ ماه مذاکره ما توفیق پیدا کردیم که تحریمهای کشور را برداریم و ۷ قطعنامه شورای امنیت را ملغی کنیم.
به گزارش بادیجی به نقل از فارس از سنندج، محمود واعظی ظهر امروز در مراسم افتتاح ۹ طرح مخابراتی و ارتباطی در استان کردستان که در سالن جلسات مخابرات کردستان برگزار شد، اظهار داشت: به دلیل محدودیتها ما نتوانستیم به همه آنچه که برنامهریزی کرده بودیم نایل شویم وهمه آنها را محقق کنیم.
واعظی افزود: برنامه ما برای استان کردستان در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیش از این بود ولی دولت دکتر روحانی زمانی شروع به کار کرد که با محدودیتهای بسیار زیادی مواجه بود.
به گفته واعظی، اولین محدودیت ما این بود که پولی وجود نداشت و اینکه تحریمها دست ما را بسته بودند و مذاکرات لغو تحریمها و مذاکرات برجام ۳۰ ماه طول کشید.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بعد از اینکه تحریمها برداشته شد بالاخره موتور توسعه دولت بیشتر روشن شد و آمارها نیز این موضوع را ثابت میکنند.
وی گفت: در ابتدای کار دولت، ما با تورم ۴۰ درصدی مواجه بودیم و امروز افتخار دولت این است که تورم ما یک رقمی شده و به زیر ۱۰ درصد رسیده است.
واعظی اظهار داشت: ما با رشد منفی ۶٫۸ درصدی شروع کردیم امروز افتخار داریم که بگوییم سال ۹۵ را با رشد اقتصادی به اضافه بالای ۶ درصد به اتمام رساندیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: دلیل اینکه آمار و شاخص دقیقی در بحث رشد اقتصادی برای کل سال ۹۵ ارائه نمیدهیم برای این موضوع است که معمولا هر سه ماه، یک یا چندبار طول میکشد تا ارقام محاسبه شود اما آمار سه تا سه ماهه اول را با شاخصههای مثبت ۴٬۵ و ۷ پشت سر گذاشتیم.
وی افزود: ما در ابتدا بیکاری انباشته شده داشتیم، اما خوشبختانه در سال گذشته ۷۲۰ هزار شغل در کشور ایجاد شد و این از دستاوردهای این دولت است که قطعا راضی به این میزان نیز نخواهیم بود.
واعظی تصریح کرد: دولت کارهای بسیاری انجام داده ولی به این میزان راضی نیستیم و باید به فکر جوانان و اشتغال آنها باشیم و همچینن معیشت مردم را بهبود بخشیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص شعار سال جدید، افزود: ما اعتقادمان بر این است که اقتصاد مقاومتی تنها راهکار رفع بیماری اقتصادی کشور است.
وی افزود: مشکل اقتصادی کشور ربطی به این دولت و دولت قبل ندارد و از زمانی شروع شد که نفت وارد اقتصاد ما شد و اقتصاد کشور به نفت متکی گشت.
واعظی خاطرنشان کرد: یکی از آرزوهای امام راحل این بود که ما نفت را کنار بگذاریم و کسی فکرش را نمیکرد که این اتفاق بیفتد.
وی تصریح کرد: ما امروز خوشحالیم از اینکه اعلام کنیم که سال ۹۵ر ا با تراز مثبت به اتمام رساندیم یعنی ما صادرات غیرنفتیمان از واردات کل کشور پیشی گرفت و این یک توفیق برای کل کشور است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: ما با این فهم و رویکرد که اقتصاد نباید متکی به نفت باشد، میتوانیم کشور را بسازیم دولت دکتر روحانی از ابتدای سرکارآمدنش با تمام محدودیتها تصمیم گرفت که یک دولت توسعه باشد.
وی گفت: دولت متعلق به این گروه و آن گروه نیست، ما دولتی نیستیم که مال حزب خاصی باشیم بلکه متعلق به کل مردم بوده و با دسته و گروه و جناح سرکار نیامدهایم.
واعظی افزود: ملت ایران همه پای صندوقهای رای آمدند و به این دولت رای دادند و لذا ما به اتکای همین مردم است که میتوانیم اقتصاد را شکوفا و توسعه دهیم.
به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، کار دیگری که ما در دولت کردیم برای بخش خصوصی احترام قائل شدیم، ما فکر میکردیم که این کشور باید اقتصادش توسط بخش خصوصی و مردم اداره شود.
وی اظهار داشت: تلاش ما بر این بود که موانع را کم کرده و بروکراسی لخت بزرگی که به ما ارث رسیده بود را با روی کار آمدن دولت الکترونیک حذف کنیم.
به گفته واعظی، متاسفانه برخی فکر میکنند که اگر بخش خصوصی و مردم هر روز به آنها مراجعه کنند و از آنها مجوز بگیرند یعنی کشور را اداره کردهاند که این بدترین شیوه اداره حکومت است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ما اکنون داریم دولت الکترونیک را راهاندازی میکنیم که مردم از خانه و محل کار و یا هرجایی که هستند بسیاری از کارهایی که در بدنه دولت دارند را از طریق الکترونیک انجام دهند.
وی بیان داشت: ما انتظاری که برای خودمان طراحی کرده بودیم برای کشور و رفاه کشور بیشتر از این بوده ولی خب بالاخره همه محدودیتها دست ما نبود.
واعظی افزود: ما یک ارثی را تحویل گرفته بودیم از دولت قبل که گره بخشی از آن را باید به دست خارجیها باز میکردیم و امروز بعد از ۳۰ ماه مذاکره ما توفیق پیدا کردیم که تحریمهای کشور را برداریم و هفت قطعنامه شورای امنیت را ملغی کنیم.
وی افزود: اکنون کشورمان شرایط عادی دارد با کشورهای مختلف معامله و مسائل خود را حل میکند و اگر این نبود ما نمیتوانستیم این مقدار صادرات را انجام دهیم که بر واردات غیر نفتیمان پیشی بگیرد.
نظرات کاربران