در شرایطی که مسئولان برند اینترنتی هایوب وعده از بازگشایی نماد معاملاتی این شرکت در سازمان بورس دادند اما خبرهای جدید حاکی از آن است که نماد روز شنبه هم بازگشایی نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار بادیجی ، چندی پیش خبر خریداری 100 درصد سهام شرکت اینترنتی “پارسآنلاین” توسط شرکت اینترنتی “هایوب” به گوش رسید و مسئولان این دو برند قدیمی کشور نیز موضوع را تأیید کردند.
در همان حین احتمال خرید برند “آسیاتک” توسط “هایوب” با هدف اشتراک زیرساختها و تجمیع توان فنی در حوزه ارتباطات ثابت نیز داده شد.
بیشتر بخوانید : هایوب شرکت پارسآنلاین را خرید
همزمان با چنین تصمیمات مهم و یکبارهای که انگشت تعجب بر دهان ICT گذاشت، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم به صورت تلویحی این خریدها را تأیید کرد و خبر از شکلگیری برندی قدرتمند در برابر مخابرات ایران داد تا به این شکل خدمات قابل ارائه در این بخش، وارد فضای رقابتی شود.
البته بذر اینگونه رفتارها در دولت قبل و با کاهش تعداد پروانههای ارتباطی از PAP، ISDP، ISP، PSTN و VoIP به تنها دو نوع FCP و Servco که با عناوین “ارتباطات ثابت” و “خدمات ارتباطی ثابت” شناخته میشوند، گذارده شد.
دولت یازدهم به شدت معتقد بود که سرمایه و توان بخش خصوصی در حوزه ارتباطی باید تجمیع و منجر به شکلگیری یکی دو برند قدرتمند در بازار کشورمان شود که قابلیت رقابت و نقشآفرینی در عرصه بینالملل را نیز داشته باشد.
همین دیدگاه و رویه باعث شد تا برای نخستین بار شرکتهای دارنده پروانه FCP یا همان کمپانیهای اینترنتی سابق به شکلی کاملا داوطلبانه به سمت اشتراک ظرفیتها و یکپارچهسازی زیرساختهای فنی بروند.
به صراحت میتوان گفت که تا قبل از اعمال چنین سیاست کلانی، این شرکتها حتی حاضر نبودند سر یک میز نشسته و در ارتباط با وضعیت بازار ارتباطات کشور گفتوگو کنند.
بنابراین ماحصل آنچه به سیاستگذاری تشبیه شد، شکلگیری تفکری واحد در بدنه فعالان عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات است که زمینه را برای سرمایهگذاریهای بیشتر و استفاده از فرصتها و اتلاف کمتر منابع مهیا میکند.
بیشتر بخوانید : ادغام “آسیاتک” با “هایوب”منتفی شد
اما نکته قابل تأمل در این است که سازمان بورس به این اقدام مبارک تاکنون روی خوش نشان نداده و از زمانیکه بحث ادغام “های وب” با “پارس آنلاین” مطرح شده، نماد معاملاتی هایوب را بسته است.
علیرغم اینکه کارشناسان و مشاوران اقتصادی معتقدند که «برای انجام اتفاقات جدید راهکارهای جدید لازم است و سازمان بروس و اوراق بهادار باید نسبت به این راهکارهای جدید با روی خوش و با روحیه همکاری روبرو شود و نه از زاویه اصرار بر بروکراسی قدیمی»، اما همچنان این نماد بسته است.
در حالیکه اینطور گفته میشود «معامله هایوب و پارسآنلاین با این منطق انجام شده که طرفین سهامدار استراتژیک شرکت جدید هایوب باشند و قول میدهند که از عرضه سهمشان در بازار بدون در نظر گرفتن منفعت شرکت و سهم هایوب خودداری کنند» اما رفتار سازمان بورس نیز در نوبه خود عجیب است.
البته از آن حیث که فعلا تفاهمنامهای بین این دو شرکت منعقد شده و در صورت تأیید شدن این تفاهمنامه اولیه توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، میتواند منجر به قرارداد نهایی شود به نظر میرسد که سازمان بورس کمی زود در ارتبط با توقف نماد هایوب اقدام کرده است.
کما اینکه سید ایمان میری؛ مدیر عامل هایوب و سهامدار عمده این شرکت نیز در نامهای خطاب به «رئیس اداره نظارت بر ناشران بورسی سازمان بورس اوراق بهادار» بر این نکته تأکید کرده بود.
به گزارش بادیجی ، با توجه به اینکه دو روز گذشته عنوان شد که احتمالا از شنبه نماد هایوب بازگشایی میشود باید گفت که براساس اطلاعات رسیده به خبرنگار ما، این اتفاق نخواهد افتاد.
براساس درخواست اطلاعات جدید توسط سازمان بورس و اوراق بهادار، سهامداران هایوب نباید منتظر بازگشایی نماد این شرکت در روز شنبه باشند؛ کما اینکه صورتهای مالی شش ماهه اول پارسآنلاین نیز در حال حسابرسی توسط حاسبرس معتمد بورس است.
انتهای پیام/
نظرات کاربران